Yrit­tä­jä mat­ka­si Vaa­las­ta Vatunkiin

Teppo Tuovila ihastui Vatungissa vesistöön ja satamaan. Kesäkuun alussa hän avaa alueelle uuden ravintolan ja matkaparkin.

Kui­va­nie­mel­le Vatun­kiin saa­daan tauon jäl­keen jäl­leen eloa mat­kai­lun ja ravin­to­la­toi­min­nan mer­keis­sä. Yrit­tä­jä Tep­po Tuo­vi­la avaa Ravin­to­la Suvi­ran­nan ja Vatun­gin Mat­ka­par­kin asiak­kail­le kesä­kuun alussa.

Tuo­vi­la on aiem­min pyö­rit­tä­nyt ravin­to­la- ja mat­kai­lu­toi­min­taa Vaa­las­sa kah­dek­san vuo­den ajan.

– Kun vuo­kra­so­pi­muk­sem­me Vaa­las­sa lop­pui, piti miet­tiä, mis­tä löy­däm­me uudet, vas­taa­vat tilat toi­min­nal­le. Saim­me vink­kiä Vatun­gis­ta, kävim­me kat­so­mas­sa ja täs­sä sitä nyt ollaan, hymyi­lee Tuovila.

Yrit­tä­jän mukaan uuden pai­kan valin­nas­sa pai­noar­voa sai eri­tyi­ses­ti yksi yksityiskohta:

– Oli ehdo­ton­ta, että lähel­lä on vesis­tö, ja tääl­lä Vatun­gis­sa sata­ma teki­kin minuun eri­tyi­sen vaikutuksen.

Täl­lä het­kel­lä ravin­to­la­ti­lat ovat mas­sii­vi­sen remon­tin alla. Tuo­vi­lan mukaan esi­mer­kik­si van­ha keit­tiö on puret­tu ato­meik­si ja kasat­tu koko­naan uudelleen.

– Lisäk­si kat­toa pitää eris­tää parem­min ja sei­niä pur­kaa ja kasa­ta uudel­leen. Kii­re täs­sä tulee, mut­ta onnek­si tähän aikaan vuo­des­ta riit­tää jo valoa, niin voi teh­dä pit­kää päi­vää, yrit­tä­jä nauraa.

Tuo­vi­la sanoo, että hänen tavoit­tee­naan on saa­da uuden Ravin­to­la Suvi­ran­nan ovet avat­tua ylei­söl­le 2. kesä­kuu­ta, jol­loin suun­ni­tel­mis­sa on viet­tää myös viral­li­sia ava­jai­sia. Tuo­vi­lan mukaan ravin­to­la tulee tar­joa­maan muun muas­sa pikaruokaa.

– Ava­jais­ten ohjel­ma on vie­lä työn alla, mut­ta aina­kin gril­li on sil­loin kuu­ma­na ja juo­mat kyl­mä­nä. Hyö­dyn­näm­me tar­jon­nas­sam­me mah­dol­li­sim­man pal­jon pai­kal­li­sia raaka-aineita.

Mat­kai­li­joi­ta pal­ve­le­vas­ta Vatun­gin Mat­ka­par­kis­ta löy­tyy yrit­tä­jän mukaan kara­vaa­ni­paik­ko­jen lisäk­si huol­to­ti­lat ja saunat.

– Vakio­asiaks­kun­tam­me Vaa­las­sa koos­tui pit­käl­ti moto­ris­teis­ta ja kara­vaa­na­reis­ta, joten toi­vot­ta­vas­ti he tykäs­ty­vät tähän uuteen­kin paikkaan.

Yrit­tä­jä vin­kaa, että vii­meis­tään juhan­nuk­se­na on oival­li­nen tilai­suus tul­la tutus­tu­maan uuteen yrit­tä­jään ja uusit­tuun ravin­to­laan. Juhan­nuk­se­na Vatun­gis­sa jär­jes­te­tään nimit­täin Suvi­ral­li, joka on jär­jes­tyk­ses­sään jo kahdestoista.

– Tapah­tu­maa on siis aikai­sem­min jär­jes­tet­ty Vaa­las­sa, mut­ta eivät­kö­hän kävi­jät tän­ne­kin löy­dä. Rock-hen­kis­ten kokoon­tu­mis­ajo­jen ohjel­mas­sa on aina­kin bän­de­jä ja hyvää ruo­kaa – todel­li­set juhan­nus­fes­ta­rit siis.

Tuo­vi­la on pait­si Kui­va­nie­men alu­een uusi yrit­tä­jä, myös tuo­re kui­va­nie­me­läi­nen. Uuteen koti­ky­lään­sä hän ei ole kui­ten­kaan ehti­nyt vie­lä kovin hyvin tutus­tua, sil­lä remont­ti on kulut­ta­nut kai­ken vapaa-ajan.

– Ensi­vai­ku­tel­man perus­teel­la Kui­va­nie­mi ei kovin­kaan pal­joa eroa Vaa­las­ta – kyläl­lä on pie­ni yhtei­sö ja se vai­kut­taa viih­tyi­säl­tä, Tuo­vi­la arvioi.

Yrit­tä­jä ker­too, että kun kii­rei­sin seson­ki ravin­to­lal­la alkaa tal­ven tul­len lop­pu­maan, on remont­ti­vuo­ros­sa mie­hen oma asunto.

– Ei täs­sä vapaa-ajan ongel­mia ole het­keen tie­dos­sa, Tuo­vi­la nauraa.

Tutus­tu Ran­ta­poh­jan tilaus­tar­jouk­siin täs­tä.