Tule­vien vuo­sien talous­suun­ni­tel­mal­la paa­lu­te­taan uut­ta Iin kuntaa

Tule­va vuo­si on vii­mei­nen, jol­loin sosi­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lut sekä pelas­tus­toi­mi ovat kun­tien jär­jes­tet­tä­vä­nä. Vaik­ka Iis­sä sosi­aa­li- ja ter­veys­toi­mi on jo Oulun­kaa­ren hoi­det­ta­va­na ja pelas­tus­lai­tos osa Oulun kau­pun­gin orga­ni­saa­tio­ta, on muu­tok­sia sil­ti tulossa. 

– Suun­nit­te­lu­jak­sol­la syn­tyy uuden­lai­nen Iin kun­ta. Min­kä­lai­nen se on, sitä ei voi vie­lä mää­ri­tel­lä, mut­ta nyt ale­taan paa­lut­taa sitä, mil­tä se näyt­tää, sanoi Iin kun­nan­joh­ta­ja Ari Ala­tos­sa­va maa­nan­tai­na kun­nan­val­tuus­ton aloit­taes­sa ensi vuo­den talous­ar­vion ja vuo­sien 2023–24 talous­suun­ni­tel­man käsittelyn.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Las­ten tai­de­näyt­te­ly osa­na juhlaviikkoa

Iin Nät­te­po­riin on ripus­tet­tu tai­de­kou­lun kuva­tai­teen ryh­mien näyt­te­ly. Näyt­te­lyn teok­set ovat pää­asias­sa 1–2‑luokkalaisten kuva­tai­de­ryh­mis­tä. Muka­na on myös 7–10- sekä 10–13-vuotiaiden ilta­ryh­mien töitä. 


Iijoen kehit­tä­mis­hank­kee­seen rahoitus

Iin kun­ta on muka­na kak­si­vuo­ti­ses­sa Raa­sa­kan van­han uoman kehit­tä­mis­hank­keen jat­ko­hank­kees­sa. Kun­nan­val­tuus­to myön­si hank­kee­seen osal­lis­tu­mi­seen kah­del­le seu­raa­val­le vuo­del­le yhteen­sä 30 000 euron mää­rä­ra­han. Kun­nan­hal­li­tus on nimen­nyt hank­keen kehit­tä­mis­toi­men­pi­teis­tä päät­tä­vään neu­vot­te­lu­kun­taan kun­nan edus­ta­jik­si Ari Ala­tos­sa­van, Eero Ala­raa­sa­kan ja Ilk­ka Pako­sen.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Maa­ta­lou­den har­joit­ta­mi­nen kal­lis­tui rajusti

Maa­ta­lou­den tuo­tan­to­vä­li­nei­den osto­hin­nat nousi­vat rei­lun kym­me­nyk­sen vuo­den 2021 kol­man­nel­la nel­jän­nek­sel­lä, ker­too Tilas­to­kes­kus. Tuo­tan­to­tar­vik­keet ja pal­ve­lut mak­soi­vat 13 pro­sent­tia enem­män ja maa­ta­lou­den inves­toin­nit vajaat kuusi pro­sent­tia enem­män kuin vuo­si sitten.


Har­taus: Rakas vii­mei­nen päivä

Ensi sun­nun­tai aloit­taa kirk­ko­vuo­den vii­mei­sen vii­kon. Tule­vaa pyhää kut­su­taan tuo­mio­sun­nun­taik­si. Toi­sel­ta nimel­tään se on Kris­tuk­sen kunin­kuu­den sun­nun­tai. Nämä kak­si nimeä muo­dos­ta­vat koko­nai­suu­den, joka ker­too hyvin päi­vän sano­mas­ta: Jee­sus Kris­tus, jol­le on annet­tu kaik­ki val­ta tai­vaas­sa ja maan pääl­lä, tulee aiko­jen lopul­la tuo­mit­se­maan elä­viä ja kuolleita.



Teks­ta­rit

Tiis­tain Ran­ta­poh­ja sen ker­toi Iin tilan­tees­ta. Häi­rik­kö-luot­ta­mus­hen­ki­löt edel­lä – sii­nä kun­nan nuo­ri­so perässä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Vir­kis­tyy­kö luonnossa?

Läh­din sun­nun­tai­na käve­ly­ret­kel­le Erva­sin­ran­nal­le ja Rivin­no­kal­le. Omal­la autol­la meren­ran­taan ei enää pää­se tien kulu­mi­sen joh­dos­ta (?) Tie oli kyl­lä nyt hyväs­sä kun­nos­sa vaik­ka “ras­kaam­mal­le­kin” liikenteelle.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Uusia pal­ve­lu­ja: Hoi­to­kes­kus Vih­reä Kei­das Kel­lon Kivi­nie­mes­sä hoi­taa ja kouluttaa

Yrit­tä­jä ja Oulun Aku­kou­lun toi­nen perus­ta­ja­jä­sen Maa­ret Mar­kus ker­too siir­tä­neen­sä yri­tys­toi­min­tan­sa Kel­lon Kivi­nie­meen koro­na­pan­de­mian alet­tua. Vih­reä Kei­das tar­jo­aa eri­lai­sia hie­ron­to­ja, hie­ron­ta­te­ra­pi­aa, aku­punk­tio­hoi­to­ja sekä kos­meet­tis­ta akupunktiota. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Näky­väk­si-tai­de­näyt­te­ly Gal­le­ria Oska­ri Jauhiaisessa

Maria Maan­va­lon ja Jut­ta Riko­lan Näky­väk­si-tai­de­näyt­te­ly on näh­tä­vis­sä Gal­le­ria Oska­ri Jau­hiai­ses­sa 17.11. alkaen. Tai­de­näyt­te­lyn teok­sis­sa kes­kei­se­nä ja tun­nis­tet­ta­va­na hah­mo­na on nai­nen, jota Maan­va­lo että Riko­la lähes­ty­vät töis­sään eri näkö­kul­mis­ta ja eri menetelmillä.