Rau­tail­miö tut­kit­ta­vak­si Jää­lin­jär­ven valuma-alueella

Poh­jois-Poh­jan­maan ELY-kes­kus on myön­tä­nyt Oulun yli­opis­tol­le kol­mi­vuo­ti­sen rahoi­tuk­sen rau­tail­miön tut­ki­mi­seen Jää­lin­jär­ven valu­ma-alu­eel­la. Rau­dan kul­keu­tu­mi­nen Jää­lin­jär­veen on mas­sii­vis­ta eikä sitä ole yhdis­tyk­sen toi­min saa­tu riit­tä­väs­ti hal­lin­taan. Ilmi­öön liit­tyy myös vesi­pro­ses­se­ja, jois­ta ei ole tar­peek­si tut­ki­mus­tie­toa. Rau­taa ei ole aiem­min koet­tu val­ta­kun­nal­li­ses­ti kiin­nos­ta­vak­si, kos­ka sitä ei pide­tä eliös­töl­le eri­tyi­sen haitallisena.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Tans­si­ke­sä alkaa vihdoin

Tänä kesä­nä Nui­ja­mies­ten laval­la Yli­kii­min­gis­sä pääs­tään tans­si­maan 12 tans­sit, mikä­li olo­suh­teet koro­nan suh­teen pysy­vät vähin­tään­kin yhtä hyvi­nä kuin täl­lä het­kel­lä. Odo­tus lavan tal­koo­väen sekä tans­si­kan­san kes­kuu­des­sa on hui­pus­saan, sil­lä juhan­nus­päi­vä­nä tans­si­ke­sä alkaa.


Uusi museon­hoi­ta­ja lumou­tui Iin museoalueesta

Ennen valin­taan­sa Iin museon­hoi­ta­jak­si Tui­ja Visu­ri toki tie­si Iin Hami­nan, mut­ta sil­ti museoa­lu­een kau­neus ja moni­puo­li­suus yllät­ti hänet.  – Tämä on.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Tou­hu­lan päi­vä­ko­ti sul­keu­tuu Iissä

Päi­vä­ko­ti Tou­hu­la Har­jun­täh­den toi­min­ta päät­tyy Iis­sä vii­meis­tään elo­kuun lopus­sa. Vii­me vii­kol­la päät­ty­nei­den neu­vot­te­lu­jen lop­pu­tu­lok­se­na Tou­hu­lan toi­min­ta päät­tyy koko maas­sa kymmenessä…


Iin kun­nan met­sä­suun­ni­tel­ma hyväksyttiin

Pit­kään val­mis­teil­la ollut­ta Iin kun­nan met­sä­suun­ni­tel­maa vuo­sil­le 2021–2030 on hiot­tu sen jäl­keen, kun kun­nan­hal­li­tus palaut­ti sen huh­ti­kuus­sa äänes­tyk­sen jäl­keen val­mis­te­luun. Käy­dyn kes­kus­te­lun poh­jal­ta aiem­paan met­sä­oh­jel­maan on täs­men­net­ty ter­mis­töä, lisät­ty mah­dol­li­sia MET­SO-ohjel­maan sovel­tu­via koh­tei­ta ja mah­dol­li­sia avo­hak­kuu­koh­tei­ta sekä mää­ri­tel­ty vaih­to­maik­si sovel­tu­via alueita.





Illin­juok­sut 2021: Vii­ka­te­mie­het alle hölök­kä­ra­jan Illissä

Illin­juok­su­jen kir­kon­pen­kin illan epis­to­las­sa oli­vat vah­vas­ti kii­min­ki­läi­set, jot­ka inis­ten tup­pa­si­vat ojen­te­le­maan kär­si­ään ja imai­se­maan nau­kun ver­ta sisuk­siin­sa. Poh­dit­tiin, kuin­ka voi­ma­kas noi­den pik­ku rii­viöi­den kii­min­ki­läi­si­den­ti­teet­ti on, Kii­min­ki on kun nyky­ään Oulua. Ylei­ses­ti oltiin sitä miel­tä, että kii­min­ki­läi­si­den­ti­teet­ti on vähin­tään yhtä sit­kas kuin päk­ki­kan­kaa­lai­sil­la oman­sa. Eli kii­min­ki­läi­nen on kii­min­ki­läi­nen eikä oulu­lai­sek­si muu­tu. Oman pikan­tin lisän­sä ne toki kult­tuu­ri­pää­kau­pun­gin ima­goon tuovat.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus