Ongan­ran­ta kun­nos­tet­tiin yhteisvoimin

Martinniemen koulun oppilaat tekivät ensimmäisen nuotioretken Onganrannalle ja testasivat uuden nuotiopaikan tiistaina.

Ongan uima­ran­ta on entis­tä ehom­pi. Ran­ta­pusik­koa rai­vat­tiin ja ran­taan raken­net­tiin nuo­tio­paik­ka penk­kei­neen vii­me lau­an­tai­na kou­lu­lais­ten ja kylä­läis­ten voi­min. Pai­kal­la oli pari­kym­men­tä aikuis­ta ja kym­men­kun­ta lasta.

– Tun­nel­ma oli innos­tu­nut. Läm­min kii­tos kai­kil­le tal­koo­lai­sil­le, tämä on juu­ri oikean­lais­ta yhtei­söl­li­syyt­tä ja ilman apuan­ne hom­ma ei oli­si onnis­tu­nut, kiit­te­lee orga­ni­soi­ja, opet­ta­ja Mar­ja-Lii­sa Härmä.

Muka­na oli myös pai­kal­li­sia yrit­tä­jiä. Tukea ja apua tal­koi­siin saa­tiin muun muas­sa Juho Sää­vä­läl­tä, Putaan Pul­lal­ta ja K‑kaupan Jan­ne Apu­kal­ta. Hau­ki­pu­taan jako­kun­nan Kari Kale­va aut­toi  lupien hank­ki­mi­ses­sa ja kau­pun­gin lii­kun­ta­pal­ve­lui­den Tuo­mas Ora­va oli iso­na apu­na hankkeessa.

Mar­tin­nie­min kou­lun oppi­las­kun­ta sai  kevääl­lä 3390 euron las­ten ja nuor­ten osal­li­suus­ra­han ran­nan kun­nos­tuk­seen, mitä esi­tet­tiin nuor­ten kau­pun­ki­ko­kouk­ses­sa. Alku­ke­säs­tä ran­ta puh­dis­tet­tiin turp­pais­ta ja hiek­kaa tasoitettiin.

Ongan­ran­nal­la on pit­kät perin­teet suo­sit­tu­na uima­ran­ta­na, mut­ta ympä­ris­tö oli rap­peu­tu­nut. Aiem­min ran­ta oli myös viral­li­nen uimaranta.

– Tal­koo­työn  ansios­ta mää­rä­ra­haa on vie­lä jäl­jel­lä ja ideoi­ta ran­nan kehit­tä­mi­sek­si mie­ti­tään ja ote­taan mie­luus­ti vas­taan, vink­kaa Mar­ja-Lii­sa Härmä.