Iso osa Jää­lin talouk­sis­ta koh­ta valokuidutettu

Oulun seu­dun säh­kö oy:n valo­kui­tu asen­ne­taan val­miik­si saak­ka usei­siin jää­li­läis­ta­louk­siin helmi–huhtikuun aika­na. Edul­li­sen ennak­ko­liit­ty­mi­sen aika on ohi kaik­kial­la pait­si Lapin­ti­kan­tiel­lä, Lep­pi­lam­men­tiel­lä ja Hon­gik­ko­kaar­tees­sa. Näil­lä teil­lä pää­see kui­tuun käsik­si edel­leen sadal­la eurol­la, muil­la alueil­la mukaan pää­sys­tä pitää mak­saa 500 euron jälkiliittymishinta. 

Lue lisää

Iihin perus­tet­tiin kult­tuu­ri­asioi­den keskustelufoorumi

Iin kun­ta on perus­ta­nut Kult­tuu­ria­siain­neu­vot­te­lu­kun­nan. Kult­tuu­ri­asian­neu­vot­te­lu­kun­nan tavoit­tee­na on kehit­tää kult­tuu­rin ase­maa kun­nas­sa pit­käl­lä täh­täi­mel­lä luo­mal­la kes­kus­te­lu­foo­ru­mi kult­tuu­ri­asioil­le kun­nas­sa ja kehit­tä­mäl­lä kult­tuu­riyh­dis­tys­ten ja kun­nan välis­tä yhteistyötä. 


Edus­kun­ta­vaa­lit 2023: Jus­si Arpo­sen vaa­li­työ sai myrs­kyi­sän alun

Edus­kun­ta­vaa­leis­sa ensi ker­taa ehdol­la ole­va jää­li­läi­nen Jus­si Arpo­nen aloit­ti vaa­li­kam­pan­jan­sa koti­kon­nuil­taan vii­me lau­an­tai­na. Tai­vaal­ta tuli lun­ta ja tuu­li oli kova, kun Arpo­nen poru­koi­neen pys­tyt­ti vaa­li­telt­taa Jää­lin ostos­kes­kuk­sen park­ki­pai­kal­le. Jää­lis­tä hän suun­ta­si vie­lä Kii­min­kiin jat­ka­maan vaalityötään.


Edus­kun­ta­vaa­lit 2023: Kam­pan­ja käyn­tiin musii­kin tahtiin

Kii­min­ki­läi­sil­le ja oulu­lai­sil­le tut­tu polii­si ja kun­nal­lis­po­lii­tik­ko Lau­ri Niku­la käyn­nis­ti edus­kun­ta­vaa­li­kam­pan­jan­sa vii­me kes­ki­viik­ko­na Oulun Alek­sin­kul­mas­sa. Tilai­suus veti tuvan täy­teen väkeä, vaik­ka Niku­laa itse­ään oli­kin jän­nit­tä­nyt, saa­puu­ko kan­sa paikalle.

– Iki­nä ei osaa olla var­ma, että kuin­ka pal­jon ihmi­siä saa­puu. Tämä väki­mää­rä näyt­tää kui­ten­kin oikein hyväl­tä, tote­si Niku­la ennen illan ohjel­man alkua.


Veden ole­mus­ta, kan­sal­lis­mai­se­mia ja essei­tä – Kii­min­ki­läis­kir­jai­li­joi­den ilta oli menestys

Juu­ri­syy sii­hen, mik­si kii­min­ki­läi­nen Ismo Kar­hu kir­joit­ti tämän kir­jan, löy­tyy hänen lap­suu­des­taan. Sii­tä, että hänen lap­suus­ko­tin­sa oli kir­kas­ve­ti­sen jär­ven ran­nal­la, jon­ka kalo­jen elä­mää hän seu­ra­si kiin­nos­tu­nee­na. Kiin­nos­tuk­sen herät­ti myös lähei­nen rus­kea­ve­ti­sem­pi jär­vi sekä näi­den kah­den jär­ven välil­le met­sän­var­ti­jan kai­va­ma oja, jota saat­toi kul­kea veneel­lä ja jos­ta saat­toi kalas­taa. Vie­res­sä vir­ta­si myös pie­ni taimenjoki. 



Hau­ki­pu­taan ja Kel­lon yhtei­nen asu­ka­sil­ta tänään

Mil­lai­nen on vuo­si 2023? Hau­ki­pu­taan ja Kel­lon asu­ka­sil­lan asia­lis­tal­la on yhdis­tys­ten suun­ni­tel­mat ja alu­een yhtei­söl­li­sen toi­min­nan kalen­te­ri. Asu­ka­sil­ta jär­jes­te­tään tänään tiis­tai­na 31.1. kel­lo 17 Hau­ki­pu­taan kou­lun ruo­ka­sa­lis­sa Tor­pan­mäen­tie 3:ssa.


Suez-vete­raa­nit haus­sa Haminaan

Suo­ma­lai­set YK-rau­han­tur­vaa­jat oli­vat avai­na­se­mas­sa loka­kuus­sa 1973 käy­dyn Egyp­tin ja Israe­lin väli­sen Jom Kip­pur ‑sodan rau­hoit­ta­mi­ses­sa Suezil­la. Ensi syk­sy­nä nois­ta ajois­ta tulee kulu­neek­si 50 vuot­ta. Vuon­na 1988 Nobe­lin rau­han­pal­kin­to myön­net­tiin YK:n rauhanturvaajille.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Vete­raa­ni­su­ku­pol­ven perin­ne­työ velvoittaa

“Siu­naa ja var­je­le mei­tä, Kor­kein, kädel­läs” käyn­nis­tyi Hau­ki­pu­taan rin­ta­ma­ve­te­raa­nien vii­mei­nen jou­lu­juh­la Kel­lon seu­ra­kun­ta­ko­dil­la 30.11.2022. Tal­vi­so­dan alka­mi­ses­ta 30.11.1939 oli kulu­nut 83 vuot­ta. Juh­laa kun­nioit­ti läs­nä­olol­laan Hau­ki­pu­taan rin­ta­ma­ve­te­raa­niyh­dis­tyk­sen vii­mei­nen sota­ve­te­raa­ni Väi­nö Vei­jo­la, s.1925 Iistä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus