Sila­kan pyyn­ti ja syö­mi­nen on ekoteko

Jukka Vehkaperälle silakan jalostus ruokakalaksi on lähellä sydäntä. Kuva: Pixabay

Punai­sen lihan syön­nin vähen­ty­mi­nen ja lähi­ruo­an mer­ki­tys ovat paran­ta­neet sila­kan arvos­tus­ta ruo­ka­pöy­dis­sä. Silak­kaa halu­taan­kin nyt jalos­taa moni­puo­li­sem­paan käyt­töön. Sila­kan­pyyn­nin tule­vai­suus näyt­tää valoi­sem­mal­ta jäl­leen. Silak­kaa meni ennen enem­män eläin­ten suu­hun muun muas­sa tur­kis­tar­hoi­hin, mut­ta sen osuus on pie­nen­ty­nyt pal­jon. Ja toden­nä­köi­ses­ti tulee hii­pu­maan lisää häviä­vän tur­kis­tar­hauk­sen myö­tä. Tämä ei kui­ten­kaan tule näky­mään kalas­ta­jien työ­sa­raas­sa tai kalan… 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus