OSAOn talon­ra­ken­ta­ja­kou­lu­tus siir­tyy pois Haukiputaalta

Kou­lu­tus­kun­tayh­ty­mä OSAO kes­kit­tää talon­ra­ken­ta­ja­kou­lu­tuk­sen yhdek­si koko­nai­suu­dek­si ja se siir­tyy pois Hau­ki­pu­taan yksi­kös­tä. Hau­ki­pu­taal­la sijait­se­vat jo aloi­te­tut koh­teet raken­ne­taan val­miik­si, sen jäl­keen kou­lu­tus ja raken­nus­koh­teet ovat vuo­teen 2040 saak­ka pää­osin Kem­pe­leen Piri­läs­sä. Sin­ne siir­tyy myös OSAOn Kau­ko­vai­nion yksi­kön talonrakentajakoulutus.

Lue lisää

Hoi­de­tuis­sa jalois­sa on hyvä olla

Jalois­ta on tär­keä huo­leh­tia ympä­ri vuo­den, mut­ta var­sin­kin kesän koit­taes­sa var­pai­den pal­jas­tues­sa ken­gis­tä ja sukis­ta, huo­mio koh­dis­tuu jal­koi­hin. Jal­ko­jen hoitamisesta…


Sek­su­aa­li­nen häi­rin­tä ja epä­ta­sa-arvo­nuor­ten murheena

Tun­ne­tai­to­jen opet­ta­mi­nen ja sek­su­aa­li­kas­va­tus ovat vii­me vuo­si­na lisään­ty­neet ja ne etsi­vät uusia muo­to­ja niin var­hais­kas­va­tuk­ses­sa kuin kou­lu­maa­il­mas­sa eri ikäis­ten kes­kuu­des­sa. Tun­ne­tai­to­jen avul­la opi­taan pie­nes­tä pitäen tun­te­maan oma itsen­sä sekä ymmär­tä­mään parem­min myös toisia.


Nelos­tien tavoi­te­ti­la ei vakuu­ta kuntalaisia

Kui­va­nie­men Kie­va­ris­ta oli­vat istu­ma­pai­kat lop­pua, kun siel­lä jär­jes­tet­tiin vii­me vii­kol­la ylei­sö­ti­lai­suus suun­ni­tel­mis­ta nelos­tien kehit­tä­mi­sek­si. Pai­kal­la suun­ni­tel­mia esit­te­le­mäs­sä oli väkeä Iin kun­nal­ta, Poh­jois-Poh­jan­maan ELY-kes­kuk­sel­ta sekä Des­tial­ta, joka toi­mii hank­kees­sa kon­sult­ti­na. Ylei­sön jou­kos­sa istui eni­ten kui­va­nie­me­läi­siä, mut­ta pai­kal­le oltiin saa­vut­tu myös muun muas­sa Olhavasta.


Ilmas­toA­ree­na ilta­nuo­tiol­la etsii yhteistyökumppaneita

Ilmas­to­fes­ti­vaa­li Ilmas­toA­ree­na jär­jes­te­tään tänä kesä­nä totut­tua pie­nem­mäs­sä mit­ta­kaa­vas­sa. Ilmas­toA­ree­na ilta­nuo­tiol­la ‑tapah­tu­maa vie­te­tään vajaan vuo­ro­kau­den mit­tai­se­na 25.–26. elo­kuu­ta, ja se lin­ki­te­tään Nuku yö ulko­na ‑tapah­tu­maan ja Suo­men luon­non päi­vään. Tapah­tu­ma­paik­ka­na toi­mii Kar­hun leirikeskus.



Hau­Pan nais­ten voit­to­put­ki jatkui

Hau­Pan nai­set otti­vat tär­keän voi­ton koti­ken­täl­lään Län­si­tuu­len teko­nur­mel­la voit­taes­saan sar­ja­kak­ko­sen Vaa­san pal­lo­seu­ran (VPS) 1–0. Otte­lu oli täyn­nä jän­ni­tys­tä ja tiuk­kaa vään­töä, jos­sa molem­mat jouk­ku­eet tais­te­li­vat kovas­ti voitosta. 


Pori­na­pii­ris­sä muis­tel­tiin sodis­sa kaatuneita

Kun Olha­van kylä­tu­van oven avaa, kuu­luu sisäl­tä tau­koa­ma­ton puheen­so­ri­na ja nenään kii­rii kah­vin tuok­su. On help­po arva­ta, että kylän pori­na­pii­ri on kokoon­tu­nut. Vaik­ka pori­na­pii­rin kävi­jä­kun­ta on vuo­sien saa­tos­sa jo osin vaih­tu­nut, on uusia­kin kävi­jöi­tä pir­te­ään poruk­kaan ilmaan­tu­nut. Myös kokoon­tu­mis­ten tar­joi­luis­ta huo­leh­ti­va kol­mik­ko on uusiu­tu­nut, ja nykyi­sin keit­tiön puo­lel­la tou­hua­vat Eija Kale­va, Irma Kemp­pai­nen ja Rai­ja Lah­den­pe­rä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Teks­ta­rit

Mar­ti­nie­men­tiel­tä löy­tyi tut­tu Val­me­tin suo­ja­pel­ti. Kii­tok­set löy­tä­jäl­le esillepanosta.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus