Koti­ää­nes­tys on hie­no mahdollisuus

Äänes­tä­mi­nen ja vai­kut­ta­mi­nen siten oman kun­nan asioi­hin ja pää­tök­sen­te­koon on hau­ki­pu­taa­lai­sen paris­kun­nan Muru ja Veli-Mat­ti Kan­sa­na­hon mie­les­tä tär­ke­ää. Kos­ka pää­se­mi­nen äänes­tys­pai­kal­le oli­si tuot­ta­nut heil­le koh­tuut­to­mia vai­keuk­sia, he pyy­si­vät koti­ää­nes­tys­tä, ja oli­vat sii­hen oikeutettuja.

Paris­kun­ta on vakuut­tu­nut sii­tä, että äänes­tä­mi­nen kannattaa.

Lue lisää

Kie­ri­kin uusi museo­leh­to­ri aloit­ti työs­sään – Iiläi­nen Han­na Puo­lak­ka naut­tii his­to­rian elä­väk­si tekemisestä

Kie­rik­ki on tul­lut tutuk­si iiläi­sel­le arkeo­lo­gil­le Han­na Puo­la­kal­le vuo­sien mit­taan vapaa­eh­tois­työn kaut­ta. Iin kun­nal­la osa-aikai­se­na museon­hoi­ta­ja­na aiem­min ollut Puo­lak­ka aloit­ti vas­ti­kään Kie­rik­ki­kes­kuk­sen uute­na museo­leh­to­ri­na Sami Vil­jan­maan rinnalla.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Yli-Iis­sä jär­jes­te­tään valo­kui­tuin­fo­ja — “Toi­vot­ta­vas­ti kiin­nos­tus muut­tuu tilauksiksi”

Iisi­verk­ko ja Iin Ener­gia suun­nit­te­le­vat valo­kui­tu­ver­kon raken­ta­mis­ta Yli-Iihin. Yli-Iiläi­sil­lä on nyt mah­dol­li­suus tutus­tua valo­kui­tuun Iisi­ver­kon info­pis­teil­lä, joi­ta jär­jes­te­tään eri puo­lil­la Yli-Iitä hei­nä­kuun alkuun asti. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Perus­suo­ma­lai­sil­la vah­va usko menes­tyk­seen Oulussa

Perus­suo­ma­lais­ten vaa­li­tel­tal­la Kel­los­sa syn­tyi pal­jon puhet­ta kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­hank­kees­ta ja sen kus­tan­nuk­sis­ta, ter­vey­den­huol­los­ta, yli­opis­ton sijain­nis­ta sekä lähi­pal­ve­lui­den säi­ly­mi­ses­tä eri puo­lil­la Oulua. Pai­kal­la Kel­los­sa lau­an­tai­na ollut kan­san­edus­ta­ja Olli Immo­nen tote­si, että vaik­ka vaa­leis­sa val­ta­kun­nal­li­set asiat ovat nyt vah­vas­ti esil­lä, pai­kal­li­ses­ti koros­tu­vat eri­tyi­ses­ti tur­val­li­suu­teen ja lähi­pal­ve­lui­hin liit­ty­vät asiat.



Ii val­mis­tau­tuu oppi­vel­vol­li­suu­den laa­jen­ta­mi­seen palk­kaa­mal­la opettajia

Iin kun­ta palk­kaa oppi­laa­noh­jauk­sen leh­to­rin ja kehit­tä­jä­opet­ta­jan ensi syk­sy­nä laa­je­ne­vaa oppi­vel­vol­li­suut­ta var­ten. Uuden oppi­vel­vol­li­suus­lain myö­tä oppi­vel­vol­li­suus jat­kuu 18-vuo­ti­aak­si asti. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kova­sin­kan­kaan tuu­li­puis­toai­neis­to äänes­tyk­sen jäl­keen nähtäville

Kova­sin­kan­kaan alu­eel­le suun­nit­teil­la ole­van tuu­li­puis­to­hank­keen val­mis­te­luai­neis­to on jul­ki­ses­ti näh­tä­vil­lä. Kun­nan­hal­li­tuk­ses­sa Mika Hast (vas.) esit­ti Veli Paak­ko­lan (kesk.) ja Lee­ma Tii­ron (vas.) kan­nat­ta­ma­na, että kun­nan­hal­li­tus hyl­kää kaa­va­hank­keen. Äänes­tyk­ses­sä hank­keen käsit­te­lyn jat­ka­mi­sen puo­les­ta äänes­ti­vät Pek­ka Kos­ke­la (kesk.), Aini Autio (vas.), Ris­to Säk­ki­nen (sd.) ja Johan­nes Tuo­me­la (kesk.).


Iin uuden päi­vä­ko­din suun­nit­te­lu palau­tet­tiin valmisteluun

Iin kun­nan­hal­li­tus palaut­ti Hami­nan päi­vä­ko­din vii­te­suun­ni­tel­man takai­sin val­mis­te­luun. Kun­nan­hal­li­tus arvioi, ettei kun­nan­val­tuus­ton myön­tä­mä mää­rä­ra­ha rii­tä teh­dyn vii­te­suun­ni­tel­man mukai­sen kiin­teis­tön raken­ta­mi­seen. Kun­nan­hal­li­tus edel­lyt­tää suun­ni­tel­man yksin­ker­tais­ta­mis­ta niin, että kiin­teis­tön raken­nut­ta­mi­nen on mah­dol­lis­ta anne­tun mää­rä­ra­han puitteissa.