Iiläi­nen ympä­ris­tö­su­ru saa kas­vot Oulu2026-ohjel­man myötä

Oulu2026 sai 62 uut­ta ohjel­ma­pro­jek­tia mukaan täy­den­tä­mään tule­vaa kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­vuot­taan. Avoi­mel­la haul­la haet­tiin kump­pa­nei­ta, jot­ka toteut­ta­vat laa­jo­ja, pidem­män val­mis­te­lu- ja toteu­tusa­jan vaa­ti­via pro­jek­te­ja. Pro­jek­tieh­do­tuk­sia tuli kaik­ki­aan lähes 300. Nyt valit­tu­jen lisäk­si kult­tuu­ri­pää­kau­pun­kioh­jel­maa kuu­luu jo ennes­tään noin 50 alus­ta saak­ka muka­na ollut­ta pro­jek­tia. Muka­na on toi­mi­joi­ta pait­si Oulus­ta myös muu­al­ta Suo­mes­ta sekä Euroopasta. 

Lue lisää


Kii­min­ki saa kau­an kai­va­tun kirpputorin

Tytär Jen­ni Pui­ra­va ja äiti Susan­ne Pui­ra­va avaa­vat Kii­min­kiin uuden Poro­ra­jal­la-nimi­sen yri­tyk­sen 10. kesä­kuu­ta. Kirp­pu­to­rin kaik­ki pöy­dät ovat jo vara­tut ava­jais­vii­kok­si, ja jonoa myyn­ti­pai­koil­le riit­tää pit­käk­si aikaa. 


Kep­pa­rei­ta ja sählyä

Ala­ky­län ja Tirin kylän kou­lu­jen oppi­laat viet­ti­vät ilois­ta ulkoi­lu­päi­vää kep­pa­ri­ki­san ja säh­ly­tur­nauk­sen paris­sa. Pie­nim­mät oppi­laat oli­vat Tirin­ky­läs­sä Kii­min­ki­joen ran­nal­la kep­pa­ri­ki­sois­sa ja isom­mat Tirin­ky­län kou­lul­la pelaa­mas­sa säh­lyä ulko­sal­la. Tur­nauk­ses­sa otte­li­vat kah­des­sa eri sar­jas­sa 3–4‑luokkalaiset ja 5–6‑luokkalaiset. Säh­lys­sä näh­tiin hie­no­jen yksi­lö­suo­ri­tus­ten lisäk­si lii­kun­nan iloa ja rie­mua. Tirin­ky­län yksi­kön 4. ja 6. luok­ka voit­ti­vat omat sarjansa. 


Oijär­ven sään­nös­te­ly puhut­taa pai­kal­li­sia ja mökkiläisiä

Oijär­ven veden­kor­keut­ta on sään­nös­tel­ty nykyi­sen ohjeis­tuk­sen mukaan vuo­des­ta 2012. Sään­nös­te­lyn tavoit­teek­si on tuol­loin ase­tet­tu jär­ven saa­mi­nen luon­nol­li­sem­man kal­tai­sek­si sekä Kui­va­joen vir­taa­maan koh­dis­tu­van vaih­te­lun pienentäminen. 


Suo­men stra­te­gi­nen tila – arvot kertovat

Luke­mi­nen, kir­joit­ta­mi­nen, liik­ku­mat­to­muus, yli­pai­no, päih­deon­gel­mat, rikol­li­suus, hen­get­tö­myys, louk­kaan­tu­mi­nen, mie­len­ter­vey­son­gel­mat, pahoin­voin­ti, heik­ko talous ja media = tämän­het­ki­nen todellisuus. 


Poruk­ka kool­la: Mar­tin­nie­men Eläk­keen­saa­jil­le menes­tys­tä bocciassa

EKL:n Oulun pii­rin v. 2023 boccia­mes­ta­ruuk­sis­ta kisail­tiin tänä vuon­na Kajaa­nis­sa. Jouk­kuei­ta oli ennä­tyk­sel­li­set 22, A‑sarjassa otte­li 8 jouk­kuet­ta ja B‑sarjassa 14 jouk­kuet­ta. Mää­rä on suu­rin moneen vuo­teen. Vaik­ka Kajaa­ni­hal­lin peli­ti­la oli tila­va ja peli­kent­tiä pal­jon, teet­ti suu­ri osal­lis­tu­ja­jouk­ko mel­koi­ses­ti työ­tä jär­jes­tä­jil­lä. Yhteen­sä 72 otte­lun läpi­vien­ti oli kova urakka.


Yli­ky­län kou­lun pur­ka­mi­nen oli­si yleis­kaa­van vastainen

Kii­min­kiin laa­dit­tiin 200-luvun alus­sa oikeus­vai­kut­tei­nen yleis­kaa­va, jon­ka Oulun kau­pun­gin­val­tuus­to hyväk­syi 18.4.2016 uuden Oulun yleis­kaa­va­na ja se on lain­voi­mai­nen. Kaa­va-alu­ee­seen kuu­luu myös Yli­ky­län alue. Kaa­vas­sa kou­lu on vah­vis­tet­tu PY-mer­kin­näl­lä (jul­kis­ten pal­ve­lui­den ja hal­lin­non alue) ja ympä­ril­tä on varat­tu yksi­tyi­sen maa­ta laa­jen­nusa­lu­eek­si, jol­loin kou­lua­lu­een koko on noin 3–4 hehtaaria.


Hyvin­voin­ti­kier­tu­eel­ta tie­toa, vink­ke­jä ja jumppaa

Jo kym­me­ni­sen vuot­ta sit­ten aloi­tet­tu Muis­ti­kah­vi­la-toi­min­ta on vuo­sien mit­taan muut­tu­nut usei­den eri jär­jes­tö­jen yhtei­sek­si Muis­ta hyvin­voin­ti­si ‑kier­tu­eek­si, jon­ka tämän­ke­väi­set vie­rai­lut suun­tau­tui­vat yhdek­säl­le Oulun seu­dun paik­ka­kun­nal­le aina Raa­hea ja Pyhä­jo­kea myöten.