Elin­tar­vi­ke­tur­val­li­suus on säi­ly­nyt Suo­mes­sa hyväl­lä tasolla

Elin­tar­vi­ke­val­von­ta toi­mii Suo­mes­sa, ja elin­tar­vi­ke­tur­val­li­suu­den taso on säi­ly­nyt hyvä­nä. Ruo­ka­vi­ras­ton viran­omais­val­von­nan ja ‑tut­ki­mus­ten tulos­ten mukaan esi­mer­kik­si Oiva-raport­tien mää­rä jat­koi edel­leen kas­vu­aan vuon­na 2022. Myös elin­tar­vi­ke­val­von­nan tar­kas­tus­mää­rät lisään­tyi­vät ja pala­si­vat COVID-19-epi­de­mi­aa edel­tä­väl­le tasolle.

Elin­tar­vi­ke­val­von­nan val­von­ta­tie­to­ja eli Oiva-raport­te­ja jul­kais­tiin 11 % enem­män kuin edel­li­se­nä vuon­na. Vii­me vuo­den arvioin­neis­ta 85 % oli oival­li­sia ja hyviä. Tar­joi­lu­paik­koi­hin kuten ravin­to­loi­hin ja kah­vi­loi­hin teh­dään yli 60 % kai­kis­ta tarkastuksista.

– Toi­vot­ta­vas­ti elin­tar­vi­ke­tur­val­li­suu­den posi­tii­vi­nen kehi­tys jat­kuu, ja elin­tar­vi­ke­tur­val­li­suu­teen pys­ty­tään panos­ta­maan tar­vit­ta­vat resurs­sit myös jat­kos­sa, pai­not­taa elin­tar­vi­ke­tur­val­li­suus­osas­ton joh­ta­ja Mar­jat­ta Rah­kio.