Huo­ve­li­nin Myl­ly ja Saha Hau­ki­pu­taal­la Kii­min­ki­joen varrella

Vuo­den 1787 kar­tas­sa nykyi­sen Tör­mä­län saa­ren ete­lä­puo­lel­la Hau­ki­pu­taal­la Kii­min­ki­joen kapean joki­haa­ran var­rel­la näkyy olleen myl­ly, nimel­tään Antin myl­ly. Joki­haa­raa ei ole enää ole­mas­sa. Sen pai­kal­la on tie. Toi­sen haa­ran, ns. Myl­ly­haa­ran puo­lel­la, Pie­tin­saa­res­sa­kin tie­de­tään olleen myl­lyn, joka on ollut käy­tös­sä 1880-luvul­le saakka.Törmälän saa­rel­la sijait­se­va Jus­si­lan myl­ly, nykyi­nen Huo­ve­li­nin Myl­ly ja Saha, on raken­net­tu vuon­na 1908. Raken­ta­mi­seen liit­tyy kuver­nöö­rin lupa, jos­ta sel­vi­ää, että toi­mi­tus­kir­ja on teh­ty Hau­ki­pu­taal­la 29.6.1908 kat­sel­muk­ses­sa, jon­ka pii­ri-insi­nöö­ri Kon­rad Nord­vall oli mää­rän­nyt insi­nöö­ri R.Tennbergin suorittamaan.

Lue lisää

Tuu­li­voi­ma­hank­keel­le kri­tiik­kiä yleisötilaisuudessa

Ilma­tar Oy:n Iin Ollin­kor­peen suun­nit­teil­la ole­vaa tuu­li­voi­ma­han­ket­ta kos­ke­va tie­do­tus- ja kes­kus­te­lu­ti­lai­suus kerä­si Poh­jois-Iin kou­lun lii­kun­ta­sa­lin täy­teen kriit­tis­tä ylei­söä. Ylei­sön kom­men­teis­ta pää­tel­len han­ke on herät­tä­nyt kyläl­lä kii­vas­ta kes­kus­te­lua, ja suu­rin osa pai­kal­la oli­jois­ta vas­tus­ti­kin han­ket­ta kiivaasti. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Yksi­tyis­tei­den var­sil­le luvat­ta lai­te­tut opas­teet puhut­ta­vat Haukiputaalla

Oulun kau­pun­gin uudet pyö­rä­tie­o­pas­teet ovat aiheut­ta­neet kes­kus­te­lua yksi­tyis­tei­den var­sil­la asu­vien kes­kuu­des­sa. Esi­mer­kik­si Hau­ki­pu­taan Vii­kin­mut­kan yksi­tyis­tien var­teen on lai­tet­tu kylt­ti, joka ohjaa pyö­räi­li­jöi­tä kul­ke­maan pääl­lys­tä­mät­tö­män tie­o­suu­den kautta.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Lepo­lan tila kas­vaa kotieläinpihaksi

Kun Onka­mon­ky­län­tie­tä jak­saa ajaa tar­peek­si pit­käl­le, tulee vas­taan Ala­ta­lol­le osoit­ta­va kylt­ti. Kyl­tin osoit­ta­mas­sa suun­nas­sa on punai­nen talo, jon­ka pihal­la kipit­tää neli­sen­kym­men­tä kanaa, pari koi­raa ja kis­sa. Kysees­sä on Lepo­lan tila, jota asut­ta­vat Jan­ne Immo­nen ja Tai­na Hulan­mä­ki yhdes­sä kah­den lap­sen­sa ja lukuis­ten kotie­läin­ten­sä kanssa. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Röy­tän saa­res­sa roka­taan lauantaina

Iin Röy­tän saa­res­sa jär­jes­te­tään lau­an­tai­na tois­ta ker­taa Röyt­tä Rock ‑tapah­tu­ma. Kult­tuu­riyh­dis­tys Perä­me­ren Hel­mi ry:n puheen­joh­ta­ja­na ja Röyt­tä Roc­kin jär­jes­tä­jä­nä toi­mi­va Nii­na Halo­nen ker­too, että lip­pu­kaup­pa on käy­nyt koh­ta­lai­ses­ti, ja puo­let lipuis­ta on myyty. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Päin punais­ta­ko

Oulun seu­dul­le on siu­naan­tu­nut täl­le kesäl­le niin pal­jon eri astei­sia tie­re­mont­te­ja, että tus­kin kukaan on jää­nyt niil­tä pait­si. Hyvä niin, sil­lä vie­lä muu­ta­ma vuo­si sit­ten tun­tui, että tien­pa­ran­nus­ra­hat Poh­jois-Suo­meen ovat aivan uto­pis­ti­nen ajatus.


Jäte­ve­si­jär­jes­tel­mien päi­vit­tä­mi­nen hyväs­sä vauhdissa

Noin puo­let on tähän men­nes­sä palaut­ta­nut Iin kun­nan jäte­ve­si­jär­jes­tel­mis­tä lähet­tä­män kyse­lyn. Kun­ta lähet­ti kesä­kuus­sa kir­jeen nii­den kiin­teis­tö­jen omis­ta­jil­le, joi­den mök­ki tai vaki­tui­nen asun­to sijait­see 100 met­rin säteel­lä lähim­mäs­tä vesis­tös­tä tai pohjavesialueella.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Hau­Pa tär­ke­ään kotivoittoon

Hau­ki­pu­taan Pal­lon mies­ten edus­tus­jouk­kue otti tär­keät kol­me pis­tet­tä Kes­kus­ken­täl­lä pela­tus­sa Kol­mo­sen kär­ki­kamp­pai­lus­sa vii­me lau­an­tai­na. Hau­Pa voit­ti kesäi­ses­sä sääs­sä pela­tun otte­lun AC Oulu Aka­te­mi­aa vas­taan maa­lein 2–1. Hau­Pa läh­ti otte­luun huo­mat­ta­vas­ti kapeam­mal­la ryh­mäl­lä ver­rat­tu­na oulu­lai­siin, sil­lä HauPa:lla oli vaih­to­pen­kil­lä käy­tet­tä­vis­sä vain kak­si kenttäpelaajaa. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus