Koro­na­ra­joi­tuk­set jat­ku­vat lop­piai­seen saak­ka Oulussa

Kasvomaskia suositellaan nyt käytettäväksi esimerkiksi julkisissa sisätiloissa, kaupoissa ja työpaikkojen sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista.

Oulun kau­pun­gin joh­to­ryh­mä on päät­tä­nyt jat­kaa korona­ra­joi­tuksia lop­piai­seen 6.1.2021 saak­ka. Oulus­sa ollaan edel­leen epi­de­mian leviä­mis­vai­hees­sa ja tar­tun­ta­mää­rät ovat kor­keal­la tasol­la. Joh­to­ryh­mä arvioi rajoi­tus­ten ja suo­si­tus­ten jat­ku­mis­ta seu­raa­van ker­ran kes­ki­viik­ko­na 30.12.

Hyvin­voin­ti­lau­ta­kun­ta kokoon­tuu tiis­tai­na 15.12. päät­tä­mään tar­tun­ta­lain mukai­ses­ti toi­mi­val­taan­sa kuu­lu­vis­ta asiois­ta. Joh­to­ryh­män suo­si­tuk­set korona­ra­joi­tus­toimiksi lop­piai­seen asti ovat, että har­ras­tus­toi­min­nan kes­key­tys aikui­sil­ta ja lap­sil­ta jat­kuu. Vie­rai­lu­kiel­to kau­pun­gin­sai­raa­las­sa jat­kuu, lisäk­si hoi­va- ja asu­mis­pal­ve­lu­yk­sik­köi­hin vie­rai­lu­ja pyy­de­tään välttämään.

Toi­sen asteen oppi­lai­tok­set jat­ka­vat etä­ope­tuk­ses­sa ja mas­ki­suo­si­tus ylä­as­teen oppi­lail­le jat­kuu edel­leen. Tois­tai­sek­si jat­ku­vat myös etä­työ­suo­si­tus, etä­ko­kous­suo­si­tus ja mas­ki­suo­si­tus työ­pai­koil­la. Ylei­sö- ja yksi­tyis­ti­lai­suuk­sia ei suo­si­tel­la jär­jes­tet­tä­vän toistaiseksi.

Joh­to­ryh­mä suo­sit­te­lee hyvin­voin­ti­lau­ta­kun­nal­le, että se tiis­tain kokouk­ses­saan päät­täi­si jat­kaa Oulun kau­pun­gin hal­lin­noi­mien toi­mi­ti­lo­jen sul­kua 19.12.2020–6.1.2021. Sulun pii­riin kuu­lu­vat uima­hal­lit, kun­to­sa­lit ja muut sisä­lii­kun­ta­ti­lat sekä ulko­lii­kun­ta­paik­ko­jen puku­ko­pit, ryh­mä­lii­kun­taan, kon­tak­ti­la­jei­hin ja jouk­kueur­hei­luun käy­tet­tä­vät muut var­si­nai­set tilat ja nii­den tuki­ti­lat, nuo­ri­so­ti­lat, ryh­mä­har­ras­te­ti­lat, museot, Musiik­ki­kes­kus ja Tietomaa.

Sul­ku ei kos­ke yksi­lö­har­joit­te­lua ulko­lii­kun­ta­pai­koil­la kuten hiih­toa tai luis­te­lua. Myös kil­pa- ja huip­pu-urhei­lun kil­pai­lu- ja har­joit­te­lu­mah­dol­li­suu­det halu­taan edel­leen turvata.

Oulu on koro­na­vi­ruse­pi­de­mian leviä­mis­vai­hees­sa, mut­ta tar­tun­to­jen, altis­tu­nei­den ja jouk­koal­tis­tus­ten mää­räs­sä oli vii­kon­lo­pun tilan­teen mukaan havait­ta­vis­sa las­kua. Suo­si­tus­ten ja rajoi­tus­ten nou­dat­ta­mi­nen on edel­leen vält­tä­mä­tön­tä ja tär­ke­ää, sil­lä tar­tun­nan voi Oulus­sa saa­da mis­tä tahan­sa suo­jaa­mat­to­mas­ta lähikontaktista.