Poh­teen sääs­töt aiheut­ta­vat epä­var­muut­ta ikäih­mis­ten elä­mään – Kii­min­gis­sä huo­les­tut­ta­vat digi­pal­ve­lut ja pal­ve­lua­su­mi­sen etääntyminen

Digi­taa­li­nen sote-kes­kus, kym­me­nien mil­joo­nien euro­jen sääs­tö­tar­peet, hyvin­voin­tia­lu­een tie­to­jär­jes­tel­mien har­mo­ni­soin­ti ja pal­ve­lua­su­mi­sen etään­ty­mi­nen. Nämä oli­vat asioi­ta, jot­ka nousi­vat yksit­täi­si­nä esiin, kun Kii­min­ki-seu­ra jär­jes­ti Kii­min­gis­sä Poh­tee­seen liit­ty­vän asukasillan.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Aar­re

Sei­son hiek­kai­sel­la polul­la käsis­sä­ni lapio ja käpris­ty­nyt kart­ta, jon­ka löy­sin vii­me vii­kol­la sii­vo­tes­sa­ni ullak­koa. Kart­taa on piir­ret­ty lähi­met­säs­sä­ni kul­ke­va pol­ku, joka päät­tyy pie­neen punai­seen rastiin. 


Munien vär­jäys­tä luonnonväreillä

Onko pää­siäi­sas­kar­te­lut jää­neet vii­me tin­kaan tai olet­ko miet­ti­nyt pää­siäis­mu­nien vär­jäys­tä kotoa löy­ty­vil­lä ruo­ka-aineil­la? Me Ran­ta­poh­jas­sa tes­ta­sim­me pää­siäis­mu­nien vär­jäys­tä luon­non­vä­reil­lä ja hie­man skep­ti­sis­tä odo­tuk­sis­ta huo­li­mat­ta vär­jää­mi­nen oli­kin haus­kaa ja jopa ren­tout­ta­vaa sekä kai­ken lisäk­si onnis­tu­nut kokei­lu. Kun­han kes­tää pie­nen het­ken seka­sor­toa, sot­kua ja tis­kat­ta­vien kat­ti­loi­den kas­va­vaa mää­rää keittiössä.


Iin kun­nan tili­kau­den tulos ylijäämäinen

Iin kun­nan vii­me vuo­den toi­min­ta­ker­to­muk­ses­ta ja tilin­pää­tök­ses­tä sel­vi­ää, että kun­nan tili­kau­den tulos ennen pois­toe­rän muu­tos­ta ja varaus­ten muu­tok­sia on 727 609,62 euroa yli­jää­mäi­nen. Tulok­seen sisäl­tyy myös vesi­lii­ke­lai­tok­sen tulos, joka käsi­tel­lään omas­sa kirjanpidossa.


Päät­tä­jäl­tä: Oulul­la huo­li monis­ta ryhmistä

Poh­de on pyy­tä­nyt kun­nil­ta, jär­jes­töil­tä ja maa­kun­nan asuk­kail­ta palau­tet­ta hyvin­voin­ti­suun­ni­tel­mas­ta 7.2.–12.3.2024. Poh­teen alue­val­tuus­to käsit­te­lee ja hyväk­syy hyvin­voin­ti­suun­ni­tel­man huh­ti­kuus­sa. Toi­vot­ta­vas­ti mah­dol­li­sim­man monet kun­nat, kun­tien asuk­kaat ja jär­jes­töt ovat otta­neet kan­taa suunnitelmaan.


Tik­kas­ko­deil­le myön­net­tiin esio­pe­tuk­sen järjestämislupa

Iin kun­nan ope­tus- ja var­hais­kas­va­tus­lau­ta­kun­ta päät­ti 21.3. kokouk­ses­saan myön­tää esio­pe­tuk­sen jär­jes­tä­mis­lu­van Tik­kas­ko­deil­le sekä ehdol­li­sen jär­jes­tä­mis­lu­van Pil­ke päi­vä­ko­ti Tah­dil­le. Ehtoi­na on, että heil­lä on seit­se­män esiop­pi­las­ta huh­ti­kuun 2024 lop­puun men­nes­sä ja esio­pe­tus­kel­poi­nen opet­ta­ja. Lau­ta­kun­ta päät­ti myös jär­jes­tää esio­pe­tus­ta Hami­nan ja Kui­va­nie­men kou­luil­la omi­na ryh­mi­nään sekä Ase­man ja Jakun kou­luil­la yhdis­tet­ty­nä perus­o­pe­tuk­sen ryh­män kanssa.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kai­kil­le oma lääkäri!

Ran­ta­poh­jas­ta 8.9.1977: Vuo­si­sa­tam­me alku­puo­lel­la eräs opet­ta­ja ihmet­te­li oppi­laan äidil­le, että kun mil­lään eivät tah­do lap­set oppia f‑kirjainta lausu­maan. Sil­loin äiti tuus­kah­ti, että tääl­lä ei niin tyh­mää ihmis­tä ole­kaan, joka ei ossaa ähä­vää sanua. H.S.Haukipudas

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kiimingin–Jäälin vesien­hoi­to­yh­dis­tys teki osto­tar­jouk­sen Jää­lin­ma­jas­ta – Kau­pun­ki vas­ta val­mis­te­lee myyntiaineistoa

Jää­lin­jär­ven kun­nos­ta huo­leh­ti­van Kiimingin–Jäälin vesien­hoi­to­yh­dis­tys teki tiis­tai­na Oulun kau­pun­gil­le osto­tar­jouk­sen Jää­lin­ma­jas­ta. Oulun yhdys­kun­ta­lau­ta­kun­ta on päät­tä­nyt luo­pua Jää­lin­ma­jas­ta ja vuo­kra­ta sii­hen liit­ty­vän lii­ke­ra­ken­nus­ton­tin. Alu­eel­le on val­mis­tu­nut uusi ase­ma­kaa­va, johon kuu­luu Jää­lin­ma­jan lii­ke­ra­ken­nus­tont­ti sekä sitä ympä­röi­vä puis­to ja uimaranta.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Pää­siäis­ter­veh­dys: Pelois­saan ja riemuissaan

Pel­ko ja ilo. Arve­len, että nämä kak­si tun­net­ta ovat meil­le kai­kil­le tut­tu­ja. Voi olla, että ne ovat itse asias­sa monen aikam­me ihmi­sen perus­tun­to­ja? Ne eivät sul­je toi­si­aan pois. Ihmi­nen, joka kokee jois­ta­kin asiois­ta iloa ja rie­mua, voi hyvin­kin saman­ai­kai­ses­ti tun­tea perus­tel­lus­ti pel­koa jois­ta­kin muis­ta asioista.


Kola­mäen alu­een kadut peruskorjataan

Oulun kau­pun­gin yhdys­kun­ta- ja ympä­ris­tö­pal­ve­lut on käyn­nis­tä­nyt yhdes­sä Oulun Veden kans­sa suun­nit­te­lun Kola­mäen alu­een katu­jen perus­kor­jaa­mi­sek­si. Suun­nit­te­lua­lu­ee­seen kuu­lu­vat Kais­ta-ahon­tie Iso­suo­no­jaan saak­ka, Kola­mäen­tie, Ukko­lan­tie, Kier­to­tie, Hon­ki­tie, Kivi­tie, Kivi­pol­ku ja Pik­ku­kier­to sekä vesi­huol­to­suun­nit­te­lun osal­ta Koi­te­lin­kos­ken­tien ali­tus ja Oska­ri Jau­hiai­sen tie.