Ennak­ko­ää­nes­tys käyn­nis­tyi Kii­min­gis­sä vilkkaasti

Edus­kun­ta­vaa­lien ennak­ko­ää­nes­tys käyn­nis­tyi kes­ki­viik­ko­na, ja jat­kuu ensi vii­kon tiis­tai­hin saak­ka. Kii­min­gin lii­ken­nea­se­mal­la ole­va ennak­ko­ää­nes­tys­paik­ka avau­tui aamu­kym­me­nel­tä. Ensim­mäi­set äänes­tä­jät oli­vat jonos­sa heti äänes­tys­pai­kan avau­dut­tua. Jonoa ker­tyi heti alku­mi­nuu­teil­la run­saas­ti, mut­ta se liik­kui ripeästi.

Lue lisää

Mihin käy­te­tään 20 000 euroa? – Osal­lis­ta­van bud­je­toin­nin ideoin­ti­kier­ros on käyn­nis­sä Iissä

Hyvin­voin­ti­koor­di­naat­to­ri Riit­ta Räi­nä ker­too, että osal­lis­ta­va bud­je­toin­ti on löy­tä­nyt paik­kan­sa Iis­sä, vaik­ka onkin ollut kun­nas­sa käy­tös­sä suh­teel­li­sen vähän aikaa. Osal­lis­ta­van bud­je­toin­nin avul­la Iis­sä on esi­mer­kik­si kehi­tet­ty vir­kis­tys- ja ran­ta-aluei­ta sekä toteu­tet­tu ros­kaa­mis­ta vähen­tä­vä kampanja.


Tor­pan­mäel­lä ennä­tys­mää­rä kiihdyttäjiä

Tor­pan­mäel­lä moot­to­ri­kelk­kan­sa huip­pu­no­peu­teen kiih­dyt­ti­vät lajin pio­nee­rien lisäk­si tänä vuon­na myös junio­rit. Tapah­tu­man jär­jes­tä­jä Hau­ki­pu­taan Moot­to­ri­kelk­kai­li­jat ry on perus­tet­tu jo vuon­na 1990 ja toi­min­taa on ollut ajan saa­tos­sa enem­män ja vähem­män. Aktii­vi­se­na kelk­kai­li­jat ovat kui­ten­kin olleet koko ajan ja tämä vuo­den kiih­dy­tys­ki­soi­hin osal­lis­tui kelk­kai­li­joi­ta ennä­tys­mää­rä. Osal­lis­tu­jia oli 66 ja läh­tö­jä ajet­tiin 106.


Har­taus: Perus­asioi­den äärellä

Eddie Jaku kir­joit­ti kir­jan Maa­il­man onnel­li­sin mies. Sii­nä hän nyt yli 100-vuo­ti­aa­na ker­too tari­nan­sa sel­viy­tyes­sään eri kes­ki­tys­lei­reil­tä nat­si-Sak­sas­sa. Kos­ket­ta­vaa oli, miten jo ennen pahin­ta sota-aikaa lap­suu­des­saan, hänen suu­rin toi­veen­sa oli saa­da syn­ty­mä­päi­vä­lah­jak­si munia ja lei­pää. Kun pahim­mat vai­not alkoi­vat ja per­he jou­tui pit­käk­si aikaa eril­leen, ja kuin ihmeen kau­pal­la jäl­leen löy­si­vät toi­sen­sa, Eddie Jaku kuvaa tuo­ta lyhyt­tä jak­soa elä­män par­haak­si ajak­si. Tär­kein­tä elä­mäs­sä oli saa­da olla yhdes­sä per­heen kans­sa. Vähän aikaa tuos­ta hänen van­hem­pan­sa kuo­li­vat kaa­suun ja hän itse jou­tui Auswitchiin.


Kap­tee­ni Oika­ri­nen pala­si kehiin hur­jal­la tempolla

Työ­es­tei­den vuok­si pit­kään kokoon­pa­nos­ta pois ollut Kii­Rin kap­tee­ni Kar­ri Oika­ri­nen pala­si tosi­toi­miin maa­nan­tai­na ja mil­lä tehol­la! Oika­ri­nen nakut­ti komeat pis­teet 23 Kii­Rin kukis­taes­sa vakuut­ta­vas­ti Tön­köt Oulus­ta korein 103–56 (42–27).

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Hau­ki­pu­taan Hei­ton juh­lauin­neis­sa kisa­ra­jat paukkuivat

Vii­me sun­nun­tai­na Hau­ki­pu­taan Hei­ton jär­jes­tä­mät juh­lauin­nit kerä­si mel­kein 300 uima­ria yhteen yhdes­tä­tois­ta eri seu­ras­ta. Kisat meni­vät seu­ran toi­min­nan­joh­ta­ja Han­nu Sai­kan­mäen mukaan todel­la hyvin ja moni seu­ran uima­ri alit­ti aika­ra­jo­ja ja ui omia ennätyksiä.


Vir­kis­tys­päi­vää värit­ti vii­kon keh­noin sää

Poh­jois-Iin kyläyh­dis­tyk­sen jär­jes­tä­mä vir­kis­tys­päi­vä Pau­hun merel­li­sis­sä mai­se­mis­sa osui vii­me lau­an­tail­le, johon sat­tui koko vii­kon sur­kein ilma veti­sen rän­tä­sa­teen muo­dos­sa. Sekä kyläyh­dis­tyk­sen aktii­vit että sää­tä uhman­neet tapah­tu­ma­kä­vi­jät otti­vat kelin kui­ten­kin huu­mo­rin kannalta.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Perin­tei­sis­tä hiih­don Tal­vi­ki­sois­ta menes­tys­tä Ran­ta­poh­jan alueelle

Hau­ki­pu­taan Veik­ko­jen perin­tei­set Vir­pi­nie­men Tal­vi­ki­sat hiih­det­tiin sun­nun­tai­na 19.3. Tal­vi­ki­soi­hin oli ilmoit­tau­tu­nut mel­kein 140 eri ikäis­tä hiih­tä­jää. Koti­la­dul­laan hiih­ti myös Riit­ta-Lii­sa Ropo­nen nais­ten ylei­ses­sä sar­jas­sa vii­den kilo­met­rin mat­kal­la kome­aan voit­toon mel­kein minuu­tin erol­la toi­se­na tul­lee­seen Hau­ki­pu­taan Veik­ko­jen Maria Har­juun.


Teks­ta­rit

Nimi­merk­ki Mökin van­huk­sel­le tie­toa pal­ve­lu­lii­ken­tees­tä. Pal­ve­lu­lii­ken­ne Onni on osa kai­kil­le avoin­ta jouk­ko­lii­ken­net­tä ja sii­nä on eri­tyi­ses­ti otet­tu huo­mioon ikään­ty­nei­den ja toi­min­taes­teis­ten hen­ki­löi­den tar­peet. Pal­ve­lu­lii­ken­ne on lin­ja-auto­lii­ken­teen ja tak­si­lii­ken­teen väli­muo­to: pal­ve­lu­lii­ken­ne kul­kee aika­tau­lu­jen mukai­ses­ti, mut­ta asia­kas kul­je­te­taan tar­vit­taes­sa ovel­ta ovel­le, jos tämä asuu koh­tuul­li­sen etäi­syy­den pääs­sä Onnin rei­til­tä. Lisä­tie­to­ja liik­ku­mi­sen tuki­muo­dois­ta: pal­ve­lusih­tee­ri p. 044 703 6474

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus