Uusia pal­ve­lu­ja: “Haluan pal­vel­la työs­sä­ni hyvin ja menes­tyä yrittäjänä”

Ahmet Özaydin leikkasi ja muotoili Johanneksen hiukset hänen toiveidensa mukaan muodikkaasti lyhyiksi sivuilta ja takaa. Pidemmät päällimmäiset hiukset pöyhittiin lopuksi vielä rennosti "sekaisin". Kuva: Auli HaapalaAhmet Özaydin leikkasi ja muotoili Johanneksen hiukset hänen toiveidensa mukaan muodikkaasti lyhyiksi sivuilta ja takaa. Pidemmät päällimmäiset hiukset pöyhittiin lopuksi vielä rennosti "sekaisin". Kuva: Auli Haapala

Hau­ki­pu­taan Kes­kus­ku­jal­la on avat­tu uusi par­tu­ri Eli­te Bar­bers­hop maa­lis­kuun alus­sa. Yrit­tä­jä Ahmet Özay­din ker­too, että par­tu­ri on otet­tu erit­täin myön­tei­ses­ti vas­taan ja hän kokee ole­van­sa ter­ve­tul­lut paik­ka­kun­nal­le. Hau­ki­pu­taal­la on pal­jon asuk­kai­ta ja asiak­kai­ta on käy­nyt myös Oulus­ta, Kii­min­gis­tä ja Iistä.

– Olen aloit­ta­nut työt Hau­ki­pu­taal­la innos­tu­nee­na ja posi­tii­vi­sin mie­lin. Haluan pal­vel­la asiak­kai­ta hyvin ja menes­tyä yrit­tä­jä­nä alalla.

Tur­kis­ta läh­töi­sin ole­va Özay­din on ammat­ti­lai­nen alal­laan. Suo­mes­sa hän on asu­nut pian yhdek­sän vuot­ta ja puhuu suju­vas­ti suo­mea. Par­tu­ri­na Oulus­sa hän työs­ken­te­li pit­kään ennen oman yri­tyk­sen perustamista.

– Oulus­sa käy­nyt hau­ki­pu­taa­lai­nen asiak­kaa­ni alkoi jutel­la, etkö tuli­si Hau­ki­pu­taal­le ja lait­tai­sit sin­ne oman pai­kan pys­tyyn. Hänel­lä oli­si vuo­krat­ta­va­na sopi­vat tilat par­tu­ril­le Kes­kus­ku­ja 3:ssa torin virei­ses­sä liiketalossa.

Niin­pä myös par­tu­riy­ri­tyk­sen part­ne­rik­si lupau­tu­neen vuo­kra­nan­ta­jan, pizze­ria Ada­la­rin yrit­tä­jän Meh­met Cevi­re­lin kans­sa ryh­dyt­tiin tuu­mas­ta toi­meen ja remon­toi­maan vuo­sia tyh­jil­lään ollut­ta huoneistoa.

– Olen erit­täin tyy­ty­väi­nen tila­viin ja viih­tyi­siin tiloi­hin. Paik­kaan on myös help­po tul­la, sil­lä park­ki­paik­ko­ja on aivan oven edes­sä, tote­aa Ahmet Özay­din. Hän halu­aa yhdes­sä kiit­tää Meh­met Cevi­re­lin kans­sa pai­kan upeas­ta sisus­tuk­ses­ta, joka on koso­vo­lai­sen Recep Rama­da­nin käsialaa.

Sisään­käyn­ti par­tu­riin on Kes­kus­ku­jal­ta enti­sen kun­nan­vi­ras­ton ton­tin ja koti­seu­tu­museon puo­lel­ta. Väl­jät tilat anta­vat mah­dol­li­suu­den jat­kos­sa myös toi­sen par­tu­rin palk­kaa­mi­seen. Lii­ke­huo­neis­toon kuu­lu­vat myös eril­li­set keit­tiö ja toi­mis­to­huo­ne. Suun­ni­tel­mis­sa on kesän mit­taan somis­taa liik­keen edus­taa viih­tyi­säm­mäk­si. Vie­rei­sen Ada­la­rin ja par­tu­rin väli­seen port­ti­kon­giin on jo lai­tet­tu iso seinäkuva.

Eli­te-nimi Bar­bers­ho­pin nimek­si vali­koi­tui, kos­ka eli­te tar­koit­taa laatua.

– Haluan teh­dä laa­du­kas­ta jäl­keä niin, että asiak­kaat ovat tyy­ty­väi­siä lop­pu­tu­lok­seen. Sii­tä ker­too myös hyvä palau­te, Ahmet Özay­din iloitsee.

Eli­te Bar­bers­hop on ilman ajan­va­raus­ta toi­mi­va mies­ten par­tu­ri, jos­sa teh­dään hius­ten­leik­kauk­sia ja par­ran muo­toi­lu­ja. Hius­ten­leik­kaus­ten asiak­kai­na ovat myös lap­set, nuo­ret sekä nai­set. Vär­jäyk­siä ei kui­ten­kaan teh­dä, sil­lä ne vei­si­vät pidem­män aikaa, jol­loin ajan­va­rauk­se­ton pal­ve­lu ei oli­si toi­mi­va. Peri­aat­tee­na on, että par­tu­riin voi tul­la sil­loin kuin se itse kul­le­kin par­hai­ten sopii.

Paik­ka on avoin­na vii­kon jokai­se­na päi­vä­nä, sil­lä monet eivät työn takia ehdi arki­päi­vi­nä par­tu­riin. Aukio­loa­jat ovat arki­sin kel­lo 10–18, lau­an­tai­na 10–17 ja sun­nun­tai­na 12–17. Ava­jais­tar­jous jat­kuu edelleen.

– Nau­tin työs­tä­ni, se on elä­män­ta­pa. Aamul­la on hie­noa herä­tä kun tie­dän, että voin läh­teä töihin.

Hiusa­lal­la on tär­ke­ää seu­ra­ta muo­ti­vir­tauk­sia, tyy­le­jä ja pitää ammat­ti­tai­toa yllä kouluttautumalla.

– Täl­lä het­kel­lä muo­tia ovat van­hat van­hat mal­lit uudel­la tyy­lil­lä kuten modern mul­let, jos­sa hiuk­set ovat sivuil­ta lyhyet ja pääl­tä pidem­mät. Asiak­kaan toi­ve tie­ten­kin rat­kai­see halu­tun mal­lin, mut­ta annan mie­lel­lä­ni myös vinkkejä.

Ahmet Özay­din ker­too sopeu­tu­neen­sa Suo­men kult­tuu­riin ja elä­män­me­noon hyvin. Suo­men kie­li on ollut help­po oppia. Ouluun hän muut­ti suo­ma­lais-ruot­sa­lai­sen puo­li­son­sa toi­vees­ta vuo­den 2015 jäl­keen, kun Tur­kis­sa alkoi­vat arkeen vai­kut­ta­nei­ta levottomuuksia.

Oulus­sa hän alkoi opis­kel­la sosi­aa­lia­laa, mut­ta veri veti takai­sin omim­mal­le par­tu­ria­lal­le. Alan yrit­tä­jä­nä hän halu­aa nyt työl­lis­tää itsen­sä ja olla hyö­dyk­si muil­le pal­ve­luam­ma­tis­sa asiak­kai­den parissa.

– Suo­men kesä on paras­ta mitä tie­dän, mut­ta pit­kään ja kyl­mään tal­veen on ollut totut­te­le­mis­ta. Tääl­lä on kui­ten­kin sisäl­lä aina läm­min­tä, vaik­ka ulko­na on pal­jon pak­kas­ta. Jos Tur­kis­sa on kyl­mä ulko­na, niin sisä­ti­lois­sa­kin sil­loin pale­lee, hän vertaa.

Ahmet Özay­din ker­too ole­van­sa luon­teel­taan avoin ja puhe­lias. Asiak­kai­den kans­sa on muka­va jutella.

– On ilo näh­dä miten ystä­väl­li­siä ihmi­set ovat tääl­lä Hau­ki­pu­taal­la­kin. Haluan pal­vel­la hyvin, tul­la tutuk­si ja teh­dä työ­tä niin, että asiak­kaat ovat tyy­ty­väi­siä, sum­maa Ahmet Özay­din, joka on kah­den lap­sen, 6‑vuotiaan tytön ja 5‑vuotiaan pojan isä.

– Poi­ka halu­aa aina tääl­lä käy­des­sään heti ryh­tyä lakai­se­maan lat­ti­aa ja ker­too halua­van­sa aut­taa, ker­too tuo­re yrit­tä­jä ylpeä­nä hymys­sä suin.

Val­mis­ta tuli!