Ollin­kor­ven tuu­li­puis­to­kaa­va ete­nee –Suun­nit­te­lus­sa nyt 42 voi­ma­lan vaihtoehto

Ollin­kor­ven tuu­li­voi­ma­puis­ton val­mis­te­luai­neis­to on tulos­sa jul­ki­ses­ti näh­tä­vil­le. Kaa­van ympä­ris­tö­vai­ku­tus­ten arvioin­nis­sa on tar­kas­tel­tu kol­mea eri vaih­toeh­toa, jot­ka ovat 63 voi­ma­lan, 15 voi­ma­lan ja 42 voi­ma­lan tuu­li­puis­tot. Jokai­ses­sa vaih­toeh­dos­sa tuu­li­voi­ma­loi­den yksik­kö­te­ho on 5–9 megawat­tia, tor­nin kor­keus noin 200 met­riä ja lavan pituus enin­tään 100–125 met­riä. Voi­ma­loi­den koko­nais­kor­keus on enin­tään 300 metriä. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Mario­nei­den tari­nat kirjaksi

Tie­toa ja tari­noi­ta voi­ma­lai­tos­työ­mail­la käy­te­tyis­tä Marion-jät­ti­kai­vu­reis­ta on tal­len­net­tu kir­jaan. Yli-iiläi­sen his­to­rian­har­ras­ta­ja Jar­mo Ala­siu­ruan kir­joit­ta­ma teos ker­too Ii‑, Oulu- ja Kemi­joel­la työs­ken­nel­leis­tä kol­mes­ta Marion 7400 ‑kai­vin­ko­nees­ta, nii­den käyt­tä­jis­tä ja nii­hin liit­ty­vis­tä eri­koi­sis­ta tapahtumista.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kun­ta siir­tää puo­lu­een lai­nan perintään

Iin kun­nan­hal­li­tus päät­ti siir­tää Iin Sosia­li­de­mo­kraa­tit ry:n 9 000 euron pus­ku­ri­lai­nan perintään.

Kun­ta myön­si kesäl­lä 2017 Iin Sosia­li­de­mo­kraa­tit ry:lle pus­ku­ri­lai­nan Suo­men Koti­seu­tu­lii­ton seu­ro­jen­ta­lon kor­jausa­vus­tuk­sen 9 000 euron lop­pue­rää vas­taan. Takai­sin­mak­su sovit­tiin tuol­loin vuo­den 2019 mennessä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Iin syn­ty­vyys kään­tyi nousuun, muu Ran­ta­poh­jan alue jyr­käs­sä laskussa

Suo­mes­sa syn­ty­vyys on las­ke­nut suh­teel­li­ses­ti kaik­kia mui­ta Poh­jois­mai­ta jyr­kem­min vuo­des­ta 2010 alkaen. Sii­nä, mis­sä vuon­na 2010 suo­ma­lais­nai­nen sai 1,87 las­ta, hän saa nyt 1,35 las­ta. Syn­ty­vyys Suo­mes­sa ei ole mil­loin­kaan 1900-luvun tai 2000-luvun aika­na ollut näin alhainen.


Rant­sik­ka: Lisää roskakoreja!

Olen huo­man­nut, että koro­nan myö­tä ros­kan mää­rä on kas­va­nut huo­mat­ta­vas­ti ja yhä suu­rem­pi osa ros­kis­ta on mas­ke­ja. Mas­keil­le ei ole mitään yhteis­tä keräys­paik­kaa, joten har­mil­li­sen usein nii­tä näkee tien var­sil­la ja ojien pohjalla. 


Rant­sik­ka: Nuk­ku­kaa tarpeeksi!

Ala- ja ylä­kou­lui­käi­sil­lä (myös van­hem­mil­la) on yleen­sä vai­keuk­sia “saa­da unen pääs­tä kiin­ni”. Mones­ti sii­tä seu­raa väsy­mys­tä aamul­la. Mut­ta voi­si­ko sii­tä seu­ra­ta jotain vaka­vam­paa­kin? No minä­pä selitän:


Kuusa­mon­tie on Oulun hanke

Koti­maan mat­kai­lun vil­kas­tu­mi­nen näkyy Kuusa­mon­tiel­lä val­ta­vi­na ruuh­ki­na. Maan­tien ruuh­kao­suus on noin 14 kilo­met­riä ja kau­pun­ki lisää lii­ken­net­tä Korvenkylä–Vesalanmäki–Jääli –osuu­del­la koko ajan omal­la kaavoituksellaan.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Mie­li­pi­de: Kuusa­mon­tie on Oulun hanke

Koti­maan mat­kai­lun vil­kas­tu­mi­nen näkyy Kuusa­mon­tiel­lä val­ta­vi­na ruuh­ki­na. Maan­tien ruuh­kao­suus on noin 14 kilo­met­riä, ja kau­pun­ki lisää lii­ken­net­tä Korvenkylä–Vesalanmäki–Jääli –osuu­del­la koko ajan omal­la kaavoituksellaan.


Teks­ta­rit

Täs­sä­pä ide­aa köy­hil­le iiläi­sil­le kun­ta­päät­tä­jil­le. Osta­kaa äkkiä ne Lapis­sa nyt tur­han pant­ti­na ole­vat 500 kpl lasi-iglut. Ne saa­daan nyt pilkkahintaan.…… 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus