Nyrk­kei­li­jät spar­ri­lei­ril­lä Iis­sä – Nuo­ren kii­min­ki­läis­lu­pauk­sen tavoit­teet korkealla

Iisi-Aree­na koko­si vii­me lau­an­tai­na kol­mi­sen­kym­men­tä nyrk­kei­li­jää eri puo­lil­ta Poh­jois-Suo­mea val­mis­tau­tu­maan aikuis­ten SM-kil­pai­lui­hin, jot­ka käy­dään tule­vas­sa vii­kon­vaih­tees­sa Van­taal­la. Aikuis­ten lisäk­si pai­kal­la oli myös nuo­ria nyrk­kei­li­jöi­tä, jot­ka halusi­vat saa­da eri­lais­ta viret­tä tree­nei­hin har­joit­te­le­mal­la osa­na isom­paa porukkaa.

Lue lisää

Väi­nö Vei­jo­la on näh­nyt sodan, rau­han ja pal­jon nii­den väliltä

Suo­men sodis­sa tais­tel­lei­ta vete­raa­ne­ja on kes­kuu­des­sam­me vie­lä hie­man yli 2000. Hei­dän kes­ki-ikän­sä on jo 98 vuot­ta. Yksi näis­tä vete­raa­neis­ta on iiläi­nen Väi­nö Vei­jo­la, joka tais­te­li Jat­ko­so­dan lop­pu­vai­heil­la Kan­nak­sel­la. Vei­jo­la on Hau­ki­pu­taan rin­ta­ma­ve­te­raa­niyh­dis­tyk­sen vii­mei­nen sotaveteraani.


Kehi­tys­vam­mais­ten viik­ko nos­taa esiin itsemääräämisoikeuden

Kehi­tys­vam­mais­ten viik­koa vie­te­tään tänä vuon­na 1–7.12. Vii­kon tee­ma on “Itse­mää­rää­mi­ses­tä pitää huo­leh­tia!” Iin työ­hön­val­men­nus­kes­kuk­sen väel­lä on jo perin­teek­si muo­dos­tu­nut osal­lis­tua viik­koon jol­la­kin tempauksella.


Per­he­hoi­don asuk­kaat: “Tämä on kuin toi­nen koti”

Tal­vi­nen ilta­päi­vä hämär­tyy Hau­ki­pu­taan Ervas­tin­ran­nal­la. Vaa­lean oma­ko­ti­ta­lon pihal­la tuik­ki­vat jou­lu­va­lot, ja por­taan­pie­les­sä on par­kis­sa useam­pi rol­laat­to­ri. Oma­ko­ti­ta­lo on Mari­ka Vim­pa­rin ja Kari Mäen koti, jos­sa he tar­joa­vat myös per­he­hoi­toa ikäihmisille.


Jou­lu­puun valot syt­tyi­vät Ylikiiminkiin

Vii­me tors­tai­na Yli­kii­min­gin toril­le kokoon­nut­tiin viet­tä­mään jou­lu­na­vaus­ta. Jou­lu­lau­lut rai­ka­si­vat Rem­pal­laan-lau­lu­ryh­män esit­tä­mi­nä ja tar­jol­la oli läm­min­tä glö­giä, mehua sekä pipareita.


Kuu­kau­den esi­ne: Kupparinkoneet

Kuu­kau­den esi­nee­nä esi­tel­tä­vät pie­net lait­teet ovat enti­sa­jan paran­ta­jan, kup­pa­rin, tär­keim­mät työ­vä­li­neet. Nämä kipeän tai jopa ilkeän näköi­set työ­vä­li­neet ovat kup­paus­ko­nei­ta eli näp­pä­rei­tä tai nälläreitä. 


Raha­pe­lien tuloksia

Kier­ros 48 Lot­to: 2, 6, 12, 17, 28, 38, 40. Lisä­nu­me­ro 35, plus­nu­me­ro 23. 7 oikein -, 6+1 oikein 2 kpl 141…



Iin Kyö­pe­lin­har­ju

Jos jol­le­kin on käy­nyt köpe­lös­ti, hänel­le on käy­nyt huo­nos­ti. Hän on jou­tu­nut kyö­pe­lin (köö­pe­lin) elio noi­dan val­ta­pii­riin. Köpe­lö on adjek­tii­vi ennen kaik­kea noi­taa tar­koit­ta­vas­ta sanas­ta kyö­pe­li, köö­pe­li. Köö­pe­li voi tar­koit­taa noi­dan lisäk­si kum­mi­tus­ta, paho­lais­ta, tont­tua, hal­ti­aa, vel­hoa. Kyö­pe­lin arvel­laan ole­van sak­sa­lai­nen lai­na sanas­ta kobold, joka mer­kit­see talon­hal­ti­aa, tont­tua, vuo­den­peik­koa. Kyö­pe­li sai uskon­puh­dis­tuk­sen aika­na lisä­mer­ki­tyk­sen van­ha­pii­ka, kos­ka hän eli yhteis­kun­nan ulkoo­uio­lel­la avio­liit­toa kart­taen. Lisäk­si kyö­pe­li voi tar­koit­taa aave­vuor­ta ja vanhainpiikainvuorta.


Yli­kii­min­gin Mus­ta­suon tuu­li­voi­ma-alu­een kaa­va tulos­sa vireille

Tuu­lial­fa Oy suun­nit­te­lee enin­tään 57 voi­ma­lan suu­ruis­ta tuu­li­voi­ma-aluet­ta Yli­kii­min­gin Mus­tal­le­suol­le. Alue sijait­see lähim­mil­lään noin 11 kilo­met­riä Yli­kii­min­gin taa­ja­mas­ta koil­li­seen. Mus­ta­suon ja Tyn­ny­ri­kor­ven han­kea­lu­een koko­nais­pin­ta-ala on 110 neliö­ki­lo­met­riä, jos­ta Oulun kau­pun­gin alu­eel­le sijoit­tu­van Mus­ta­suon osay­leis­kaa­va- alu­een osuus on noin 65 neliökilometriä