Han­ke alku­tuo­tan­non turvaamiseksi

Maa- ja met­sä­ta­lou­den hal­lin­no­na­la val­mis­te­lee hank­kees­sa suun­ni­tel­maa maa­ta­lou­den alku­tuo­tan­non tur­vaa­mi­sek­si mah­dol­lis­ten häi­riö­ti­lan­tei­den ja poik­keus­o­lo­jen aika­na. Varau­tu­mis­työs­sä vah­vis­te­taan eten­kin alku­tuo­tan­non alue- ja pai­kal­lis­ta­sois­ta ver­kos­toa, varau­tu­mi­sen yhteen­so­vit­ta­mis­ta ja ver­kos­ton toimintaa.

Hank­keen aika­na kar­toi­te­taan alku­tuo­tan­non ver­kos­ton toi­mi­joi­den varau­tu­mi­sen nyky­ti­la. Ver­kos­ton toi­min­ta­ky­kyä tes­ta­taan varau­tu­mis­har­joi­tus­ten avul­la. Lisäk­si hank­kees­sa laa­di­taan tie­don­tuot­ta­mi­sen ja vies­tin­nän mal­li, jon­ka avul­la vaka­vis­sa­kin häi­riö­ti­lan­teis­sa ja poik­keus­o­lois­sa tuo­te­taan tilan­ne­ku­va alu­eel­li­sel­la ja pai­kal­li­sel­la tasolla.

Suo­men ruo­ka­tur­van toteu­tu­mi­sen var­mis­taa toi­mi­va ja muu­tos­jous­ta­va ruo­ka­jär­jes­tel­mä ja ruo­ka­jär­jes­tel­män jat­ku­vuu­den­hal­lin­ta eri olo­suh­teis­sa pel­lol­ta pöy­tään. Alku­tuo­tan­to on osa elin­tar­vi­ke­huol­toa, jon­ka jat­ku­vuus tur­va­taan myös vaka­vis­sa häi­riö­ti­lan­teis­sa ja poikkeusoloissa.