Maa­no­mis­ta­jil­le tukea tuu­li­voi­ma-asiois­sa – “Nyt on neu­vot­te­lun, ei pää­tök­sen­teon aika”

Yli-iiläis­ten maa­no­mis­ta­jien ase­maa aja­maan Hon­gi­kon­suon tuu­li­voi­ma­hank­kees­sa on perus­tet­tu neu­vot­te­lu­ryh­mä. Ryh­män perus­ta­mi­nen maa­no­mis­ta­jan kan­nal­ta kat­sot­tu­na ter­ve­tul­lut­ta, sil­lä tuu­li­voi­mayh­tiöi­den ja maa­no­mis­ta­jien väli­set sopi­muk­set ovat hyvin kimu­ran­tit ja menet­te­ly­ta­vat moninaiset. 

Lue lisää

Kui­va­nie­mel­le suun­nit­teil­la kalan­kas­va­tus­mah­dol­li­suuk­sia paran­ta­va hanke

Kui­va­nie­men Vatun­kiin on suun­nit­teil­la han­ke, joka paran­taa kalan­kas­vat­ta­jien kalo­jen tal­vi­säi­ly­tys­mah­dol­li­suuk­sia ja vähen­tää hei­dän kala­tap­pioi­taan. Suun­ni­tel­lus­sa Kota­lah­ti kun­toon ‑hank­kees­sa ruo­pat­tai­siin ajan.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Iin kun­nan­joh­ta­jan paik­ka haettavana

Iin kun­nan­joh­ta­jan vir­ka on haet­ta­va­na 21.1. saak­ka. Kun­nan­hal­li­tus päät­ti valin­ta­kri­tee­reis­tä kokouk­ses­saan ennen jou­lua. Kun­nan­joh­ta­jak­si valit­ta­val­ta edel­ly­te­tään sovel­tu­vaa kor­kea­kou­lu­tut­kin­toa, vah­vaa käytännön…


Ran­ta­poh­jan vuo­si 2021

Vuo­si 2021 jää his­to­ri­aan toi­se­na koro­na­vuo­te­na, jol­loin monet tapah­tu­mat ja kokoon­tu­mi­set jäi­vät jär­jes­tä­mät­tä. Ran­ta­poh­jan vuo­si­kat­sauk­sen toi­ses­sa osas­sa ker­ro­taan vuo­den kulus­ta Kii­min­gis­sä, Jää­lis­sä, Yli­kii­min­gis­sä ja Yli-Iissä. 


Vuon­na 2022

Vuo­si 2021 on ohi aivan koh­ta, mut­ta mitä tapah­tuu­kaan ensi vuon­na. Voin ennus­tel­la, että vuo­des­ta 2022 tulee monin tavoin saman­lai­nen kuin vuo­des­ta 2021.



Har­taus: Her­ran huoneessa

Kah­dek­san päi­vää jou­lus­ta, jou­lun lap­si sai nimen Jee­sus ja sen ajan sää­dös­ten ja tavan mukaan hänet ympä­ri­lei­kat­tiin. Jee­suk­sen nimi oli ilmoi­tet­tu Marial­le jo ennen hänen ras­kaut­taan ja Joo­se­fil­le Marian ras­kau­den aika­na. Jee­sus tar­koit­taa: ”Her­ra on apu, Her­ra pelas­taa”. Kris­ti­tyt usko­vat, vain yksi nimi pelas­taa. Tämän nimen kaut­ta saam­me avun elä­mäs­sä ja kuolemassa.


San­na Koi­vis­ton veis­tos­sar­ja var­hais­kas­va­tuk­sen 120-vuotisjuhlapalkintona

Tänä vuon­na tuli kulu­neek­si 120 vuot­ta sii­tä, kun nah­ka­teh­tai­li­jan tytär Han­na Åström aloit­ti vuon­na 1901 omal­la kus­tan­nuk­sel­laan yllä­pi­tä­mään las­ten­tar­haa Oulus­sa Aino­lan port­ti­mö­kis­sä. Juh­la­vuot­ta on vie­tet­ty useis­sa eri tapah­tu­mis­sa eri puo­lil­la Oulua, myös Ran­ta­poh­jan alueella.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Teks­ta­rit

Toi­ko­han puk­ki Kui­va­nie­men tie­nau­raa­jal­le herä­tys­kel­loa? Näyt­täi­si aurauk­sis­ta pää­tel­len ole­van aamu­päi­vän torkku.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus