Hau­ki­pu­taal­la lau­an­tai­na Pop Up ‑fes­ti­vaa­li

Hau­ki­pu­taal­la jär­jes­te­tään lau­an­tai­na 1.8. pik­nik-hen­ki­nen pop up ‑fes­ti­vaa­li, POPNIC – Food & Groo­ve Pop Up Fes­ti­val. Tapah­tu­mas­sa esiin­tyy pai­kal­li­sia bän­de­jä Oulun alu­eel­ta, Iis­tä ja Meri-Lapis­ta, ja muka­na on myös yksi­tyi­siä ruo­an tar­joa­jia ja pai­kal­li­sia ravin­to­lay­rit­tä­jiä katu­ruo­ka­ko­jui­neen. Tapah­tu­ma jär­jes­te­tään yhteis­työs­sä ravin­to­la Pir­tin kanssa.

Tapah­tu­man kehit­tä­jä Tony Wong ker­too, että alun perin idea­na oli jär­jes­tää vain pie­ni tapah­tu­ma kave­rus­ten kes­ken. Wong ja hänen ystä­vän­sä pitä­vät bän­dit­ree­ne­jä Kel­los­sa, ja alun perin tar­koi­tus oli pitää pie­ni­muo­toi­nen tapah­tu­ma siellä.

– Idea kui­ten­kin läh­ti laa­je­ne­maan, ja sit­ten mie­tit­tiin, että sama vie­dä koko tapah­tu­ma Hau­ki­pu­taan kes­kus­taan. Läh­det­tiin samal­la etsi­mään yhteis­työ­kump­pa­nia Hau­ki­pu­taal­ta, ja Pirt­ti kiin­nos­tui ideas­ta heti, Wong kertoo.

Kuva: POPNIC — Food & Groo­ve pop up festival

Tähän men­nes­sä Hau­ki­pu­taan POP­NIC-tapah­tu­maan kiin­ni­tet­ty­jä esiin­ty­jiä ovat Loka­kuun lin­nut, Tapio Wiik, Mesi­laak­so Music, Hei­di Paga­ni, Blen­dia ja Tric­ky Hat Trick. Wong ker­too, että tapah­tu­mas­sa on halut­tu antaa tilaa nime­no­maan nouse­vil­le, mut­ta vähem­män tun­ne­tuil­le yhtyeille.

– Bän­dit ovat uusia teki­jöi­tä, joi­ta ei moni vie­lä tie­dä, mut­ta jot­ka voi­vat tule­vai­suu­des­sa brei­ka­ta. Voi­si kuvail­la, että bän­dit ovat suo­mi-popin ja ‑roc­kin nouse­via tähtiä.

Fes­ti­vaa­lil­la on muka­na myös pai­kal­li­sia ravin­to­lay­rit­tä­jiä. Tar­jol­la on muun muas­sa Ravin­to­la Pir­tin ham­pu­ri­lai­sa­te­rioi­ta ja intia­lais­ta kasvisruokaa.

– Haluam­me tar­jo­ta eksoot­tis­ta, väri­käs­tä ja tuo­ret­ta ruo­kaa. Eli ei men­nä ihan perin­tei­sel­lä pizza- ja kebablin­jal­la, Wong kuvailee.

Won­gin toi­vee­na on, että elo­kui­nen pop up ‑fes­ti­vaa­li sujuu niin hyvin, että sen voi jär­jes­tää uudel­leen samal­la peri­aat­teel­la muu­al­la tai vaik­ka ensi kesä­nä uudes­taan Haukiputaalla.

– Aja­tuk­se­na on, että fes­ti­vaa­lia voi jat­kos­sa hel­pos­ti vie­dä pop up ‑kon­sep­til­la myös muil­le paik­ka­kun­nil­le. Lop­pu­ke­säs­tä jat­koa seu­raa mah­dol­li­ses­ti Tor­nios­sa, jos hom­ma läh­tee hyvin käyn­tiin, Wong kertoo.

Tapah­tu­maan on Won­gin mukaan saa­ta­vil­la ennak­ko­lip­pu­ja, mut­ta vain rajoi­tet­tu mää­rä: hie­man alle 200 lippua.

– Ennak­ko­li­put tule­vat myö­hem­min myyn­tiin Tic­ket­mas­te­rin ja Oulu10:n kaut­ta. Toden­nä­köi­ses­ti lip­pu­ja tul­laan myy­mään myös pie­ni mää­rä ovelta.

POPNIC – Food & Groo­ve Pop Up Fes­ti­val jär­jes­te­tään lau­an­tai­na 1.8. Ravin­to­la Pir­tin edus­tal­la kel­lo 12–23. Tapah­tu­man ikä­ra­ja on 18-vuotta.