Hal­pa­Hal­li vähen­tää hävik­kiä illan tupla-alennuksella

Hal­pa­Hal­lin kai­kis­sa 35:ssä myy­mä­läs­sä anne­taan maa­nan­tais­ta 5.2. läh­tien 60 %:n alen­nus kai­kis­ta puna­la­pu­te­tuis­ta eli vii­meis­tä käyt­tö­päi­vää lähes­ty­vis­tä tuo­re-elin­tar­vik­keis­ta kak­si tun­tia ennen myy­mä­län sul­keu­tu­mis­ta. Tämä tupla-alen­nus nos­taa taval­li­sen 30 % alen­nuk­sen 60 %:iin.

Illan tupla-alen­nus täh­tää elin­tar­vi­ke­hä­vi­kin vähen­tä­mi­seen samal­la, kun se tar­jo­aa asiak­kail­le mer­kit­tä­viä sääs­tö­jä. Se ote­taan käyt­töön asia­kas­pa­laut­teen perus­teel­la. Alen­nus kos­kee laa­jaa vali­koi­maa tuot­tei­ta, mukaan lukien lei­vän irto­tuot­tei­ta ja pais­to­pis­tet­tä, ja se on voi­mas­sa päi­vit­täin. Myy­mä­läs­sä ilmoi­te­taan alen­nuk­sen alka­mi­ses­ta ilmoi­tuk­sil­la ja kuulutuksilla.

Tär­keim­mät asiat Hal­pa­Hal­lin myy­mä­löi­den hävi­kin hal­lin­nas­sa ovat tilaus­ten tark­kuus sekä vali­koi­man­hal­lin­ta. Ne ovat jat­ku­van kehi­tyk­sen kohteena.

– Tuo­re­ta­va­ra­kaup­paa ei voi täy­sin ilman hävik­kiä teh­dä. Yri­täm­me kui­ten­kin mini­moi­da hävi­kin mää­rää, ja alen­nus­käy­tän­tö on sii­nä apu­na. Hävi­kin vähen­tä­mi­nen on kaik­kien toi­mi­joi­den etu, jol­loin voi­daan vähen­tää tur­haa raa­ka-ainei­den, ener­gian, työn ja rahan käyt­töä, sanoo tuo­te­ryh­mä­pääl­lik­kö Kim­mo Back­man.

Myy­mät­tä jää­neet, mut­ta vie­lä käyt­tö­kel­poi­set tuot­teet lah­joi­te­taan yhteis­työ­kump­pa­nei­den kaut­ta hyvän­te­ke­väi­syy­teen. Vas­ta, kun lah­joit­ta­mi­nen ei ole mah­dol­lis­ta, käy­te­tään bio­jät­teen kier­rä­tys­tä. Tämän toi­min­ta­mal­lin avul­la Hal­pa­Hal­li pyr­kii mini­moi­maan hävikkiään.