Kii­min­gin koi­ra­puis­ton val­mis­tu­mi­nen viivästyy

Hakomäen koira-aitauksen piti valmistua heinäkuun aikana. Rakennustyöt ovat kuitenkin vielä kesken.Hakomäen koira-aitauksen piti valmistua heinäkuun aikana. Rakennustyöt ovat kuitenkin vielä kesken.

Kii­min­gin Hako­mäen koi­ra-aitaus­ta ei pääs­tä­kään vält­tä­mät­tä otta­maan käyt­töön tänä kesä­nä. Koi­ra-aitauk­sen piti val­mis­tua hei­nä­kuun aika­na, mut­ta Oulun kau­pun­gin puis­to­ra­ken­nus­puu­tar­hu­ri Sep­po Vaa­ra­lan mukaan aitauk­sen käyt­töön­ot­to saat­taa venyä jopa ensi vuo­den puolelle.

– Raken­nus­vai­hees­sa tuli yllä­tyk­se­nä, kuin­ka kos­te­aa raken­nus­pai­kan maas­to on. Lisäk­si aitauk­seen pitäi­si saa­da kas­va­maan nur­mik­ko, ennen kuin koi­rat pääs­te­tään sin­ne tel­mi­mään. Muu­ten maa ei kes­tä ja koko koi­ra-aitaus menee ihan kura­lil­lin­gik­si, Vaa­ra­la toteaa.

Vaa­ra­la toi­voo koi­ra­no­mis­ta­jil­ta kär­si­väl­li­syyt­tä ja ymmär­rys­tä tilanteeseen.

– Toki jos syk­sy on läm­min ja nur­mi pää­see itä­mään ja kas­va­maan hyvin, voim­me arvioi­da tilan­net­ta aitauk­sen avaa­mi­sen suh­teen uudel­leen, Vaa­ra­la kertoo.

Hako­mäen koi­ra-aitaus raken­ne­taan nykyi­sen koi­rien kou­lu­tusa­lu­een eli Sam­ma­lo­jan ken­tän lähei­syy­teen Hako­puun­tien var­teen. Aitauk­seen teh­dään isoil­le ja pie­nil­le koi­ril­le omat puo­let eteistiloineen.

Raken­net­ta­van koi­ra-aitauk­sen pysä­köin­tia­lu­ee­na toi­mii alu­eel­la jo ole­mas­sa ole­va pysä­köin­tia­lue, jota on tar­koi­tus laa­jen­taa. Sekä puis­to että pysä­köin­tia­lue valaistaan.

Koi­ra-aitauk­sen suun­nit­te­lu perus­tuu Oulun kau­pun­gin koi­ra­pal­ve­lu­jen kehit­tä­mis­suun­ni­tel­maan 2014–2039.