Tuit­tu hais­taa homeen

Iis­sä asu­va Aino Tuo­hi­maa ja hänen labra­do­rin­nou­ta­ja Tuit­tu val­mis­tu­vat lop­pu­vuo­des­ta home­koi­ra­kok­si. Tuit­tu on sel­väs­ti­kin inno­kas nuuh­ki­ja, sil­lä toi­mit­ta­jal­la ei meinaa.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Uusi seu­ra­kun­ta­ko­ti täyt­tää Yli-Iis­sä val­mis­tues­saan ison aukon – Van­han kor­vaa­jaa on odo­tet­tu “kuin Kok­ko-Mik­ko joulua”

Yli-Iihin par­hail­laan raken­tu­va seu­ra­kun­ta­ko­ti on suun­ni­tel­tu Yli-Iin kyläl­lä tapah­tu­vaa seu­ra­kun­nan ja koko kylän toi­min­taa var­ten. Käyt­tä­jä­koh­de­ryh­mä on laa­ja, ja tilat pal­ve­le­vat alu­een asuk­kai­ta ker­ho- ja kokoon­tu­mis- sekä juh­la­ti­la­na. Seu­ra­kun­ta­ko­ti on hir­si­ra­ken­tei­nen ja se sisäl­tää kokoon­tu­mis­ti­lat kaik­ki­aan 120 hengelle.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Elä­män­ta­pa­na Ellun Evväät

Han­nus­lai­nen, pit­kän uran ravin­to­la-alal­la teh­nyt Eli­na Kok­ko­nie­mi siir­tyi yrit­tä­jän saap­pai­siin vuon­na 2019. Aja­tus yrit­tä­jyy­des­tä oli itä­nyt hänen mie­les­sään jo pidem­män aikaa, mut­ta neli­sen vuot­ta sit­ten kaik­ki lok­sah­ti kohdilleen.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Toi­mit­ta­jal­ta: Maa­li­suo­ra jo lähellä

Joko pre­si­den­tin­vaa­lit kyl­läs­tyt­tä­vät ja vaa­li­ten­tit ja gal­lu­pit tur­sua­vat kor­vis­ta ulos? Vai tun­tuu­ko sil­tä, että nyt ollaan demo­kra­tian yti­mes­sä, sil­lä vaa­lit ovat ihmi­sen paras­ta aikaa? Tänään tiis­tai­na on vii­mei­nen ennak­ko­ää­nes­tys­päi­vä ja jän­ni­tys hui­pen­tuu sun­nun­tai-ilta­na var­si­nai­sen vaa­li­päi­vän jäl­keen tulos­ten jul­kis­ta­mi­seen. Sil­loin tie­däm­me, tulee­ko kan­sa­kun­nan keu­la­ku­vak­si ja arvo­joh­ta­jak­si Alexan­der Stubb vai Pek­ka Haavisto.



Teks­ta­rit

Nyt kun Iin kun­ta­kin on siir­ty­nyt jät­tei­den lajit­te­luun ja keräi­lyyn, tuli mei­dän­kin rivi­ta­loon usei­ta lajit­te­luas­tioi­ta. Lajit­te­lu kos­kee yli nel­jän asun­non rivi­ta­lo­ja. Mik­si­hän Iin Vuo­kra­ta­lo­ja ei näy­tä kos­ke­van sama ohjeis­tus, kos­ka niil­lä ei näy­tä ole­van keräy­sas­tioi­ta. Voi­si­ko joku päät­tä­jä kun­nas­ta vastata.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kii­min­gin, Hau­ki­pu­taan ja Iin seu­ra­kun­tien jäsen­mää­rä laskee

Koko Oulun alu­eel­la kirk­koon kuu­luu noin 67 pro­sent­tia kau­pun­gin asuk­kais­ta. Oulun evan­ke­lis­lu­te­ri­lai­sis­sa seu­ra­kun­nis­sa kirk­koon kuu­lui vuo­den 2023 päät­tyes­sä 144 401 hen­ki­löä. Kirk­koon liit­tyi 863 hen­ki­löä, kun vas­taa­va luku vuon­na 2022 oli 789 hen­ki­löä. Kir­kos­ta ero­si 2649 hen­ki­löä, kun vuon­na 2022 kir­kos­ta eron­nei­ta oli 3042. Tie­dot löy­ty­vät Suo­men evan­ke­lis­lu­te­ri­lai­sen kir­kon tilastoista.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Oulun vuo­den 2024 kult­tuu­ria­vus­tuk­set on jaettu

Oulun kau­pun­gin sivis­tys- ja kult­tuu­ri­pal­ve­lut tukee vuo­sit­tain avus­tuk­sil­la tai­teen ja kult­tuu­rin toi­mi­joi­ta sekä tai­teen ammat­ti­lai­sia ja hei­dän muo­dos­ta­mi­aan ryh­miä. Vuon­na 2024 kult­tuu­ria­vus­tuk­sia jaet­tiin yhteen­sä 451 201 euroa 158 haki­jal­le. Pää­tök­sen avus­tuk­sen saa­jis­ta teki kulttuurijohtaja.


Oulun perus­kou­lut täyt­tä­vät 50 vuot­ta – Kau­pun­ki kerää perus­kou­lu­vuo­sien koulumuistoja

Oulun kau­pun­gin perus­kou­luis­sa juh­li­taan luku­vuon­na 2024–2025 perus­kou­lu­jen 50-vuo­tis­juh­la­vuot­ta tee­mal­la Kaik­kien kou­lu. Elo­kuus­sa 1974 Oulu siir­tyi ensim­mäi­se­nä suu­re­na kau­pun­ki­na kun­nal­li­seen perus­kou­luun. Osas­sa nykyis­tä Oulua perus­kou­lu­jär­jes­tel­mään siir­ryt­tiin jo aiem­min, esi­mer­kik­si Hau­ki­pu­taal­la 1972.