Kesä on Hui­lin­gin aikaa

Hui­lin­gin laval­la riit­ti kii­ret­tä vii­me vii­kon­lop­pu­na. Per­jan­tain ylei­söä viih­dyt­ti­vät Kesä­po­jat stan­­dup-kier­­tu­eel­­laan, lau­an­tai­na ja sun­nun­tai­na laval­la näh­tiin Kui­va­nie­men Roo­lin­vaih­ta­jien Uunon kuumat.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää


Uusi yrit­tä­jä, uudet tuulet

Yli­kii­min­gin SEO vaih­toi omis­ta­jaa noin kuu­kausi sit­ten. Tai­ja Käh­kö­sel­lä yrit­tä­jyys on ollut mie­les­sä jo tovin. Entis­ten omis­ta­jien myyn­ti­suun­ni­tel­mis­ta hän sai…


Kar­hun­saa­ren lava elää pai­kal­lis­ten muistoissa

Kar­hun­saa­ren lava oli ennen van­haan Poh­­jois-Iin veto­nau­la. Tans­sit päät­tyi­vät 1975, kun aluet­ta ei enää vuo­krat­tu lavan omis­ta­neel­le Iin Jär­jes­töyh­dis­tyk­sel­le. Tanssien.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Mat­ka omaan itseensä

Hau­ki­pu­taa­lai­nen mat­ka­toi­mis­to Mat­ka­ma­jak­ka on aloit­ta­nut yhteis­työn Han­na Maa­ria Iko­sen ja Riik­ka Vuo­tin kans­sa. He ovat yhdes­sä suun­ni­tel­leet täy­sin uuden­lais­ta kon­sep­tia mat­kai­lun saral­le. Yhteis­työ­tä on pun­nit­tu jo pit­kään. Ensim­mäi­nen suun­ni­tel­tu mat­ka peruun­tui koro­nan vuok­si, mut­ta nyt yhteis­työ­kump­pa­neil­la on täy­si tohi­na pääl­lä, jot­ta seu­raa­va mat­ka toteutuu.


Back to töihin

Ran­ta­poh­jas­ta 26.7.1973: Pik­ku Juha asui kau­ka­na kir­kon­ky­läs­tä, mis­sä pää­si käy­mään vain har­voin. Ker­ran kun hän pää­si isän kans­sa kirk­koon ja pap­pi­laan, huo­ma­si poi­ka sei­näl­lä enke­lin kuvan ja sanoi: “Kato iti, met­to!” A.K.Arkala


Toi­mit­ta­jal­ta: Sata vuot­ta urhei­lua ja yhteisöllisyyttä

Jos­tain ihmees­tä suo­ma­lai­set alkoi­vat 1800-luvun lopul­la ja eten­kin 1900-luvun ensim­mäi­si­nä vuo­si­kym­me­ni­nä löy­tää aika urhei­lu­har­ras­tuk­sil­le. Nii­tä var­ten ryh­dyt­tiin perus­ta­maan run­sain mitoin myös urhei­luseu­ro­ja. Innos­tuk­sen täy­tyi olla suur­ta, mut­ta var­mas­ti urhei­lua myös pahek­sut­tiin jou­ta­va­na ajan­käyt­tö­nä – nekin pon­nis­tuk­set oli­si­vat hyö­dyt­tä­neet enem­män työnteossa!



Ei vesi­pos­tia vuo­sien pyyn­tö­jen jälkeenkään

Iin kun­nan Yli-Olha­van kyläs­sä on ryh­mä ihmi­siä, kesä­asuk­kai­ta­kin, pyy­tä­neet kun­nan vesi­lai­tos­ta lait­ta­maan vesi­pos­tin Oijär­ven ja Vaa­rao­jan tien­ris­teyk­ses­sä jo ole­mas­sao­le­van pump­pu­ra­ken­nuk­sen yhtey­teen. Vuo­si­kausia kes­tä­nyt asian käsit­te­ly kokouk­sis­sa näyt­tää olleen tur­haa, kiel­tä­vä pää­tös on tul­lut joka ker­ta. On tul­lut ilmi, että vesi­pos­tin lait­ta­mi­nen ei oli­si edes suu­ria kus­tan­nuk­sia vaa­ti­va pro­jek­ti, mut­ta kun ei niin ei!

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus