Nais­ten kymp­pi takana

Riitta-Liisa Roponen oli 20:s naisten kympillä. (Kuva Riitta-Liisan viralliselta fanisivulta Facebookista).

Hau­ki­pu­taa­lai­nen maas­to­hiih­tä­jä Riit­ta-Lii­sa Ropo­nen osal­lis­tui ensim­mäi­sel­le kisa­mat­kal­leen olym­pia­lai­sis­sa tänään tors­tai­aa­mu­na. Hän oli nais­ten 10 kilo­met­rin vapaan hiih­to­ta­van kisas­sa 20:s.

Riit­ta-Lii­san jouk­kue­to­ve­ri ja “kämp­pis” Kris­ta Pär­mä­kos­ki toi upeas­ti Suo­mel­le prons­si­mi­ta­lin, se oli hänel­le toi­nen hen­ki­lö­koh­tai­nen prons­si­mi­ta­li näis­sä kisois­sa. Pär­mä­kos­ki nousee pal­kin­to­jen­jaon kol­man­nel­le korok­keel­le tänään kel­lo 12.30. Yle TV2 ja Aree­na näyt­tä­vät pal­kin­to­jen­jaon suorana.

Yle:n haas­tat­te­lus­sa Riit­ta-Lii­sa Ropo­nen iloit­si ja lii­kut­tui Kris­tan mita­lis­ta: on juh­lan paik­ka. Lau­ra Mono­nen oli kisas­sa 23:s.

Vii­den­siin olym­pia­lai­siin osal­lis­tu­val­la 39-vuo­ti­aal­la Riit­ta-Lii­sal­la oli tavoit­tee­na olla tänään maa­il­man kym­me­nen nopeim­man nai­sen jou­kos­sa. Teh­tä­vä ei ollut helppo.

Kul­lan nais­ten kym­pil­lä vei Nor­jan Ragn­hild Haga ja hopean Ruot­sin Char­lot­te Kalla.

Nyt jän­nä­tään ket­kä edus­ta­vat lau­an­tai­na Suo­mea nais­ten vies­tis­sä. Vei­ka­taan, että Riit­ta-Lii­sa Ropo­nen voi hiih­tää vies­tin kolmososuutta.