Oulun täy­den­nys­ra­ken­ta­mi­seen kes­kit­ty­mi­nen saa kii­tos­ta Ran­ta­poh­jan alu­een val­tuu­te­tuil­ta – Lii­to­sa­luei­den ton­tit ja mark­ki­noin­ti halu­taan parem­min näkyviin

Oulun kau­pun­gin maan­käy­tön toteut­ta­mis­oh­jel­mas­sa vuo­sil­le 2024–2028 on Ran­ta­poh­jan haas­tat­te­le­mien alu­een val­tuu­tet­tu­jen mie­les­tä eri­tyi­sen hyvää kes­kit­ty­mi­nen täy­den­nys­ra­ken­ta­mi­seen, jol­la saa­daan hyö­dyn­net­tyä jo ole­mas­sa ole­vaa infraa sekä palveluita. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Nuo­ret raken­ta­vat lap­sil­le satuseik­kai­lua Jäälissä

Kii­min­gin seu­ra­kun­nan iso­set aloit­ti­vat jo mar­ras­kuus­sa yhtei­sel­lä lei­ril­lä satuseik­kai­lun suun­nit­te­lun 5–7‑vuotiaille lap­sil­le. Nuo­ri­so­työ­noh­jaa­ja Jon­na Kuti­lai­nen pal­jas­taa, että kysees­sä on aika­ko­nee­seen liit­tyä seik­kai­lu, jos­sa vili­se­vät eri vuo­si­kym­me­nien ja ‑sato­jen tutut asiat sekä pahis, joka yrit­tää estää lap­sia pelas­ta­mas­ta aika­ko­neen keksijää. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Koh­taa­mi­sia tai­teen ja värien maailmassa

Eli­na Karp­pi­nen on har­ras­ta­ja­tai­tei­li­ja, jon­ka tai­de­näyt­te­ly on esil­lä Hau­ki­pu­taan yhtei­sö­ti­las­sa hel­mi­kuun ajan. Karp­pi­nen toi­voo kat­so­jien saa­van kos­ke­tuk­sen elä­mään ja sen voi­maan hänen tau­lu­jen­sa kaut­ta. Kysees­sä on hänen ensim­mäi­nen näyt­te­lyn­sä, mikä arva­ten­kin jännittää.


Kel­lon ja Kivi­nie­men kou­lu­jen hal­lin­not yhdis­ty­vät syksyllä

Kel­lon kou­lu ja Kivi­nie­men kou­lu yhdis­te­tään hal­lin­nol­li­ses­ti elo­kuun alus­ta 2024 lukien Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton vuo­si sit­ten teke­män pal­ve­lu­verk­ko­pää­tök­sen mukai­ses­ti. Sivis­tys­lau­ta­kun­ta päät­ti maa­nan­tai­na, Kel­lon kou­lu ja Kivi­nie­men kou­lu yhdis­te­tään 1.8.2024 alkaen hal­lin­nol­li­ses­ti yhdek­si kou­luk­si, jon­ka nimi on Kel­lon koulu.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Var­sin tal­vi­sia touhuja

Ran­ta­poh­jas­ta 7.7.1977: Sat­tui­pa sil­loin, kun oli uute­na iskel­mä Puhe­lin­lan­gat lau­laa. Sitä nuo­ret myö­tään ral­lat­ti­vat. Talon vaka­va­mie­li­nen van­hae­män­tä mones­ti ihan suut­tui nuo­rel­le väel­le ja käs­ki lopet­taa lau­la­mi­sen. Kului jon­kin aikaa, niin nuo­ri väki kuu­li lau­lua keit­tiös­tä, mis­sä emän­tä yksin aska­roi. Tah­toi vähän nau­rat­taa, kun lau­lun sanat oli­vat “puhe­lin­lan­gat lau­laa…” E.H. Haukipudas

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Suo­jaa sii­pi­kar­ja ja muut kesy­lin­nut lintuinfluenssalta

Joka­ke­väi­nen sii­pi­kar­jan ja mui­den kesy­lin­tu­jen ulko­na­pi­to­kiel­to tulee voi­maan tors­tai­na 8. hel­mi­kuu­ta. Tou­ko­kuun lop­puun kes­tä­vän suo­jaus­toi­men tar­koi­tuk­se­na on estää lin­tuinfluens­sa­tar­tun­nat luon­non­va­rai­sis­ta lin­nuis­ta sii­pi­kar­jaan ja mui­hin kotie­läi­mi­nä pidet­tä­viin lin­tui­hin, muis­tut­taa Ruokavirasto.


Har­taus: Uskosta

Usko. Kris­ti­nus­kon perus­asioi­ta. Toi­saal­ta niin kovin tut­tu, mut­ta samal­la myös niin kovin mys­ti­nen asia, jos­ta jokai­sel­la lie­nee jon­kin­lai­nen mie­li­pi­de suun­taan tai toi­seen. Osa puhuu sii­tä täy­sin avoi­mes­ti, toi­nen pitää sitä tiu­kas­ti hen­ki­lö­koh­tai­se­na asia­na, kun taas joku ei ole ehkä kos­kaan asi­aa pahem­min aja­tel­lut­kaan. Löy­tyy­pä nii­tä­kin, jot­ka koke­vat asiak­seen lytä­tä tois­ten uskoa.


Iin ohi­tus­tie, hyvä vai paha?

“Yös­sä kylät läpi jyrään, mel­kein nolot­taa”, ker­too rek­ka­kus­ki van­has­sa kään­nös­hi­tis­sä Hyvää huo­men­ta Suo­mi. Juha Vai­nion sanoi­tuk­ses­sa aihee­na on rekan ja kul­jet­ta­jan mat­ka läpi Suo­men. Sanoi­tus on vuo­del­ta 1976, jol­loin nelos­tie kul­ki vie­lä läpi monien kau­pun­kien ja pie­nem­pien taa­ja­mien. Oman muis­ti­ni mukaan eri­tyi­sen tus­kas­tut­ta­vaa oli ajaa läpi Jyväs­ky­län, mut­ta kyl­lä lii­ken­ne jyrä­si läpi Oulun­kin. Hidas­ta oli ajaa myös läpi Haukiputaan.


Teks­ta­rit

Koh­ta koli­see ris­teyk­sis­sä, jol­lei­vät ura­koit­si­jat ala per­ka­ta pois näky­vyy­den peit­tä­viä lumi­val­le­ja. Kuka mak­saa mah­dol­li­sen vahingon?

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus