Rant­sik­ka: Keväi­nen juh­la-ate­ria Kui­va­nie­men tapaan

Keväinen juhlajuoma, jossa maistuvat sitruuna, lime ja passionhedelmä.Keväinen juhlajuoma, jossa maistuvat sitruuna, lime ja passionhedelmä.

Kui­va­nie­men kou­lun 8. luo­kan valin­nai­sen koti­ta­lou­den ryh­mä suun­nit­te­li ja val­mis­ti keväi­sen juh­la-ate­rian. Sitä var­ten oppi­laat sekä muok­ka­si­vat löy­tä­mi­ään resep­te­jä että kek­si­vät nii­tä koko­naan itse. Alku­pa­la­na oli pais­tet­tu­ja peru­noi­ta ja sal­sa bra­vaa ja pää­ruo­ka­na broi­le­ri-par­sa­pas­taa ja vih­re­ää salaat­tia ruco­lal­la ja feta­juus­tol­la. Ate­rian kruu­na­si keväi­nen sit­rus-pas­sion-juh­la­juo­ma ja her­kul­li­nen valkosuklaa-marjatäytekakku.

Keväi­nen sitrus-passion-juhlajuoma

1,5 l Kiven­näis­vet­tä (maus­ta­ma­ton tai sitrus)

1 l Sitruuna-limemehua

5 pas­sion­he­del­mää

Soke­ria

1–2 sit­ruu­naa tai limeä

Jää­pa­lo­ja

Kaa­da isoon asti­aan kiven­näis­ve­si ja sit­ruu­na-lime­me­hu. Hal­kai­se pas­sion­he­del­mät ja kai­ver­ra hedel­mä­li­ha lusi­kal­la juo­man jouk­koon. Mais­ta juo­maa ja lisää soke­ria tarvittaessa.

Pese ja vii­pa­loi sitruuna/lime. Lai­ta osa vii­pa­leis­ta juo­maan kel­lu­maan ja sääs­tä osa juo­ma­la­sien koris­te­luun. Lisää jää­pa­lat juu­ri ennen tarjoilua.

Koris­te­le juo­ma­la­sit kos­tut­ta­mal­la lasin reu­na ensin vedel­lä ja kas­ta se sit­ten soke­riin. Lisää reu­nal­le sit­ruu­na- tai limeviipale.

Val­ko­suklaa-mar­ja­täy­te­kak­ku

Soke­ri­kak­ku­poh­ja

Val­ko­suklaa­täy­te:

1 dl kuo­hu­ker­maa 100 g vanil­ja­rah­kaa 65 g val­ko­suklaa­ta 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vat­kaa kuo­hu­ker­ma vaah­dok­si. Lisää vanil­ja­rah­ka. Paloit­te­le val­ko­suklaa lau­ta­sel­le ja sula­ta mik­ros­sa mie­dol­la läm­möl­lä (n. 250 W). Sekoi­ta val­ko­suklaa­su­la ja vanil­ja­kree­mi­jau­he täyt­tee­seen. Lai­ta jää­kaap­piin odottamaan.

Mar­ja­täy­te:

1 dl kuo­hu­ker­maa 50 g vanil­ja­rah­kaa 100 g mar­jo­ja (esim. vadel­mia, mus­ti­koi­ta, man­si­koi­ta) 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vat­kaa kuo­hu­ker­ma vaah­dok­si. Lisää vanil­ja­rah­ka. Soseu­ta mar­jat. (Jos käy­tät ulko­lai­sia mar­jo­ja, kei­tä nii­tä 5 minuut­tia.) Sekoi­ta mar­ja­so­se ja vanil­ja­kree­mi­jau­he täy­te­vaah­don jouk­koon. Lai­ta jää­kaap­piin odottamaan.

Hal­kai­se kak­ku kol­meen osaan. Kos­tu­ta poh­jat esim. mai­dol­la. Levi­tä ensim­mäi­sen poh­jan pääl­le val­ko­suklaa­täy­te. Lisää pääl­le seu­raa­va poh­ja ja levi­tä mar­ja­täy­te sen pääl­le. Lopuk­si lai­ta vii­mei­nen poh­ja kakun pääl­le. Koris­te­le esi­mer­kik­si ker­ma­vaah­dol­la ja tuo­reil­la man­si­koil­la. Jos täyt­tei­tä jää yli, voit koris­tel­la kakun myös niillä.