Pääs­tö­vä­hen­nys­ta­voit­teet muka­na Iin kun­nan met­sä­suun­ni­tel­mas­sa – Kun­nan omis­ta­man puus­ton arvo on yli 4 mil­joo­naa euroa

Iin kun­nan omis­ta­mil­le met­sil­le on laa­dit­tu moni­ta­voit­tei­nen met­sä­suun­ni­tel­ma, jos­sa eri­tyi­sek­si pai­no­tuk­sek­si nos­tet­tiin Iin kun­nan pääs­tö­vä­hen­nys­ta­voit­teet. Talou­del­lis­ten näkö­kul­mien rin­nal­le halut­tiin tavoit­teet, jois­sa kun­nan puis­to- ja talous­met­siä hoi­de­taan luon­non moni­muo­toi­suus huo­mioi­den, vesis­tö­kuor­mi­tus­ta vähen­täen, hii­len­si­to­mis­ky­kyä lisä­ten. Näi­den lisäk­si halut­tiin pai­not­taa met­sien vir­kis­tys­käyt­tö­mah­dol­li­suuk­sia sekä monikäyttöarvoja.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Iloa ruu­as­ta ja hyvää miel­tä ruokapöytään

Sun­nun­tai­na alka­val­la val­ta­kun­nal­li­sel­la sydän­vii­kol­la lipu­te­taan ruu­an ja ruo­kai­lon puo­les­ta. Ruo­ka­pöy­däs­sä ruo­ki­taan vat­san lisäk­si onnis­tu­mi­sen iloa, yrit­tä­mis­tä ja hyvää tun­nel­maa. Myön­tei­sel­lä ja armol­li­sel­la suh­teel­la ruo­kaan hel­li­tään myös sydän­ter­veyt­tä. Per­heen yhtei­siin ruo­ka­het­kiin kan­nat­taa panos­taa ja teh­dä niis­tä kai­kil­le odo­tet­tu­ja het­kiä. Omas­ta ruo­ka­het­kes­tä kan­nat­taa naut­tia myös, vaik­ka sen kat­tai­si vain itselle.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus




Poh­jois-Poh­jan­maan asuk­kail­ta kysy­tään sosi­aa­li- ja terveyspalveluista

Sote-uudis­tuk­sen val­mis­te­luun liit­ty­vä net­ti­ky­se­ly Poh­jois-Poh­jan­maan asuk­kail­le on avoin­na ensi sun­nun­tai­hin saak­ka. Teh­dään yhdes­sä hyvä sote ‑kyse­lyyn vas­taa­mal­la poh­jois­poh­ja­lai­set voi­vat vai­kut­taa tule­van hyvin­voin­tia­lu­een sosi­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lui­hin. Kyse­lys­sä kar­toi­te­taan alu­een asuk­kai­den näke­myk­siä muun muas­sa pal­ve­lui­den suju­vuu­des­ta sekä tär­keim­mis­tä lähi­pal­ve­luis­ta ja säh­köi­sis­tä pal­ve­luis­ta. Kyse­ly löy­tyy net­tio­soit­tees­ta https://popsote.fi. Vas­taa­va kyse­ly avat­tiin eilen sote-henkilöstölle. 


Peh­mo­le­lu­jen seikkailuja

Seik­kai­lu yöllä

Oli­pa ker­ran koi­ran­pen­tu jon­ka nimi oli Ves­se­li. Ves­se­li halusi olla roh­kea. Erää­nä päi­vä­nä hän kadot­ti lem­pi­le­lun­sa. Hän päät­ti läh­teä etsi­mään sitä. Illal­la hän läh­ti koto­aan. Hän kul­ki kadul­la. Yö oli hil­jai­nen ja mus­ta. Yhtäk­kiä jos­tain kuu­lui kum­mal­lis­ta ään­tä jal­ko­jen kipi­tys­tä. Kul­man takaa tuli mus­ta kis­sa. Hänel­lä oli Ves­se­lin lelu. Ves­se­li kaap­pa­si lelun ja juok­si kar­kuun. Kis­sa juok­si perään. Samas­sa kis­sa­no­mis­ta­ja nap­pa­si kis­san kiin­ni. Hän vei sen kotiin ja Ves­se­li juok­si samaa reit­tiä kotiin. 




Brain Relief-hoi­dol­la tavoi­tel­laan syvää rentoutumista

Hoi­to­muo­to tar­jo­aa rasit­tu­neil­le aivoil­le, kehol­le ja mie­lel­le mah­dol­li­suu­den hen­gäh­tä­mi­seen kii­rei­sen arjen ja stres­si­te­ki­jöi­den kes­kel­lä. Lem­peä hie­ron­ta­hoi­to on kehi­tet­ty Suo­mes­sa ja se on yhdis­tel­mä niin uusia oival­luk­sia kuin myös vuo­si­tu­han­sia van­ho­ja aasia­lai­sia ja suo­ma­lai­sia hoitotekniikoita.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Alus­sa oli­vat vain nai­nen ja ukulele

– Toki oman tuo­tok­sen jul­kai­su hive­nen jän­nit­tää, mut­ta toi­saal­ta tämä on asia, joka on vain pak­ko teh­dä. Sel­lais­ta kai se tämän luo­mi­sen palon kans­sa on, tote­aa Sipe Åqvist, kun hänel­tä kysyy tun­nel­mia lähel­lä esi­kois­singlen ja ‑levyn julkaisua.