EU-par­la­ment­tiin toi­vo­taan edus­ta­jaa pohjoisesta

Euro­par­la­ment­ti­vaa­lien ensim­mäi­nen ennak­ko­ää­nes­tys­päi­vä alkoi eilen kes­ki­viik­ko­na tasai­seen tah­tiin. Ennak­ko­ää­nes­tys­pai­kal­le Hau­ki­pu­taan S‑markettiin ei ollut ryn­täys­tä, mut­ta äänes­tä­jiä kävi alka­jai­sik­si kui­ten­kin var­sin tasai­se­na vir­ta­na. Ensim­mäi­sen tun­nin aika­na äänes­tä­jiä oli viitisenkymmentä.

Lue lisää

Maa­no­mis­ta­jat kysee­na­lais­ta­vat Oulun kau­pun­gin uusiu­tu­vien ener­gia­muo­to­jen selvityksen

Oulun kau­pun­gis­sa on työs­tet­ty jo hyvän aikaa sel­vi­tys­tä uusiu­tu­vis­ta ener­gia­muo­dois­ta. Se on käy­nyt jo yhdys­kun­ta­lau­ta­kun­nas­sa­kin, mut­ta palau­tet­tu takai­sin val­mis­te­luun, ja sii­tä huo­li­mat­ta sii­hen on vedot­tu päätöksenteossa.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Jän­nit­tä­vä tut­ki­mus­mat­ka vede­ne­lä­vien maa­il­maan Kiiminkijoella

Kote­los­taan kuo­riu­tu­va vesi­per­ho­sen touk­ka, kos­ki- ja päi­vä­ko­ren­non tou­kat, vesisiira… 

Kii­min­ki­joes­sa, sen kivi­kois­sa ja poh­ja­mu­das­sa elää luke­ma­ton mää­rä eliöi­tä. Nii­tä Hau­ki­pu­taan Ase­man kou­lun 5. luo­kan oppi­laat pää­si­vät tut­ki­maan Myl­ly­saa­ren laa­van ympä­ris­tös­sä ja Sämp­pi­kos­kel­la. Myös kalaon­nea pääs­tiin kokei­le­maan ja tut­kai­le­maan kala­la­je­ja. Päi­vään osal­lis­tui myös Hau­ki­pu­taan yhte­näis­kou­lun viidesluokkalaisia. 


Me ollaan nuo­ria, tot­ta kai me aina…

Ran­ta­poh­jal­la on ollut jo pit­kään yhteis­työ­tä ilmes­ty­mi­sa­lu­een kou­lu­jen kans­sa. Vii­koit­tain yhteis­työn hedel­miä jul­kais­taan Ran­ta­poh­jan nuor­ten­pals­tal­la Rant­si­kas­sa. Muka­na on vuo­sit­tain lähes 20 kou­lua, jois­ta osas­ta jut­tu­ja Rant­sik­kaan tekee useam­pi luok­ka. Kii­tos ihan jokaiselle!


Teke­mis­tä enem­män kuin tarpeeksi

Iin Kehi­tys­vam­mais­ten Tuki ry:n jär­jes­tä­mä vir­kis­ty­sil­ta­päi­vä sujui lii­kun­nan ja ulkoi­lun mer­keis­sä ja koko­si Illin­saa­ren hiih­to­ma­jal­le sekä ympä­ris­töön moni­kym­men­päi­sen jou­kon väkeä. Teke­mis­tä­kin riit­ti var­mas­ti jokai­sel­le, sil­lä alu­eel­le oli viri­tel­ty akti­vi­teet­te­ja liki hen­gäs­tyk­siin asti, ren­kaan­hei­tos­ta mölk­kyyn ja polt­to­pal­los­ta nän­ni­ku­mien vis­ke­lyyn. Temp­pu­ra­dal­la saat­toi pyö­räh­tää tai fris­bee­gol­fia koet­taa koriin saa­da osumaan.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Nyt on äänes­tä­mi­sen aika

Euro­par­la­ment­ti­vaa­lien ennak­ko­ää­nes­tys alkoi eilen ja ennak­koon voi äänes­tää vie­lä ensi vii­kon tiis­tai­na. Var­si­nai­nen vaa­li­päi­vä on sun­nun­tai­na 9. päi­vä kesäkuuta.


Kel­lon Lyön­nin nuo­rim­mat junio­rit päät­ti­vät kau­ten­sa turnausvoittoon

Kel­lon Lyön­nin nuo­rin junio­ri­jouk­kue oli päät­ty­neel­lä kau­del­la P9-jouk­kue, joka koos­tui pää­asias­sa 2015 syn­ty­neis­tä pelu­reis­ta. Pelaa­ja­mää­rä jouk­ku­ees­sa on kas­va­nut tasais­ta tah­tia ja sitä mukaan myös vauh­ti har­joi­tuk­sis­sa on alka­nut nous­ta. Lisäk­si val­men­ta­mi­ses­ta innos­tu­nei­ta van­hem­pia on saa­tu mukaan jouk­ku­een taus­toil­le. Vah­vas­ti nousu­joh­tei­nen teke­mi­nen on miel­lyt­tä­nyt sekä pelaa­jia että valmennusta.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kar­hun uimarannasta

Iin kun­ta on jaka­mas­sa avus­tuk­sia eri kun­ta­lais­ten hake­miin ehdo­tuk­siin. Kar­huun on ehdo­tet­tu uima­ran­nan pal­ve­lui­den paran­ta­mis­ta. Kysy­tään­kö ollen­kaan mök­ki­läis­ten mie­li­pi­det­tä asias­sa. Tie on yksi­tyis­tie, jos­sa kun­ta­kin on osak­kaa­na, mut­ta mök­ki­läi­set mak­sa­vat tien kun­nos­sa­pi­dos­ta. Pitää­kö mök­ki­läis­ten mak­saa lisään­ty­nees­tä tien­käy­tös­tä. Jo vii­me kesä osoit­ti, miten tien käyt­tö lisään­tyi huo­mat­ta­vas­ti. Tie pöli­see kovas­ti, ja pöly­pil­vi len­tää kau­as ties­tä mök­kien pihal­le. Tiel­lä on 30 km:n nopeus­ra­joi­tus, jota kyl­lä mök­ki­läi­set nou­dat­ta­vat, mut­ta eivät satun­nai­set tien­käyt­tä­jät. Kun vie­lä mai­nos­te­taan, että uima­ran­nal­ta on hyvä läh­teä sup­pai­le­maan ja melo­maan, niin perä­kär­ry­jen käyt­tö lisään­tyy. Myös nuo­ri­son mopo­lii­ken­ne lisään­tyy, kun on kiva rantsu.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kel­lon Lyön­nin P10 junio­reil­la upea tur­naus Tampereella

Kel­lon Lyön­nin P10 jouk­ku­een panos­tus sali­ban­dyyn tuli jäl­leen esil­le jouk­ku­een saa­des­sa jal­keil­le kak­si peli­ryh­mää Tam­pe­reel­la tou­ko­kuun alus­sa pelat­tuun Sär­kän­nie­mi Sali­ban­dy Cupiin. Tur­naus oli jouk­ku­eel­le ensim­mäi­nen Oulun alu­een ulko­puo­lel­la, joten reis­suun läh­det­tiin odot­ta­vin ja ute­liain mielin.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Har­taus: Katoa­vat ja katoa­mat­to­mat aarteet

Tule­va­na sun­nun­tai­na kirk­ko­vuo­den aihee­na on katoa­vat ja katoa­mat­to­mat aar­teet. Me hel­pos­ti kiin­nym­me tava­raan ja haluam­me aina jota­kin lisää. Rik­kauk­sien tavoit­te­lu joh­taa itsek­kyy­des­tä kas­va­viin tekoihin.