Yhteis­työ­kump­pa­nia Hau­ki­pu­taan kivi­kou­lun alu­eel­le ei löytynyt

Oulun kau­pun­gin yhdys­kun­ta- ja ympä­ris­tö­pal­ve­lut jär­jes­ti avoi­men ton­tin­luo­vu­tus­kil­pai­lun Hau­ki­pu­taan kivi­kou­lun alu­een toteut­ta­jan valit­se­mi­sek­si. Kiin­nos­tus­ta yhteis­työ­hön ei ole, sil­lä mää­rä­ai­kaan vii­me per­jan­tai­hin men­nes­sä ei jätet­ty yhtään hakemusta.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Uusi tie­lii­ken­ne­la­ki koros­taa ennakointia

Uusi tie­lii­ken­ne­la­ki tulee voi­maan kesä­kuun alus­sa. Uudel­la lail­la lisä­tään lii­ken­teen suju­vuut­ta ja tur­val­li­suut­ta sekä luo­daan edel­ly­tyk­siä lii­ken­teen digi­ta­li­soi­tu­mi­sel­le ja tur­val­li­sel­le auto­maa­tiol­le samal­la kun sään­te­lyä kevennetään.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Muho­jo­ki halu­taan pitää puh­taa­na tur­ve­ve­sis­tä – Iin kun­ta ja ympä­ris­tö­lau­ta­kun­ta valit­ta­vat Muho­suon turveluvasta

Iin kun­ta ja Oulun­kaa­ren ympä­ris­tö­lau­ta­kun­ta valit­ta­vat molem­mat Vaa­saan hal­lin­to-oikeu­teen Poh­jois-Suo­men alue­hal­lin­to­vi­ras­ton Tur­ve­ruuk­ki Oy:lle myön­tä­mäs­tä Muho­suon tur­ve­tuo­tan­toa­lu­een ympä­ris­tö­lu­vas­ta. Molem­mat tahot esit­tä­vät hal­lin­to-oikeu­teen ympä­ris­tö­lu­van kumoa­mis­ta. Esi­tys­tä perus­tel­laan ris­kil­lä Muho­joen veden pilaantumisesta.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Mar­tin­nie­mi Egenland-matkaoppaassa

Pölök­ky­päit­ten polo­ku Mar­tin­nie­men Kur­tin­hau­dal­la valit­tiin mat­ka­koh­teek­si Egen­land-ohjel­maan. Polul­ta kuvat­tu jak­so, jos­sa ker­ro­taan laa­jem­min­kin kylän his­to­rias­ta, on nyt näh­tä­vis­sä Yle Areenassa. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Mikä sink­ki aut­taa fluns­saan? Ei ole saman­te­ke­vää, mil­loin syöt sink­kia­se­taat­tia ja mil­loin sinkkisitraattia

Isoi­na annok­si­na nau­tit­tu sink­ki lyhen­tää fluns­saa, kun sink­kiä ale­taan ottaa heti ensim­mäis­ten fluns­sa­oi­rei­den ilmaan­nut­tua. Oike­aan aikaan, riit­tä­vän isol­la annok­sel­la ja riit­tä­vän tiheäs­ti otet­tu sink­ki lyhen­tää fluns­san kes­toa muu­ta­mil­la päi­vil­lä. Tut­ki­mus­ten mukaan sink­kia­se­taat­ti lyhen­tää fluns­saa jopa 40 pro­sent­tia ja sink­kiglu­ko­naat­ti 28 prosenttia.


Toi­mit­ta­jal­ta: Myy­tä­vä­nä huopatossut

Päi­vit­te­lim­me kave­ri­po­ru­kas­sa, mikä saa muun muas­sa bri­tit edel­leen tule­maan Suo­men Lap­piin päi­vä­reis­sul­le. Emme sil­lä istu­mal­la puut­tu­neet hom­man ympä­ris­tö­nä­kö­kul­miin. Kes­ki­tyim­me poh­ti­maan, mitä muu­ta­man tun­nin reis­sul­la ehtii näh­dä. Hädin tus­kin ker­ke­ää koi­ra­val­jak­koa­je­lul­le, silit­tä­mään poro­ja, tapaa­maan jou­lu­puk­kia, syö­mään kodas­sa ja hyväl­lä onnel­la ihai­le­maan revontulia.