Isoa­ho ja Kok­ko Yli­kii­min­ki-cupin voit­toon

Heimo Tomperi ja Eino Tomperi (edessä) uistelivat uistelun Ylikiiminki-cupin päätöskisan voittoon Ylivuoton Iso-Vuotungilla. Ylikiiminki-cupin kokonaiskisassa kaksikko oli neljäs 26,455 kilon yhteissaalillaan. Heikki Väänänen ja Juhani Tomperi (takana) uistelivat Ylivuotolla yhdeksänneksi.

Uis­te­lun Yli­kii­min­ki-cup päät­tyi Yli­vuo­ton Iso-Vuo­tun­gil­le per­jan­tai-ilta­na. Aurin­koi­ses­sa sääs­sä uis­tel­lun pää­tös­ki­san aika­na välil­lä tuu­li aika nava­kas­ti, mut­ta lop­puil­las­ta tyyn­tyi. Sääs­kiä oli run­saas­ti uis­te­li­joi­den seu­ra­na.

Pää­tös­ki­san yli­voi­mai­seen voit­toon uis­te­li­vat Hei­mo Tom­pe­ri ja Eino Tom­pe­ri 21,295 kilon saa­liil­laan. Toi­sek­si uis­te­li­vat Eero Paso ja Veli-Mat­ti Paso vajaa kol­me kiloa pie­nem­mäl­lä saa­liil­la. Kisan kol­man­nek­si tul­leet Jari Kopo­nen, Vee­ti Kopo­nen ja Vesa Sil­ta­kos­ki jäi­vät toi­ses­ta sijas­ta vain 34 gram­maa. Osmo Mart­ti­la ja Sep­po Timo­nen nap­pa­si­vat Vuo­tun­gin kalas­tus­kun­nan jär­jes­tä­män Yli­kii­min­ki-cupin kol­man­nen osa­kil­pai­lun suu­rim­man kalan, jol­la oli pai­noa 2,540 kiloa.

Taka­vuo­sien monin­ker­tai­nen Yli­kii­min­ki-cupin voit­ta­ja­kak­sik­ko, Kari Isoa­ho ja Ahti Kok­ko, uis­te­li vuo­den 2019 yhteis­ki­san voit­toon 31,264 kilon koko­nais­saa­liil­laan. Kisan toi­sek­si uis­te­li­vat Kai Saas­ta­moi­nen, Jani Kor­pi­ran­ta ja Juk­ka Lou­he­la 27,970 yhteis­tu­lok­sel­la. Eero Paso ja Veli-Mat­ti Paso oli­vat koko­nais­ki­san kol­man­sia vain 600 gram­maa toi­ses­ta sijas­ta jää­nee­nä.

Kaik­ki­aan 49 vene­kun­taa sai saa­lis­ta tämän vuo­den Yli­kii­min­ki-cupis­sa. Kaik­ki tulok­set löy­ty­vät osoit­tees­ta: www.facebook.com/events/1448662135274183/