90-vuo­tias yhdis­tys on yhä toi­me­lias ja ajas­sa muka­na, Hau­ki­pu­taan maa- ja koti­ta­lous­nai­set juhlivat

Lau­an­tai­päi­vän kään­tyes­sä ilta­päi­väk­si täyt­ti Lou­nas-kah­vi­la Nyy­man­nin vil­kas puheen­so­ri­na, ja jäl­leen­nä­ke­mi­sen rie­mua­kin oli ilmas­sa, kun Hau­ki­pu­taan maa- ja koti­ta­lous­nai­set kokoon­tui­vat juh­lis­ta­maan yhdis­tyk­sen­sä 90-vuo­tis­ta olemassaoloa.

Lue lisää

Yrit­tä­jyys oli maa­la­ri­sis­ko­jen pit­kä­ai­kai­nen haave

Maa­laus­pal­ve­lu MiPaa luot­saa­vat ident­ti­set kak­so­set Miia Peso­nen ja Piia Kari­nie­mi ker­toi­vat haa­veil­leen­sa yrit­tä­jyy­des­tä todel­la pit­kään. Nyt kuu­kau­den ver­ran toi­min­nas­sa ollut yri­tys syn­tyi, kun val­lit­se­van maa­il­man­ti­lan­teen ja raken­nusa­lan taan­tu­man vuok­si työt pal­kol­li­si­na alkoi­vat hiipumaan.


Pari­re­ki hevos­ten aikakaudelta

Van­him­mat Suo­mes­ta löy­de­tyt ajo­ka­lu­jen jään­nök­set ovat kivi­kir­veel­lä veis­tet­ty­jä mui­nais­ja­lak­sia. Kivi­kau­ti­sia jalak­sia on löy­det­ty Poh­jan­maal­ta useil­ta eri paik­ka­kun­nil­ta, muun muass­sa Jalas­jär­vel­tä. Van­him­mat reen­ja­lak­set ovat lähes 5000 vuot­ta vanhoja.





Kivi­nie­men pilk­ki­mes­ta­ruu­den vei ansai­tus­ti Marian­ne Viinikainen

Vii­me lau­an­tai­na Kel­lon Kivi­nie­mes­sä sata­man edus­tan jää täyt­tyi iloi­sis­ta pilk­ki­jöis­tä, kun KTU jal­ka­pal­lon edus­tus­jouk­kue jär­jes­ti kol­mat­ta ker­taa pilk­ki­ta­pah­tu­man. Kisaa­jia oli tänä vuon­na pai­kal­la hie­man vajaat 130, jois­ta nuor­ten sar­jaan osal­lis­tui 26 pilk­ki­jää. Pilk­ki­mään Kel­loon tul­tiin niin lähia­lueil­ta kuin myös Oulus­ta ja Kuusa­mos­ta saak­ka. Oulus­ta kalaa nar­raa­maan oli­vat myös


Ahmat, Ahmat, Ahmat!

Ran­ta­poh­jas­ta 1.9.1977: Kou­lus­sa opet­ta­ja kysyi oppi­lail­ta, että mis­sä lom­pak­koa säi­ly­te­tään. Eräs poi­ka viit­taa innok­kaas­ti, ja opet­ta­ja antaa luvan vas­ta­ta. “P…setaskussa!”, kar­jai­see poi­ka. Opet­ta­ja punas­tuu ja selit­tää: “Ei, vaan taka­tas­kus­sa.” Nimim. Tosi­ta­paus, Oijärvi


PR-raken­ne toi­voo alal­le lisää yrityksiä

Vuon­na 2015 perus­tet­tu PR-raken­teel­la on suju­nut raken­nusa­lan uhka­ku­vis­ta ja kohon­neis­ta kus­tan­nuk­sis­ta huo­li­mat­ta todel­la hyvin yri­tyk­sen toi­mi­tus­joh­ta­ja Tapa­ni Paka­nen kertoo.