Yli­kii­min­ki kym­me­nen vuot­ta osa­na Oulua, kun­ta­lii­tos näh­tiin lii­tos­het­kel­lä upea­na mah­dol­li­suu­te­na kehit­tää alu­een pal­ve­lui­ta ja elinvoimaa

Vuo­den 2009 alus­sa 3 358 yli­kii­min­ki­läi­ses­tä tuli oulu­lai­sia. Oulun asu­kas­mää­rä nousi hie­man yli 130 000 asuk­kaa­seen. Yli­kii­min­gin kun­nan 240 työn­te­ki­jää siir­tyi Oulun kau­pun­gin pal­ve­luk­seen. Lähes sadan yli­kii­min­ki­läi­sen luot­ta­mus­hen­ki­lön kausi jäi vii­mei­sek­si, vain har­va jat­koi pää­tök­sen­teon rat­tais­sa Oulussa.

Lue lisää

Ran­ta­poh­jan alu­een ehdok­kaat esit­te­lys­sä, vaa­li­bud­je­teis­sa suu­ria eroja

Ran­ta­poh­jan alu­eel­la asu­vien tai sin­ne syvät juu­ret omaa­vien ehdok­kai­den vaa­li­bud­je­teis­sa on suu­ria ero­ja. Kun yksi ker­too käyt­tä­vän­sä vaa­lei­hin var­sin vähän tai ei lain­kaan euro­ja, voi toi­sen bud­jet­ti olla yli 10 000 tai jopa kym­me­niä­tu­han­sia euroja.Rantapohja teki ehdok­kail­le kyse­lyn säh­kö­pos­tin ja puhe­li­men välityksellä.


Maa­il­ma muut­tuu – lap­si ei

Iin Hami­nan kou­lun reh­to­ri Jari-Juk­ka Joke­lal­la oli lukio­ai­ka­na kak­si toi­veam­mat­tia: opet­ta­ja tai toi­mit­ta­ja. Hän ei ole katu­nut, että valin­ta osui opet­ta­jan hom­miin.– Kas­vas­tusa­la on äärim­mäi­sen moni­puo­lis­ta ja lap­set ovat aivan iha­nia, se on voi­ma­va­ra täs­sä tehtävässä. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Toi­mit­ta­jal­ta: Äänes­tä, hyvä ihminen

Edus­kun­ta­vaa­lien ehdok­kaat kiih­dyt­tä­vät vaa­li­kier­rok­sia koh­ti var­si­nais­ta vaa­li­päi­vää. Moni on huo­man­nut, että myös puo­lueit­ten puheen­joh­ta­jia on ollut käy­mäs­sä Ran­ta­poh­jan­kin alu­eel­la. Tääl­lä kan­nat­taa­kin käy­dä, sil­lä alu­eel­la asuu lähes 37 000 äänes­tä­jää. Nyt onkin hyvä het­ki saa­da vies­tin­sä peril­le ehdok­kail­le ja puo­luei­den joh­ta­jil­le. He kuun­te­le­vat näi­nä päi­vi­nä äänes­tä­jiä her­käl­lä kor­val­la alu­een turuil­la ja toreilla.


Asuin­ta­lo­ja van­han kan­sa­kou­lun pai­kal­le Jäälissä

Jää­lis­sä Van­han­tien var­res­sa sijait­se­van van­han kan­sa­kou­lun alue on kaa­voi­tet­tu uudel­leen. Ase­ma­kaa­va­muu­tok­sel­la Jää­lin kan­sa­kou­lun ton­tin poh­jois­osa ja Jää­li­no­jan var­si muu­te­taan lähi­vir­kis­ty­sa­lu­eek­si. Jää­lin kan­sa­kou­lun 1930-luvul­la raken­net­tu raken­nus suo­jel­laan, mut­ta 1950-luvul­la raken­net­tu kou­lu­ra­ken­nus saa väis­tyä uuden raken­ta­mi­sen tieltä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



HaHe:n edus­tuk­sen nai­sil­le val­ta­va pettymys

Hau­ki­pu­taan Hei­ton sali­ban­dyn edus­tus­nai­set läh­ti­vät kovin odo­tuk­sin Sei­nä­joel­le ris­tiin­kar­sin­ta­pe­lei­hin. Alla oli mel­kein täy­del­li­nen Poh­jois-Suo­men loh­kon run­ko­sar­jan voit­to. Pit­kät peli­mat­kat eikä tau­koa, mut­ta sii­hen oli totut­tu jo aiem­pa­na kau­te­na. Tie­dos­sa oli, että pelit kove­ne­vat, mut­ta sii­hen­kin oltiin val­mis­tau­dut­tu. Oltiin­han edel­li­se­nä kau­te­na pääs­ty lop­pu­kar­sin­toi­hin saak­ka, joten sys­tee­mi oli nyt tutumpi.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus