Ravin­to­la Lank­ku Steak­house ava­si oven­sa jälleen

Steakhouse Lankun ja lounasravintolan yhteinen keittiö uusittiin ja kunnostettiin nyt viimeisen ravintolasulun aikana. Keittiössä työntouhussa keittiömestari Jarkko Huhtela (oikealla), kokki Timo Havana (etualalla) ja kokkiharjoittelija Henri Kuusela (vasemmalla).Steakhouse Lankun ja lounasravintolan yhteinen keittiö uusittiin ja kunnostettiin nyt viimeisen ravintolasulun aikana. Keittiössä työntouhussa keittiömestari Jarkko Huhtela (oikealla), kokki Timo Havana (etualalla) ja kokkiharjoittelija Henri Kuusela (vasemmalla).

Uusi illal­lis­ra­vin­to­la Lank­ku Steak­house avat­tiin ravin­to­la­su­lun pää­tyt­tyä vii­me vii­kon kes­ki­viik­ko­na niin pian kuin se oli käy­tän­nös­sä mah­dol­lis­ta, kun saa­tiin tie­to ravin­to­la­su­lun pois­tu­mi­ses­ta maa­kun­nan alu­eel­la. Val­mis­tut­tu­aan uusi ravin­to­la ehti olla avoin­na rei­lun vii­kon hel­mi-maa­lis­kuun tait­tees­sa ennen sulun alka­mis­ta. Samant­tan lou­nas­buf­fet ravin­to­la­sa­lin puo­lel­la pääs­tiin käyn­nis­tä­mään jo kah­ta päi­vää aiemmin.

Yrit­tä­jät Susan­na ja Kim­mo Kal­lio ovat iloi­sia, että toi­min­taa pääs­tiin nyt jat­ka­maan. Uusi ravin­to­la sai posi­tii­vi­sen vas­taan­o­ton ja pal­jon myön­teis­tä palau­tet­ta heti sen aloit­taes­sa, ja täs­tä on hyvä jatkaa.

– Näyt­tää sil­tä, että sulun päät­ty­mis­tä on odo­tet­tu kovas­ti, ihmi­set halua­vat läh­teä tuu­let­tu­maan ja ulos syö­mään niin lou­nas­ta kuin illal­lis­ra­vin­to­laan­kin, ker­to­vat yrittäjät.

– Uusi ruo­ka­paik­ka on otet­tu omak­si. On ollut muka­va kuul­la, että tämän­tyyp­pis­tä ruo­ka­ra­vin­to­laa on kai­vat­tu paik­ka­kun­nal­la. Asiak­kai­ta tulee myös laa­jem­mal­ta alu­eel­ta, mikä oli tavoitteenakin. 

Yrit­tä­jät ovat luot­ta­vai­sia sii­hen, ettei uusia sul­ku­ja enää tuli­si, sil­lä ne ovat koe­tel­leet ravin­to­la-alaa koval­la kädel­lä. Ruo­ka­ra­vin­to­lat ovat kui­ten­kin pys­ty­neet huo­leh­ti­maan varo­toi­mis­ta koko ajan hyvin ja vält­tä­mään tar­tun­to­ja. Myös kävi­jät ovat omak­su­neet suo­jau­tu­mis­käy­tän­nöt hyvin, ja niin on var­mas­ti jatkossakin.

– Men­nyt vuo­si on sisäl­tä­nyt todel­la­kin monen­lai­sia kään­tei­tä ja sii­nä riit­tää muis­te­le­mis­ta. Niin ravin­to­loil­le kuin asiak­kail­le­kin on välil­lä ollut vai­ke­aa pysyä peräs­sä ja ottaa sel­vää, miten voi­daan toi­mia, huo­kaa Kim­mo Kallio.

– Täs­tä läh­de­tään kui­ten­kin koh­ti tule­vaa posi­tii­vi­sel­la mie­lel­lä. Meil­lä on suun­ni­tel­mia ja poten­ti­aa­lia kehit­tää toi­min­taam­me edel­leen. Jän­nit­tä­vää­hän tämä on, sil­lä täl­lai­nen ravin­to­la on uusi avaus meil­le­kin, hän jatkaa.

– Toi­vot­ta­vas­ti tilan­ne para­nee kai­kin puo­lin kevät­tä ja kesää koh­den, lisää Susan­na Kallio.

Lank­ku Steak­house sijait­see Hau­ki­pu­taal­la Väli­tiel­lä hotel­li-ravin­to­la Samant­tan yhtey­des­sä, jon­ne raken­net­tiin uudet ravin­to­la­ti­lat enti­sen pub-yöker­hon pai­kal­le vii­me vuo­den ja alku­vuo­den aikana.

Vuo­si sit­ten ensim­mäi­sen sulun aika­na kun­nos­tet­tiin lou­nas­buf­fe­tin ja hotel­lin aamiais­tar­joi­lun käy­tös­sä ole­vaa isoa salia, ja aiem­min oli remon­toi­tu jo aula, kokous­ti­la ja sau­nao­sas­to. Nyt vii­me viik­ko­jen sulun aika­na pää­tet­tiin uusia ja kun­nos­taa ravin­to­lan keit­tiö, joka pal­ve­lee nyt parem­min Lan­kun a la car­te ‑annos­ten valmistusta.

Uudes­sa, A‑oikeuksien varus­tel­lus­sa ravin­to­las­sa on asia­kas­paik­ko­ja 80. Pai­kan nimek­si vali­koi­tui brän­diä mie­tit­täes­sä Lank­ku Steak­house. Nimi viit­taa pai­kal­li­seen saha­pe­rin­tee­seen ja samal­la myös pih­vi­tar­jon­taan pai­not­ta­vaan ravin­to­laan. Illal­lis- ja seu­rus­te­lu­ra­vin­to­la on suun­nat­tu kai­ken ikäi­sil­le ruo­kai­li­joil­le ja paik­ka sovel­tuu myös ryh­mil­le ja juh­la­ti­lai­suuk­sien pito­pai­kak­si. Tilois­sa voi­daan huo­mioi­da etäi­syy­det. Koro­na­ra­joi­tus­ten voi­mas­sa olles­sa illal­lis­ra­vin­to­lan asiak­kaat voi­vat halu­tes­saan ruo­kail­la myös ison salin puo­lel­la tai kokoustilassa.

Lan­kun sisu­tus­tuk­ses­sa on käy­tet­ty pal­jon puu­ta ja viih­tyi­syyt­tä ja tun­nel­maa on saa­tu valais­tuk­sel­la, maan­lä­hei­sil­lä sävyil­lä ja vih­rey­del­lä. Ravin­to­lan kon­sep­ti­na on tar­jo­ta hyvis­tä raa­ka-aineis­ta huo­lel­la val­mis­tet­tua ruo­kaa fine dining ‑hen­ges­sä, mut­ta ren­nol­la mei­nin­gil­lä kohtuuhintaisesti.

Ravin­to­lan ilme ja ruo­ka­lis­ta nou­dat­taa näke­mys­tä, jol­lai­nen yrit­tä­jil­lä oli mie­les­sä hei­dän ryh­tyes­sään luo­maan uut­ta ravin­to­laa, ja sii­tä tuli sel­lai­nen kuin piti­kin. Sisus­tus­suun­ni­tel­man paik­kaan on teh­nyt Vala­va Oy. Ruo­ka­lis­tan vii­mei­sen silauk­sen loi keit­tiö­mes­ta­ri Jark­ko Huh­te­la.

Hen­ki­lö­kun­taa hotel­li-ravin­to­la Samant­tas­sa ja Stak­house Lan­kus­sa on tois­ta­kym­men­tä. Uut­ta väkeä pal­kat­tiin Lan­kun avaa­mi­sen myö­tä ja tar­koi­tuk­se­na on vie­lä lisä­tä väkeä tar­peen mukaan.

– Meil­lä on käy­nyt hyvä flak­si, olem­me onnis­tu­neet saa­maan hyviä työn­te­ki­jöi­tä, kiit­te­le­vät yrittäjät.

Lank­ku Steak­house on avoin­na kaik­ki­na vii­kon­päi­vi­nä kel­lo 17–22 pait­si maa­nan­tai­ta ja tiis­tai­ta, jol­loin ollaan sul­jet­tu­na. Lou­nas­puf­fet on avoin­na joka arki­päi­vä isos­sa salissa.

Aika näyt­tää, min­kä­lai­nen on tule­va kesä, poh­ti­vat yrit­tä­jät. Kyse­ly­jä ja varauk­sia ravin­to­la­pal­ve­lu­jen osal­ta ja juh­lien pito­pai­kak­si on jo tul­lut. Hotel­li on ollut avoin­na sul­ku­jen­kin aika­na, ja nyt hiih­to­lo­mien aikaan yöpy­jiä oli jo ihan mukavasti.

Samant­ta täyt­tää tänä vuon­na 50 vuot­ta. Vii­me vuo­si oli uudis­tu­mi­sen aikaa, jol­loin tilo­ja remon­toi­tiin kaut­taal­taan. Sau­nao­sas­ton kun­nos­tuk­sen yhtey­des­sä teh­tiin ulko­po­real­la­sa­lue. Tule­vien viik­ko­jen aika­na hotel­lio­san ensim­mäi­sen ker­rok­sen huo­neis­to­jen remon­toin­ti jat­kuu. Kesäl­lä uudis­te­taan pai­kan käyn­ti­kort­ti, hotel­li-ravin­to­lan etu­pi­ha. Uudis­tu­nees­sa koko­nai­suu­des­sa on entis­tä parem­mat puit­teet ruo­kail­la, majoit­tua, jär­jes­tää kokouk­sia, juh­lia ja saunailtoja.

– Jos tilan­ne sal­lii, kesäl­lä voi­tai­siin jär­jes­tää avoi­mien ovien päi­vä ja kah­vi­tar­joi­lu 50-vuo­ti­sen toi­min­nan mer­keis­sä, suun­nit­te­lee Susan­na Kallio.