Soke­ria vähen­ne­tään väli­pa­lois­ta ja jälkiruoista

Oulun kau­pun­ki käyn­nis­tää hel­mi­kuun lopul­la Soke­ri ‑20% ‑hank­keen, jon­ka tar­koi­tuk­se­na on edis­tää ter­veyt­tä vähen­tä­mäl­lä las­ten ja nuor­ten lii­al­lis­ta soke­rin­saan­tia. Oulun kau­pun­ki sitou­tuu vähen­tä­mään var­hais­kas­va­tuk­sen ja perus­o­pe­tuk­sen väli­pa­lois­ta ja jäl­ki­ruois­ta lisä­tyn soke­rin mää­rää 20% nykyi­seen tasoon nähden.

Han­ke toteu­te­taan vai­heit­tain niin, että vii­kol­ta 8 alkaen kaik­ki oma­val­mis­teet ovat vähä­so­ke­ri­sem­pia. Soke­rin vähen­tä­mis­tä jat­ke­taan seu­raa­vien ruo­ka­lis­to­jen myö­tä kun­nes loput­kin väli­pa­lat ja jäl­ki­ruu­at muut­tu­vat vähäsokerisimmiksi.

Hank­keen val­mis­te­lu on käyn­nis­tet­ty vuo­den 2022 kesäl­lä yhdes­sä Oulun Tuo­tan­to­keit­tiö Oy:n ja Oulun Tila­pal­ve­lui­den ate­ria­pal­ve­lui­den kans­sa. Han­ke on käyn­nis­tet­ty kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Juk­ka Huo­ta­rin aloitteesta.