Jää­lin van­ha urhei­lu­kent­tä täyt­tyy asunnoista

Ensi kesä­nä Jää­lin van­han urhei­lu­ken­tän pai­kal­le val­mis­tu­vat ensim­mäi­set talot. Sil­loin val­miik­si tulee 28 asun­toa, jois­ta 18 on yksi­ta­soi­sia ja 10 kak­si­ta­soi­sia. Alu­eel­le tulee sekä rivi- että eril­lis­ta­lo­ja. Pie­nim­mät asun­not ovat 56 neliöi­siä kak­sioi­ta, suu­rin asun­to on 106,5 neliöi­nen asunto. 

Lue lisää

Väl­ke ja mai­se­ma­vai­ku­tuk­set puhut­ti­vat Yli-Iissä

Tiis­­tai-ilta­­na Kie­rik­ki­kes­kuk­sen adi­to­rios­sa oli mah­dol­lis­ta pääs­tä kuu­le­maan vireil­lä ole­van Iso Pih­la­ja­suon tuu­li­voi­ma­hank­keen ete­ne­mi­ses­tä. Ylei­söl­le esi­tel­tiin tilai­suu­des­sa tuu­li­voi­ma­puis­ton kaa­va­suun­ni­tel­ma sekä läpikäytiin…


Ahmo­jen edus­tuk­sen vah­vuus on hyvä ja tii­vis ryhmähenki

Hau­ki­pu­taan Ahmo­jen edus­tus­jouk­kue val­mis­tau­tuu kau­den avauk­seen ja ensim­mäi­seen koti­pe­liin, joka pela­taan lau­an­tai­na 23.9. Koti­pe­lit pela­taan vii­me vuo­des­ta poi­ke­ten jäl­leen Ahma­hal­lil­la, jos­sa jää on saa­tu val­miik­si. Jouk­ku­een maa­li­vah­ti­na pelaa­va Jan­ne Väi­säs­tä ei vie­lä jän­ni­tä ja hän ker­too jouk­ku­een ole­van iloi­nen uudes­ta taus­ta­jouk­koi­hin liit­ty­nees­tä vah­vis­tuk­ses­ta, eli val­men­ta­ja Juk­ka Var­juk­ses­ta. Jouk­kue hakee vie­lä kesän jäl­keen tun­tu­maa jää­hän ja har­joit­te­lee moni­puo­li­ses­ti eri osa-alueita.


Lavai­sän­nän vii­mei­nen työvuoro

Yli­kii­min­gis­sä Nui­ja­mies­ten laval­la 19 kesän ajan lavai­sän­tä­nä toi­mi­nut Las­se Haa­pa­mä­ki jät­ti pit­kä­ai­kai­sel­le pes­til­leen hyväs­tit vii­me lau­an­tai­na. Nui­ja­mies­ten lavan kesä­kau­den vii­mei­sis­sä tans­seis­sa juh­lit­tiin samal­la Sikajuhlia.



Todel­la tär­kei­tä asioita

Kaik­kein tär­kein asia elä­mäs­sä­ni on per­he. Minul­la on per­hees­tä­ni pelk­kiä hyviä muis­to­ja. Per­hee­ni on minul­le tär­keä, kos­ka olen tun­te­nut hei­dät koko elä­mä­ni ajan. Vie­tän pal­jon aikaa per­hee­ni kanssa.


Teks­ta­rit 14.9.

Eivät ne lap­set tar­vit­se mitään ylen­palt­tis­ta mate­ri­aa tai “sir­kus­hu­ve­ja” arkeen­sa… Aito läs­nä­olo, yhtei­nen aika ja lap­sen­tah­ti­ses­ti teke­mi­nen on tär­keäm­pää ja…


Har­taus­kir­joi­tus: Hän pitää minus­ta huolen

Muis­tat­ko ker­to­muk­sen Mar­tas­ta ja Marias­ta? Jee­sus vie­rai­li näi­den sisa­rus­ten kodis­sa saa­pues­saan hei­dän koti­ky­lään­sä. Mart­ta kut­sui Jee­suk­sen kotiin­sa ja pal­ve­li ahke­ras­ti vie­ras­taan. Maria taas aset­tui Jee­suk­sen jal­ko­jen juu­reen kuun­te­le­maan. Mart­ta moit­tii Jee­suk­sel­le Marian toi­met­to­muut­ta ja pyy­si Jesus­ta käs­ke­mään Mari­aa hän­tä aut­ta­maan. Jee­sus kui­ten­kin tote­si Mar­tal­le näin: ”Mart­ta, Mart­ta, sinä huo­leh­dit ja hätäi­let niin monis­ta asiois­ta. Vain yksi on tar­peen. Maria on valin­nut hyvän osan, eikä sitä ote­ta hänel­tä pois.” (Luuk. 10: 41–42)


PR-raken­ne jul­kai­si perus­ra­ken­ta­jan CLT-malliston

CLT-ele­men­tit muo­dos­tu­vat ris­tiin­lii­ma­tuis­ta lau­ta­ker­rok­sis­ta, joi­ta voi ele­men­tis­sä olla ker­rok­sit­tain usei­ta ele­men­tin pak­suu­des­ta riip­puen. Raken­nus­tek­nii­kan nimi CLT tulee englan­nin kie­len sanois­ta Cross Lami­na­ted Timber.