Vatun­gin kala­sa­ta­maa halu­taan kehit­tää vas­taa­maan koti­mai­sen kalan tar­pee­seen –Sata­ma-alue tar­vit­see investointeja

Vatungin satama palvelee virkistyskäyttäjiä, kalastajia ja kalankasvattajia. Nyt vireillä olevilla hankkeilla aluetta halutaan parantaa vastaamaan Suomen tavoitteeseen kaksinkertaistaa kotimainen kalankulutus, kertoo Laitakarin Kala Oy:n tuotantopäällikkö Timo Karjalainen.Vatungin satama palvelee virkistyskäyttäjiä, kalastajia ja kalankasvattajia. Nyt vireillä olevilla hankkeilla aluetta halutaan parantaa vastaamaan Suomen tavoitteeseen kaksinkertaistaa kotimainen kalankulutus, kertoo Laitakarin Kala Oy:n tuotantopäällikkö Timo Karjalainen.

Kui­va­nie­men Vatun­gin sata­ma on Perä­me­ren kes­kei­sin kala­sa­ta­ma, jos­sa on ollut kalan­kas­va­tus­ta 1970-luvul­ta läh­tien. Nykyi­sin sata­maa käyt­tä­vil­lä nel­jäl­lä kalan­kas­va­tus­yri­tyk­sel­lä on kalan­kas­va­tus­lu­pia yhteen­sä noin 2 mil­joo­nal­le kilol­le. Mikä­li luvat saa­tai­siin käyt­töön täy­si­mää­räi­ses­ti, voi­si Vatun­gin alue vas­ta­ta hal­li­tuk­sen tavoit­tee­seen kak­sin­ker­tais­taa koti­mai­sen kalan kulutus. 

– Vatun­gin edus­tan kalan­kas­va­tus­lu­vat ovat par­hail­laan uusit­ta­va­na ja kalan­kas­vat­ta­jil­la on halua jat­kaa toi­min­taan­sa, ker­too Lai­ta­ka­rin Kala Oy:n tuo­tan­to­pääl­lik­kö Timo Kar­ja­lai­nen.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus