Oulun koro­na­tes­taus muuttuu

Koro­na­tes­tauk­seen tulee Oulus­sa tou­ko­kuus­sa muu­tok­sia. Oulu­lai­set voi­vat maa­nan­tais­ta 10.5. alkaen vara­ta ajan mak­sut­to­maan koro­na­näyt­teen­ot­toon myös Pih­la­ja­lin­nan tes­taus­pis­teil­le, jot­ka sijait­se­vat Reha­po­lik­ses­sa ja Orit­ka­ris­sa. Muu­tok­set teh­dään, kos­ka koro­na­ro­ko­tuk­siin tar­vi­taan lisää henkilökuntaa.

Reha­po­lik­sen koro­na­näyt­teen­ot­to sijait­see osoit­tees­sa Kivi­har­jun­lenk­ki 4 (2. ker­ros, D‑ovi, kel­tai­nen raken­nus). D‑ovi sijait­see Reha­po­lik­sen sisä­pi­hal­le saa­vut­taes­sa heti vasem­mal­la pyö­rä­ka­tok­sen vieressä.

Orit­ka­rin Dri­ve-in ‑tes­taus­pis­teel­le pää­see kään­ty­mäl­lä Poik­ki­maan­tie 15 koh­dal­ta ris­teyk­ses­tä oikeal­le ja heti sen jäl­keen oikeal­le park­kia­lu­eel­le. Jos pai­kal­le saa­puu autol­la, näy­te ote­taan ikku­nan kautta.

Oulun kau­pun­gin näyt­teen­ot­to­pis­teet säi­ly­vät Limin­gan­tul­lis­sa ja koro­na­vas­taa­no­toil­la Hau­ki­pu­taal­la, Kon­tin­kan­kaal­la, Oulun­sa­los­sa ja Tuirassa.

Voit vara­ta ajan Reha­po­lik­sen tai Orit­ka­rin tes­taus­pis­teel­le 10.5. alkaen puhe­li­mit­se nume­ros­ta p. 010 312 175. Nume­ro pal­ve­lee maa­nan­tais­ta sun­nun­tai­hin kel­lo 6–22. Tes­tausai­ko­ja on vain arkipäiville.

Oulun kau­pun­gin tes­taus­pis­teil­le vara­taan edel­leen aika hyvin­voin­ti­pal­ve­lu­jen net­tia­jan­va­rauk­sen kautta.

Vii­kon­lop­pui­sin ja arki­py­hi­nä koro­na­tes­tiin hakeu­du­taan Oulun seu­dun yhteis­päi­vys­tyk­seen tai las­ten päi­vys­tyk­seen Nord­la­bin ajan­va­rauk­sen kaut­ta. Alle 2‑vuotiaiden koro­na­näyt­teet ote­taan koro­na­vas­taa­no­toil­la tai las­ten päivystyksessä.

Infek­tio-oireis­ten veri­näyt­teen­ot­to jat­kuu rajoi­te­tus­ti Limin­gan­tul­lin näyt­teen­ot­to­pis­teel­lä. Infek­tio-oirei­set voi­vat edel­leen käy­dä veri­näyt­tee­no­tos­sa Hau­ki­pu­taan labo­ra­to­rios­sa. Labo­ra­to­rio­tut­ki­muk­seen on olta­va lähete.

Koro­na­tes­tiin men­nes­sä ja siel­tä palat­taes­sa tulee käyt­tää kas­vo­mas­kia ja koro­na­tes­tin tulok­set täy­tyy odot­taa koto­na. Tes­tiin ei voi men­nä bus­sil­la. Tes­tiin hakeu­du­taan ensi­si­jai­ses­ti autol­la, kävel­len tai esi­mer­kik­si pyö­räl­lä. Jos menet tes­tiin tak­sil­la, muis­ta ker­toa kyy­tiä tila­tes­sa, että olet menos­sa koronatestiin.

Nega­tii­vi­ses­ta näy­te­vas­tauk­ses­ta ilmoi­te­taan teks­ti­vies­til­lä. Posi­tii­vi­nen näy­te­vas­taus ilmoi­te­taan aina puhelimitse.

Voit lada­ta mak­sut­to­man todis­tuk­sen Oulun kau­pun­gin tes­taus­pis­teil­lä ote­tus­ta nega­tii­vi­ses­ta koro­na­tes­tis­tä Koronatietoni.fi-palvelusta. Koronatietoni.fi-palvelusta ei kui­ten­kaan saa todis­tus­ta Pih­la­ja­lin­nan toi­mi­pis­teis­sä ote­tuis­ta koronatesteistä.