Poh­teen verk­ko­ky­se­ly sote-pal­ve­luis­ta on kerän­nyt run­saas­ti vastauksia

Poh­jois-Poh­jan­maan hyvin­voin­tia­lue eli Poh­de kerää par­hail­laan mie­li­pi­tei­tä suun­ni­tel­ma­luon­nok­ses­taan, jos­sa käsi­tel­lään sosi­aa­li- ja ter­veys­kes­kus­ten kehit­tä­mis­tä ja mää­rää. Asuk­kail­le suun­nat­tu verk­ko­ky­se­ly on auki 17.5. saak­ka osoit­tees­sa https://pohde.fi/tietoa-meista/paatoksenteko/sote-jarjestamissuunnitelma/tarpeenmukainen-sote-keskus/


Jää­lin ensim­mäis­tä fris­bee­gol­fra­taa raken­ne­taan jo

Jää­lin ensim­mäi­sen, aloit­te­li­joil­le ja lap­sil­le sopi­van, 9‑väyläinen fris­bee­gol­fra­dan ava­jai­sia vie­te­tään tule­van kesän aika­na. Peli­kun­toon rata val­mis­tuu jo tou­ko­kuus­sa. Par­hail­laan urhei­lu­ken­tän ja kau­ka­lon takai­ses­sa met­si­kös­sä rataa raken­ne­taan tal­koo­voi­min. Väy­lien heit­to­pai­kat raken­ne­taan puu­la­vois­ta, jot­ka ovat tar­vit­taes­sa hel­pos­ti siir­ret­tä­vis­sä ja pois­tet­ta­vis­sa. Radan raken­ta­mi­sen vuok­si met­säs­tä ei tar­vit­se kaa­taa yhtään isoa puu­ta, ainoas­taan pie­nim­piä risu­ja siis­ti­tään väy­lil­tä. Myös­kään maa­ta ei alu­eel­la tar­vit­se muokata. 


Kaa­sa­ri aloit­ti toi­min­tan­sa Hau­ki­pu­taal­la hyväl­lä fiiliksellä

Bike­fix Kaa­sa­ri ava­si oven­sa uusis­sa tilois­sa Hau­ki­pu­taan Revon­tiel­lä Anna­lan­kan­kaal­la maa­nan­tai­na. Hau­ki­pu­taal­la jo entuu­des­taan tut­tu pyö­rä­lii­ke Bike & Fix laa­jen­tui moot­to­ri­puo­lel­le ja näin syn­tyi sisa­ryh­tiö Kaa­sa­ri tavoit­tee­naan pal­vel­la asiak­kai­ta myös moot­to­ri­puo­lel­la. Saman katon alla Kaa­sa­ris­sa enti­sen Hau­ki­pu­taan Kalus­teen hal­lis­sa toi­mii myös pyö­rien, moot­to­ria­jo­neu­vo­jen ja konei­den huol­to ja varaosamyynti.

Hynt­tyyt yhteen lyö­neet yrit­tä­jät Pek­ka Qvist ja Mar­kus Luk­ka­ri­la ker­to­vat aloit­ta­neen­sa yhteis­yri­tyk­sen todel­la hyvil­lä fiiliksillä. 


Yrit­tä­jä mat­ka­si Vaa­las­ta Vatunkiin

Kui­va­nie­mel­le Vatun­kiin saa­daan tauon jäl­keen jäl­leen eloa mat­kai­lun ja ravin­to­la­toi­min­nan mer­keis­sä. Yrit­tä­jä Tep­po Tuo­vi­la avaa Ravin­to­la Suvi­ran­nan ja Vatun­gin Mat­ka­par­kin asiak­kail­le kesä­kuun alussa.



Myö­hem­mäl­lä iäl­lä tai­tei­li­jak­si ryh­ty­nyt Alpo Ala­kop­sa: “Pysyy parem­min hen­gis­sä, kun jota­kin tekee”

Alpo Ala­kop­sa, 92 oli ollut tois­ta vuot­ta eläk­keel­lä, kun hän ensi ker­taa tart­tui pens­se­liin ja ryh­tyi maa­laa­maan öljy­vä­reil­lä tau­lu­ja. Hän läh­ti Lii­sa Paa­vo­lan ohjaa­maan Hau­ki­pu­taan tai­de­pii­rin, mut­ta opet­ta­ja sanoi, ettet sinä Alpo pal­jon neu­vo­ja tar­vit­se. Ensim­mäi­sen maa­lauk­sen aihe vuon­na 1989 oli oma suomenpystykorva.


Hela­tors­tain moto­ris­ti­kir­kos­sa rai­kaa­vat moot­to­rit ja gospelmusiikki

Suo­si­tuk­si perin­teek­si muo­dos­tu­nut Yli­kii­min­gin kir­kon hela­tors­tain moto­ris­ti­kirk­ko koko­aa yhteen moto­ris­te­ja ja moot­to­ria­jo­neu­vois­ta kiin­nos­tu­nei­ta jopa naa­pu­ri­maa­kun­nis­ta saak­ka. Kysees­sä on Kii­min­gin seu­ra­kun­nan ja Gos­pel Riders ‑moot­to­ri­pyö­rä­ker­hon yhteis­työs­sä jär­jes­tä­mä gos­pel­tyyp­pi­nen juma­lan­pal­ve­lus, jos­sa pyy­de­tään ja saa­daan siu­naus tule­val­le ajo­kau­del­le ja kesän kilo­met­reil­le. Suo­sio on ollut taat­tu jo 24 vuo­den ajan.



Pitäi­si­kö vähän remontoida?

Oman kodin remon­toin­ti ja sisus­ta­mi­nen ovat aina muo­dis­sa oli sit­ten kevät, kesä, syk­sy tai tal­vi, nousu­kausi tai las­ku­kausi. Tai oli sit­ten kysees­sä oma­ko­ti­ta­lo tai osa­ke. Keit­tiö uusik­si, tuon­ne uut­ta maa­lia, sau­naan toi­sen­lai­set panee­lit. Ja pihal­la­kin oli­si teke­mis­tä. Mil­loin tuo aita uusi­taan? Voi­si­ko nuo ulko­ka­lus­teet vie­dä mökil­le. Ja siel­lä­kin pitäi­si se teras­si uusia.