Val­ta­kun­nal­li­nen kalas­tus­päi­vä innos­taa lap­sia kalalle

Val­ta­kun­nal­lis­ta kalas­tus­päi­vää vie­tet­tiin eilen Jää­lis­sä. Jää­lin­ma­jan ran­nas­sa ja ran­ta­ve­des­sä tutus­tut­tiin vesien­hoi­toon, kalas­tuk­seen, kalo­jen tun­nis­ta­mi­seen, kalan käsit­te­lyyn, luon­non­suo­je­lu­asioi­hin sekä vesil­lä liikkumiseen.…… 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Tal­vi­har­joit­te­lul­la parem­mik­si pelaa­jik­si – Uusi hal­li ei ole sopi­va pesäpalloon

Iin Urhei­li­jois­sa vii­det­tä vuot­ta pesä­pal­loa pelaa­va 11-vuo­tias Atso Jää­vir­ta toi­voo nykyis­tä parem­pia mah­dol­li­suuk­sia har­ras­taa pesä­pal­loa tal­vel­la­kin.– Meil­lä oli­si mah­dol­li­suus tul­la parem­mik­si pelaa­jik­si, jos voi­sim­me har­joi­tel­la enem­män tal­vel­la­kin. Olem­me nyt­kin muil­le jouk­kueil­le hyvä vas­tus, mut­ta sit­ten oli­sim­me vie­lä parempia. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Sata­vuo­tias Iin kirk­ko­kuo­ro kut­suu lau­la­maan kanssaan

Iin kirk­ko­kuo­ro toi­voo, että seu­ra­kun­ta­lai­set tule­vat lau­la­maan kuo­ron muka­na sen sata­vuo­tis­juh­laan ensi sun­nun­tai­na.– Toi­von, että kuo­ron juh­la oli­si koko seu­ra­kun­nan yhtei­nen. Aja­tuk­se­na on, että se oli­si yhtei­söl­li­nen tapah­tu­ma, eikä var­si­nai­ses­ti kuo­ron esiin­ty­mi­nen, sanoo kuo­roa vuo­des­ta 2011 läh­tien joh­ta­nut Iin seu­ra­kun­nan kant­to­ri Eija Savo­lai­nen.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Toi­mit­ta­jal­ta: Iiläis­ten asioi­ta keskustelussa

Iin ja iiläis­ten asioi­ta on käsi­tel­ty vii­me aikoi­na jopa kipak­kaan sävyyn Ran­ta­poh­jan sivuil­la eri­tyi­ses­ti mie­li­pi­deo­sas­tol­la. Esil­lä ovat olleet kun­nan talous, kou­lu­asiat ja mui­den muas­sa tuu­li­voi­man raken­ta­mi­seen liit­ty­vät sei­kat. Päät­tä­jiä ja vir­ka­mie­hiä on moi­tit­tu eikä kysees­sä ole ollut vain huo­nok­si koet­tu tien­pi­to, jos­ta nousee porua joka tal­vi ympä­ri Suo­men. Ja kun ryh­dy­tään oikein kriit­ti­sik­si, unoh­tu­vat Iis­sä­kin hyvät aikaa­saan­nok­set lii­an helposti.



Yhdes­sä koh­ti parem­paa maailmaa

Hau­ki­pu­taan Työ­väen Näyt­tä­mön (HTN) Luo­ka­ton, val­la­ton val­lan­ku­mous sai ensi-iltan­­sa Teat­te­ri­kuo­pal­la per­jan­tai­na. Musiik­ki­teat­te­ri­ryh­män tämän­ke­väi­nen esi­tys pureu­tuu pait­si ajan­koh­tai­siin aihei­siin kuten ympäristöön…


Ystä­vät esit­tä­vät tarinalauluja

Kel­lo­lai­nen lau­la­ja Tii­na Pit­kä­nen ja hänen muusik­ko­ys­tä­vän­sä Eija Hink­ka­la jär­jes­tä­vät yhteis­kon­ser­tin Kel­lon Nuo­ri­so­seu­ral­la sun­nun­tai­na 19.5. kel­lo 14.


Euro­vaa­lien ennak­ko­ää­nes­tys alkoi

Euro­vaa­lien ennak­ko­ää­nes­tys alkoi kes­ki­viik­ko­na kel­lo 10. Vaa­leis­sa vali­taan 28 jäsen­val­tios­ta yhteen­sä 751 jäsen­tä Euroo­pan par­la­ment­tiin. Suo­mes­ta vali­taan 13 jäsen­tä. Mikäli…


Sanan ja säve­len ilta

Elä­män kir­jo, kuo­le­ma, elä­män tar­koi­tus on tanak­kaa asi­aa, mut­ta musii­kin kera ja runo­muo­dos­sa ja säve­lin saa­tel­tu­na tun­nel­mat vaih­te­le­vat rons­kis­ta huu­mo­ris­ta maa­il­mo­ja sylei­le­viin tun­toi­hin ja synk­kiin tutkiskeluihin.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Hau­Pal­le pis­te Rovaniemeltä

Hau­Pan mie­het pela­si­vat toi­sen peräk­käi­sen tasa­pe­lin Poh­jois-Suo­men Kol­mo­ses­sa, nyt rova­nie­me­läi­sen RoPon vie­raa­na 1–1 luke­min. Vie­ras­jouk­kue hal­lit­si peliä, mut­ta lopul­ta myös tap­pio oli lähellä.