Kan­sain­vä­li­set mat­kai­li­jat naut­ti­vat Iis­sä hil­jai­suu­des­ta ja puh­taas­ta ilmasta

Iin Kar­hus­sa sijait­se­van Uoma-mökin piha­maal­le saa­pues­sa moni ulko­maa­lai­nen mat­kaa­ja vetää ensim­mäi­sek­si keuh­kot täy­teen puh­das­ta poh­joi­sen ilmaa ja huo­kai­see. Iis­­land-yrit­­tä­­jä Christan.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Voi­tos­ta toi­seen koi­rien ehdoilla

Tii­na Haka­la kisa­si lop­piai­se­na Nor­jas­sa Hamar Hun­dekjø­rer­fes­ti­val ‑kisois­sa, jois­ta mukaan kotiin läh­ti kirk­kain mita­li. Iin Jak­ku­ky­läs­sä asu­va Haka­la voit­ti kaksipäiväisessä.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Alexan­der Stubb ja Pek­ka Haa­vis­to kisaa­vat jän­nit­tä­väl­lä toi­sel­la kierroksella.Rehn ja Hal­la-aho pre­si­den­tin­vaa­lien kär­ki­kak­sik­ko Ran­ta­poh­jan alueella

Jos pre­si­den­tin­vaa­lit oli­si­vat rat­ken­neet Oulun vaa­li­pii­rin ja Ran­ta­poh­jan alu­eel­la anne­tuil­la äänil­lä, oli­si toi­sel­la kier­rok­sel­la kisaa­mas­sa Olli Rehn ja Jus­si Hal­la-aho. Oulun vaa­li­pii­ris­sä valit­si­jayh­dis­tyk­sen ja kes­kus­tan ehdo­kas Rehn kerä­si 25 ja perus­suo­ma­lais­ten Hal­la-aho 22,4 pro­sent­tia äänistä.

Kol­man­nek­si suo­si­tuin oli valit­si­jayh­dis­tyk­sen ja vih­rei­den Pek­ka Haa­vis­to 22,1 pro­sen­tin ja nel­jäs kokoo­muk­sen Alek­san­der Stubb 20 pro­sen­tin kan­na­tuk­sel­la. Vii­den­nek­si kipusi vasem­mis­to­lii­ton Li Anders­son, joka sai 4,1 pro­sent­tia vaa­li­pii­rin äänistä.


Hau­ki­pu­taan Hei­ton uin­nil­le ja voi­mis­te­lul­le Tähtiseurapalkinto

Hau­ki­pu­taan Hei­ton uin­ti ja voi­mis­te­lu pal­kit­tiin Vuo­den Täh­ti­seu­ra­pal­kin­nol­la Poh­jois-Poh­jan­maan Urhei­lu­gaa­las­sa Oulus­sa per­jan­tai­na 26.1. Gaa­las­sa pal­kit­tiin lii­kun­nan ja urhei­lun menes­ty­jiä, muun muas­sa maa­kun­nan paras urhei­li­ja ja vuo­den urhei­luseu­ra sekä jaet­tiin Elämänura-palkinto.


Pah­ka­kos­ken tuu­li­voi­ma­työ­maal­la käy jo kova kuhi­na – Voi­ma­loi­den asen­nus alkaa loppukesällä

Pah­ka­kos­ken tuu­li­voi­ma­puis­ton maan­ra­ken­nus­työt ovat käyn­nis­ty­neet. Alu­een tie­verk­koa, kaa­pe­loin­tia ja niin sanot­tu­ja nos­to- eli asen­nusa­luei­ta sekä voi­ma­loi­den perus­tuk­sia raken­ne­taan kesään saak­ka, jon­ka jäl­keen lop­pu­ke­säs­tä pääs­tään asen­ta­maan itse tuu­li­voi­ma­loi­ta. Asen­nus jat­kuu läpi tal­ven 2024–2025.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Ten­nis­ken­tät säi­ly­tet­tä­vä Haukiputaalla

Hau­ki­pu­taal­le on suun­nit­teil­la eri­näi­siä jär­jes­te­ly­jä lii­kun­ta­paik­ko­jen suh­teen. Nykyi­nen ylei­sur­hei­lu­kent­tä on suun­ni­tel­mien mukaan siir­ty­mäs­sä toi­saal­le nykyi­ses­tä sijain­nis­taan joki­ran­nas­ta. Olen luke­nut suun­ni­tel­mia moni­nai­sis­sa miet­teis­sä. On hie­noa, että suun­ni­tel­laan uut­ta mutta…

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kii­min­kien autoi­li­joi­ta palkittiin

Kii­min­gin ja Yli­kii­min­gin Kuor­ma-autoi­li­jat ry pal­kit­si vuo­den vaih­tees­sa ansioi­tu­nei­ta ja pit­kä­ai­kai­sia jäse­ni­ään. Heil­le ano­tut ansio­mer­kit myön­si SKAL eli Suo­men kul­je­tus ja logis­tiik­ka ry. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Hau­Pan Fut­sal-Nai­set siir­tyi­vät sar­jan kärkeen

Kel­ta­vih­reät fut­sa­lis­tat oli­vat tyly­jä vie­rai­ta sun­nun­tai­na 28.1. pela­tus­sa otte­lus­sa OHF-Hau­Pa, jon­ka Hau­Pa vei luke­min 1–2. Täl­lä tulok­sel­la Hau­Pa siir­tyi sar­jan kär­keen, kun enää kol­me kier­ros­ta on pelaamatta.


Lop­pusuo­ral­le Stubb ja Haavisto

Pre­si­den­tin­vaa­leis­sa kävi ihan odo­te­tus­ti. Toi­sel­le kier­rok­sel­le men­nään, ja lop­pusuo­ral­la ovat kisaa­mas­sa gal­lu­pien ennus­ta­mat ehdok­kaat eli kokoo­muk­sen Alexan­der Stubb sekä vih­rei­den ja valit­si­jayh­dis­tyk­sen ehdo­kas Pek­ka Haavisto.


Ran­ta­poh­jan arvontoja

Ran­ta­poh­jan Van­han kuvan ker­to­maa ‑arvon­ta liit­tyen vuon­na 2023 leh­des­sä jul­kais­tui­hin van­hoi­hin kuviin on suo­ri­tet­tu. 100 euron arvoi­sen lah­ja­kor­tin voit­ti kivi­nie­me­läi­nen Kari Hata­ja. Pal­kin­to toi­mi­te­taan voittajalle.