Suo­la­ka­las­ta sus­hiin ja läs­ki­soo­sis­ta kebabiin

Alus­sa oli suo­la­ka­la, nau­ris­hau­di­kas, kaa­li ja ruis­lei­pä. Sit­tem­min suo­ma­lai­set ovat löy­tä­neet spa­ge­tin, rii­sin, säi­ly­kea­na­nak­sen, chi­lin, sus­hin ja muut maa­il­mal­ta tutut her­kut. Sii­nä välis­sä on tapah­tu­nut pal­jon. Voim­me kuvi­tel­la, että tut­tui­na pitä­mäm­me suo­ma­lai­set ruo­ka­la­jit ovat aito­ja alku­pe­räi­siä suo­ma­lai­sia ruo­ka­la­je­ja, mut­ta tosia­sias­sa nyky­päi­vän perin­ne­ruo­ka on ollut oman aikan­sa uutuus, kuvai­lee Rit­va Kyl­li teok­ses­saan Suo­men Ruo­ka­his­to­ria. Suo­men Ruokahistoria… 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus