Yli-Iin ja Yli­kii­min­gin moni­toi­mi­ta­lo­hank­keet odot­ta­vat pal­ve­lu­verk­ko­suun­ni­tel­mien val­mis­tu­mis­ta – Poh­teen alue­val­tuus­ton pää­tök­sel­lä on iso mer­ki­tys Yli-Iin hankkeelle

Yli­kii­min­gin uusi kir­jas­to­ra­ken­nus-han­ke, joka pitäi­si sisäl­lään myös kun­to­sa­lin Oulu10-pal­ve­lut ja nuo­ri­so­ti­lat sekä Yli-Iin uusi moni­toi­mi­ta­lo-han­ke, joka kokoai­si monet Yli-Iin alu­een pal­ve­lut yhteen, odot­ta­vat alu­eel­lis­ten pal­ve­lu­verk­ko­suun­ni­tel­mien valmistumista.

Lue lisää

Sala­kul­jet­ta­jien tari­nat kan­sien väliin

Kui­va­nie­men kir­jas­tos­sa ei olla het­keen näh­ty saman­lais­ta ylei­sö­ryn­täys­tä kuin tämän vii­kon maa­nan­tai­na. Vie­lä minuut­te­ja ennen kuin kir­jai­li­ja Juha Yli­mau­nu aloit­taa esi­tyk­sen­sä kir­jas­ton­hoi­ta­jat kan­ta­vat lisää tuo­le­ja sisään aste­le­val­le ylei­söl­le. Kuu­li­joi­den mää­rä yllät­tää kir­jai­li­jan positiivisesti.


Nyt saa­vat pik­ku­lin­nut ruo­ka­rau­han oravilta

Hols­tin­mut­kas­sa Kel­los­sa asu­va 89-vuo­tias Osmo Sii­ka-aho on miet­ti­nyt koko ikän­sä miten kek­si­si pik­ku­lin­nuil­le ruo­kin­ta­pis­teen, jon­ne ora­vat eivät pää­si­si mel­las­ta­maan. Tänä tal­ve­na idea­lamp­pu syt­tyi ja hän ryh­tyi tuu­mas­ta toi­meen. Aivan omas­ta vers­taas­ta löy­ty­nees­tä raken­nus­ver­kos­ta muo­vau­tui pik­ku­lin­tu­jen ruokintahäkki. 


EL Poh­jois-Poh­jan­maan pii­rin puheen­joh­ta­ja Sirk­ka-Lii­sa Mik­ko­nen: “Elä­ke­läi­siä ei saa lakais­ta maton alle”

Kii­min­ki­läi­nen Elä­ke­lii­ton Poh­jois-Poh­jan­maan pii­rin ja Elä­ke­lii­ton Kii­min­gin yhdis­tyk­sen puheen­joh­ta­ja Sirk­ka-Lii­sa Mik­ko­nen halu­aa puhua elä­ke­läi­sis­tä yksi­löi­nä, ei mas­sa­na. Hän toi­voo, että puhut­taes­sa elä­ke­läi­sis­tä puhut­tai­siin ja aja­tel­tai­siin ihmis­tä omi­ne tarpeineen. 


Iin kun­nan­hal­li­tus kool­le vas­ta ensi viikolla

Iin kun­nan­hal­li­tus avaa tämän vuo­den kokous­kau­ten­sa vas­ta ensi vii­kon maa­nan­tai­na 23. tam­mi­kuu­ta. Vuo­den ensim­mäi­nen kokous oltiin alun perin suun­ni­tel­tu pidet­tä­väk­si täl­lä viikolla.



Itse itse­ni kans­sa kilvoitellen

Ran­ta­poh­jas­ta 31.1.1974: Muu­an sun­tio oli­si mie­lel­lään soit­ta­nut aina kir­kon­kel­lo­ja. Pitä­jäs­sä kuo­li kir­kos­ta eron­nut mies. Tiel­lä tuli mies vas­taan ja alkoi sun­tiol­le puhua kuo­le­mas­ta. Sun­tio sanoi, että ei sen­kään kuo­le­mas­ta ollut mitään iloa, kun ei saa­nut edes kir­kon­kel­lo­ja soit­taa. E.O.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus




Kota­se­län kaa­van laa­din­ta käynnistyy

Oulun kau­pun­gin yhdys­kun­ta­lau­ta­kun­ta päät­ti kokouk­ses­saan käyn­nis­tää Yli-Iin Kota­se­län alu­een oikeus­vai­kut­tei­sen osay­leis­kaa­van laa­din­nan. Ilma­tar Ener­gy Oy suun­nit­te­lee noin 3 200 heh­taa­rin suu­rui­sel­le han­kea­lu­eel­le noin 20 tuu­li­voi­ma­laa. Alue sijoit­tuu Yli-Iin taa­ja­man ete­lä­puo­lel­le Kii­min­gin­tien lähei­syy­teen. Alu­een raken­ta­mi­nen voi­si alkaa alus­ta­vas­ti vuon­na 2026. Tavoit­teen mukaan tuu­li­voi­ma­lat oli­si­vat sil­loin tuo­tan­nos­sa vuo­si­na 2026–2027.