Haukea ja muita lähivesien kaloja toivotaan yhä useammin sekä ammattikeittiöiden ja ravintoloiden listoille että kotiruokiin. Lähikalojen ja kotimaisen kalan arvostusta sekä käyttöä edistetään nyt toden teolla kolmen hankkeen voimin, joita esiteltiin viime viikolla idyllisessä Villa Kauppilassa Iissä.
Lähikala arvostukseen: Kotimaiset kalat ruokapöytiin ja ravintoloihin. Hauki nousee uudeksi tähdeksi kotimaisen kalan joukossa
Michelin-ravintola Olon keittiömestari Mikko Pakolan sydän sykkii kotimaiselle kalalle. Hän opasti kalankäsittelyä Iissä Villa Kauppilassa järjestetyssä tilaisuudessa, jossa pohdittiin keinoja kotimaisen kalan arvostuksen lisäämiseksi. Kuvan komea lohi on Iin vesiltä pyydetty, mistä kertoo punainen merkki kalastajaa myöten. Kuvat: Auli Haapala


