Kii­min­gin luis­te­lu­jäi­den alueu­rak­ka on haas­ta­va – Jää­li­läis­yrit­tä­jät halua­vat osal­lis­tua luis­te­lu­jäi­den yllä­pi­toon, mut­ta se ei ole helppoa

Jouk­ko jää­li­läi­siä yrit­tä­jiä halu­aa vas­ta­ta alu­een asuk­kai­den toi­vo­muk­seen parem­pien luis­te­luo­lo­suh­tei­den takaa­mi­sek­si alu­eel­la, kun Oulun kau­pun­gin yllä­pi­don taso ei Jää­lis­sä ole ollut hei­dän mukaan­sa tyydyttävää.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Huo­vi­nen tal­len­si Iitä kirjaksi

Pai­kal­lis­his­to­rioit­si­ja Pert­ti Huo­vi­sen pai­kal­li­sis­ta ihmi­sis­tä, tapah­tu­mis­ta ja ilmiöis­tä ker­to­vat jutut ovat Ran­ta­poh­jan luki­joil­le tut­tu­ja jo lähes parin­kym­me­nen vuo­den ajal­ta. Nyt hän on koon­nut kol­mi­sen­kym­men­tä pää­asias­sa Ran­ta­poh­jas­sa jul­kais­tua leh­ti­jut­tua kir­jak­si. Kir­jaa var­ten hän on laa­jen­ta­nut, syven­tä­nyt ja perin­poh­jais­ta­nut aiem­min rajal­li­sen pals­ta­ti­lan takia tiet­tyyn mit­taan kir­joit­ta­mi­aan tari­noi­ta. Muka­na on myös muu­ta­mia aiem­min jul­kai­se­mat­to­mia tekstejä. 


Anne­taan ääni lii­kun­nal­le ja hyvinvoinnille

Tam­mi­kuun alue­vaa­leis­sa voim­me vai­kut­taa sii­hen, ket­kä Poh­jois-Poh­jan­maal­la teke­vät tule­vi­na vuo­si­na mer­kit­tä­vim­mät hyvin­voin­ti­pää­tök­set. Ensim­mäi­sel­lä neli­vuo­tis­kau­del­la hyvin­voin­tia­luei­den ja pää­tök­sen­te­ki­jöi­den on teh­tä­vä suun­ta­va­lin­ta sen suh­teen, kes­ki­ty­tään­kö ongel­mien kor­jaa­mi­seen vai nii­den ennaltaehkäisemiseen. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Päät­tä­jäl­tä: Lupa äänestää

Kan­san­val­lan eli demo­kra­tian pää­piir­re on tasa-arvoi­nen ja yhtä­läi­nen äänioi­keus. Suo­mi oli edel­lä­kä­vi­jä koko maa­il­mas­sa anta­mal­la ylei­sen ja yhtä­läi­sen äänioi­keu­den yli 24 vuot­ta täyt­tä­neil­le vuon­na 1906. Mie­len­kiin­toi­sek­si asian tekee se, että tuol­loin Suo­mi kuu­lui osak­si Venä­jää, mis­sä vas­taa­vaa uudis­tus ei toteutettu.


Liki 16 pro­sent­tia äänioi­keu­te­tuis­ta äänes­tä­nyt ennakkoon

Alue­vaa­lien ennak­ko­ää­nes­ty­sak­tii­vi­suus kipusi 15,9 pro­sent­tiin Poh­jois-Poh­jan­maan hyvin­voin­tia­lu­eel­la maa­nan­tai­aa­muun kel­lo 10 men­nes­sä. Ennak­koon voi äänes­tää vie­lä tänään tiis­tai­na 18.1. Poh­jois-Poh­jan­maan alu­eel­la äänes­ty­sak­tii­vi­suu­des­sa oltiin hie­man jäl­jes­sä val­ta­kun­nan luke­mis­ta, sil­lä koko maas­sa 16,5 pro­sent­tia äänioi­keu­te­tuis­ta oli äänes­tä­nyt ennakkoon.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Esa Les­ke­län 75-vuo­tis­näyt­te­ly Gal­le­ria O. Jauhiaisessa

Oulu­lai­nen Esa Les­ke­lä tuo Kii­min­gin Syke-talon Gal­le­ria O. Jau­hiai­seen abstrak­tia impres­sio­nis­mia edus­ta­via teok­si­aan. Esil­lä ole­vat hit­sa­tut teräs­teok­set on teh­ty jo vuo­si­tu­han­nen alku­puo­lel­la, mut­ta akryy­li­vä­ri­työt ovat syn­ty­neet pää­osin vii­me vuo­den aikana. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Jääli–Hönttämäki-ladulla väliai­kai­nen kier­to­reit­ti Polvikankaalla

Jää­lin ja Hönt­tä­mäen väli­nen kun­to­ra­ta ja latu­yh­teys on ollut poik­ki Pol­vi­kan­kaal­la alu­een raken­nus­töi­den vuok­si. Kun­toi­li­joil­le on nyt val­mis­tu­nut osin vapaa­eh­tois­voi­min väliai­kai­nen kier­to­reit­ti Pol­vi­kan­kaan­tien ja Nelik­ko­tien välil­le. Kier­to­reit­ti toteu­tet­tiin yhteis­työs­sä Jää­lin asu­ka­syh­dis­tyk­sen kans­sa. Vaki­tui­sel­le kun­to­ra­ta­rei­til­le raken­ne­taan uusi sil­ta, Kie­va­rin­rei­tin ylikulkukäytävä.