Kivi­nie­men päi­vä­ko­din lap­set tem­pai­si­vat hyvän asian puolesta

Kivi­nie­men päi­vä­ko­dil­la koet­tiin ilois­ta lii­kun­nan rie­mua, kun yli sata päi­vä­ko­ti­las­ta ja eska­ri­lais­ta osal­lis­tui­vat Team Ryn­ke­byn hyvän­te­ke­väi­syys­juok­suun per­jan­tai­na. Las­ten innos­tus­ta kohot­ti tie­to sii­tä, että he juok­si­vat aut­taak­seen mui­ta lap­sia ja per­hei­tä. Kysees­sä oli Team Ryn­ke­byn kam­pan­ja, jol­la kerä­tään varo­ja vai­keas­ti sai­rai­den las­ten ja hei­dän per­hei­den­sä auttamiseksi.


Muis­to­kir­joi­tus: Äitimme

Rau­ha Nis­ka­nen, äitim­me, sukum­me van­hin, kuo­li Iis­sä 28. maa­lis­kuu­ta 2024. Hän oli 99-vuo­tias, syn­ty­nyt Poh­jois-Iis­sä 3. jou­lu­kuu­ta 1924. Äiti Rau­han lähes sata­vuo­ti­seen elä­mään mah­tui­vat itse­näi­sen Suo­men his­to­rial­li­ses­ti mer­kit­tä­vät vai­heet, joi­den vai­ku­tuk­set toi­vat elä­mään välil­lä tum­mia ja välil­lä vaa­leam­pia sävyjä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Yhä useam­pi syn­nyt­tää tien päällä

Sain vii­kon­lop­pu­na ilo­uu­ti­sia, kun lap­suu­de­nys­tä­vä­ni ker­toi odot­ta­van­sa har­taas­ti toi­vot­tua las­ta. Kui­ten­kin suun­na­ton­ta iloa var­jos­ti pel­ko sii­tä, syn­tyy­kö lap­si tien pääl­lä autos­sa mat­kal­la sai­raa­laan ja ehtii­kö hän itse saa­da min­kään­lais­ta kivun­lie­vi­tys­tä. Suo­mes­sa sai­raa­lan ulko­puo­lel­la syn­tyy vau­va joka toi­nen päi­vä ja mää­rä on tuplaan­tu­nut vii­mei­sen vuo­si­kym­me­nen aika­na. Ystä­vä­ni pel­ko on siis oikeu­tet­tua ja voi altis­taa äidit ympä­ri Suo­men tur­hal­le stres­sil­le ras­kau­den aikana.


Uima­kou­luun mars

Iin nuo­ri­so­pal­ve­lui­den jär­jes­tä­miin las­ten uima­kou­lui­hin avau­tuu ilmoit­tau­tu­mi­nen ensi maa­nan­tai­na 13.5. kel­lo 9. Uima­kou­lu­mak­su on 40 euroa ja se sisäl­tää 45 minuu­tin ope­tuk­sen lisäk­si kuljetuksen.



Iis­sä ja Hau­ki­pu­taal­la vie­te­tään Unel­mien liikuntapäivää

Iisi-Aree­nal­la Iis­sä vie­te­tään Unel­mien lii­kun­ta­päi­vää per­jan­tai­na 10.5. Päi­vän aika­na tar­jol­la on kel­lo 10–15 monen­lais­ta lii­kun­taa ja mah­dol­li­suus kokeil­la eri­lais­ta laje­ja, jot­ka sopi­vat kai­ken ikäi­sil­le ja ‑kun­toi­sil­le liik­ku­jil­le. Kai­kil­le avoi­men Unel­mien lii­kun­ta­päi­vän jär­jes­tää Iin hyvin­voin­ti­pal­ve­lut Iin Har­ras­ta­mi­sen Suo­men mal­li ‑han­ke.

Hau­ki­pu­taan toril­la Unel­mien lii­kun­ta­päi­vä on lau­an­tai­na 11.5. Tapah­tu­man jär­jes­te­lyis­sä muka­na on laa­ja jouk­ko hau­ki­pu­taa­lai­sia urhei­luseu­ro­ja, yhdis­tyk­siä ja yri­tyk­siä, seu­ra­kun­ta ja Oulun kau­pun­ki. Ohjel­mas­sa kel­lo 12–14 on tori­jup­paa ja ‑zum­baa, tans­sia, kah­va­kuu­laoh­jaus­ta, jää­kiek­ko­jut­tu­ja, käve­ly­lenk­ke­jä, kep­pa­ri­ra­ta ja mui­ta aktiviteetteja. 


Jor­ma Puu­ru­nen 50 vuot­ta: Elä­män­ta­pa­na kestävyysurheilu

Jor­ma Puu­ru­nen syn­tyi sekä viet­ti lap­suu­ten­sa ja nuo­ruu­ten­sa Yli-Iin sivu­ky­läl­lä, mis­sä luon­tai­sim­mat har­ras­tus­mah­dol­li­suu­det pai­not­tui­vat ulko­na liik­ku­mi­seen. Ensim­mäi­set omat suk­sen­sa poi­ka sai kol­men ikäi­se­nä, ja vii­den van­ha­na hän näki tele­vi­sios­ta, kuin­ka Juha Mie­to por­hal­si ladul­la Lake Placi­din olympiakisoissa.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus