Itse­näi­syys on lap­sil­le itses­tään­sel­vyys – Nuo­ri­so­val­tuus­ton Kal­le Pyky tun­tee kii­tol­li­suut­ta sota­ve­te­raa­ne­ja koh­taan­Tal­vi­so­dan syt­ty­mi­ses­tä 80 vuotta

Kii­min­ki­joen kou­lun juh­la­sa­lis­sa käy mel­koi­nen vils­ke, kun kou­lun oppi­laat val­mis­tau­tu­vat tule­vaan itse­näi­syys­päi­vän juh­laan. Juh­lan jär­jes­te­lys­tä vas­taa­vat kou­lul­la perin­tei­ses­ti vii­des­luok­ka­lai­set. He ovat otta­neet tun­tu­maa itse­näi­syy­teen aihee­na ennen juh­laa muun muas­sa kuvaa­ma­tai­don tun­nil­la lau­la­mal­la ja kuvit­ta­mal­la lau­lua Tääl­lä poh­jan täh­den alla.

Lue lisää

Lapin­kynt­ti­löi­tä Siikasaaresta

Osmo Kuk­ko­nen ja Aaro Fin­nig val­mis­ta­vat ulko­roi­hu­ja kelo­hon­gas­ta. Roi­hut he ovat ris­ti­neet Lapin­kynt­ti­löik­si. Idea syn­tyi, kun käyt­töön saa­tiin han­kit­tua poh­joi­sen kelo­hon­kaa. Kelo on pys­tyyn kui­vu­nut van­ha puu, joka on pudot­ta­nut kuo­ren­sa. Kelo palaa hitaas­ti ja pitkään. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Bud­je­tin käsit­te­ly puolivälissä

Oulun kau­pun­gin­val­tuus­to käsit­te­li ensi vuo­den 2020 talous­ar­vio­ta ja talous­suun­ni­tel­maa 2021–2022 maa­nan­tai­na, jol­loin käy­tet­tiin ryh­mä­pu­heen­vuo­rot ja teh­tiin muu­tos- ja pon­sie­si­tyk­set. Kokous jat­kuu maa­nan­tai­na 9.2., jol­loin äänes­te­tään ja nui­ji­taan bud­jet­ti lopul­li­ses­ti pakettiin. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Musii­kin sii­vil­lä hal­ki Suomen

Iin kan­sa­lais­opis­ton ja tai­de­kou­lun syys­lu­ku­kau­den päät­ty­mis­tä on totut­tu viet­tä­mään näyt­te­lyi­den sekä pie­ni­muo­tois­ten musii­kil­lis­ten mati­neoi­den mer­keis­sä. Tänä syk­sy­nä kau­den päät­tä­jäi­siä kui­ten­kin vie­tet­tiin astet­ta juh­la­vam­min, kun pää­tös­juh­lan laval­le nousi vii­ti­sen­kym­men­tä har­ras­ta­jaa, ja juh­lan val­mis­te­luun osal­lis­tui kaik­ki­aan noin sata eri ryh­mien opiskelijaa.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus




Ter­veys­pal­ve­lut säi­ly­vät Kuivaniemellä

Iin kun­nan­val­tuus­to käsit­te­li kun­nan ensi vuo­den talous­suun­ni­tel­maa ja vuo­sien 20–22 talous­suun­ni­tel­maa jo tut­tuun tapaan perus­teel­li­ses­ti. Olha­van kou­lun tule­vai­suus vilah­te­li kun­nan­val­tuus­ton talous­ar­vio­kä­sit­te­lys­sä. Sen koh­ta­los­ta pää­tet­tä­neen ensi vuo­den aika­na. Kes­kus­te­lua herät­ti­vät myös muun muas­sa Illin­saa­ren latusil­to­jen, hiih­to­ma­jan ja lumi­tyk­kien tilan­ne sekä eri aluei­den kaavoitus.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus