Mie­li­pi­de: Lii­an vähän kouluruokaa?

Useat kou­lu­lai­set tyk­kää­vät kala­pyö­ry­köis­tä. Mut­ta nii­tä on lii­an vähän yhdel­le oppi­laal­le. Ennen nii­tä sai ottaa nel­jä mut­ta nyky­ään vain kak­si. Kak­si kala­pyö­ryk­kää on ihan lii­an vähän yhdel­le oppi­laal­le var­sin­kin, kun ne ovat kai­ken lisäk­si todel­la pieniä.

Pyö­ry­köi­den lisäk­si on tie­ten­kin peru­naa mut­ta kalas­ta saa D‑vitamiinia ja ome­ga-3-ras­va­hap­po­ja, jot­ka ovat tär­kei­tä asioi­ta ihmi­sen kehol­le. Kalas­ta saa myös run­saas­ti pro­teii­nia, run­saas­ti vita­mii­ne­ja ja kiven­näi­sai­nei­ta, jot­ka ovat hyväk­si ihmiselle.

Meil­lä on kou­lus­sa ollut keit­tiö­kir­ja, johon voi kir­ja­ta hyviä ja huo­no­ja asioi­ta kou­lu­ruu­as­ta. Olen useas­ti kir­joit­ta­nut kir­jaan, että kala­pyö­ry­köi­tä voi­si olla enem­män niin, että oppi­laat sai­si­vat lisää lihaa ja pro­teii­nia. Iki­nä ruu­an mää­rä ei ole kas­va­nut vaan vähentynyt.

Nyt ei ole kysees­sä pel­kät kala­pyö­ry­kät vaan muu­ten­kin kaik­ki liha­pyö­ry­kät ja muut saman­kal­tai­set ruuat.

Lin­ne 6. lk, Yli­ky­län koulu

Jut­tu jul­kais­taan osa­na Ran­ta­poh­jan ja alu­een kou­lu­jen välis­tä yhteis­työtä.