Uudet tuu­let puhal­ta­vat navet­ta­ra­vin­to­las­sa Haukiputaalla

Wanha Mestari Navetta -ravintolan henkilökuntaa yhteiskuvassa, etualalla Carles, Eleonoora, Teemu (takana), Vesa-Matti ja Restel-ketjun Jenna-Mari.

Kevään myö­tä uudet tuu­let puhal­ta­vat Hau­ki­pu­taan Kirk­ko­tiel­lä sijait­se­vas­sa perin­teik­kääs­sä navet­ta­ra­vin­to­las­sa. Pai­kan uute­na omis­ta­ja­na on aloit­ta­nut Res­tel-ket­ju ja pai­kan nimek­si on tul­lut Wan­ha Mes­ta­ri Navetta.

Ravin­to­la oli muu­tok­sen takia pie­nen tovin sul­jet­tu­na ja Hau­ki­pu­taal­la viri­si jo huo­li jat­kos­ta. Nyt sii­hen on saa­tu var­mis­tus, sil­lä ohjat on otta­nut val­ta­kun­nal­li­nen Res­tel-ket­ju, johon kuu­luu myös Wan­ha Mes­ta­ri ‑kon­sep­tin mukai­sia gastro­pub-tyyp­pi­siä ravin­to­loi­ta. Kon­sep­tiin kuu­luu moni­puo­li­nen ja laa­ja juo­ma­va­li­koi­ma ja hyvä ruoka.

Ravin­to­la­ra­ken­nuk­sen osti omis­tuk­seen­sa ete­lä­suo­ma­lai­nen kiin­teis­tö­si­joi­tus­fir­ma, jol­ta Res­tel on vuo­kran­nut tilat. Res­te­lil­lä on yli 200 ravin­to­laa ympä­ri Suomen.

Hau­ki­pu­taal­la Wan­ha Mes­ta­ri Navet­ta ‑ravin­to­lan toi­min­taa on ryh­dyt­ty kehit­tä­mään innol­la ja uusin ideoin, mut­ta kui­ten­kin niin, että van­ha tut­tu his­to­rial­li­nen ja per­soo­nal­li­nen navet­ta­mil­jöö säi­lyy. Hen­ki­lö­kun­ta on osin van­haa tut­tua, mut­ta myös uut­ta väkeä on pal­kat­tu, ker­too Hau­ki­pu­taal­la toi­min­nan alus­sa muka­na ole­va Res­tel ket­jun Hemingway’s Rotu­aa­rin ravin­to­la­pääl­lik­kö Jen­na-Mari Koh­ta­lo.

– Vaik­ka kysees­sä on val­ta­kun­nal­li­nen iso ket­ju, toi­mi­paik­ko­ja kehi­te­tään pai­kal­li­sis­ta läh­tö­koh­dis­ta oman­nä­köi­sik­si ja pai­kal­li­set perin­teet huo­mioi­den, luon­neh­tii Jen­na-Mari Kohtalo.

Hau­ki­pu­taal­la Kirk­ko­tie 6:ssa sijait­se­va Res­te­lin toi­mi­paik­ka on ainut Oulun seu­dul­la täl­lä het­kel­lä ole­va Wan­ha Mes­ta­ri ‑ravin­to­la. Res­tel-ket­juun kuu­lu­vat myös muun muas­sa Bur­ger Kin­git, Raxit, Hel­mi­sim­pu­kat ja Heminways-ravintolat.

Ravin­to­la­pääl­lik­kö­nä Wan­ha Mes­ta­ri Navet­ta ‑ravin­to­las­sa Hau­ki­pu­taal­la on aloit­ta­nut espan­ja­lais­syn­tyi­nen Car­les Tol­ra Casa­no­vas, joka on toi­mi­nut alal­la yli pari­kym­men­tä vuot­ta muun muas­sa Rova­nie­mel­lä. Hau­ki­pu­taal­la hän on aloit­ta­nut työt innol­la ja ihas­te­lee ravin­to­la­na toi­mi­vaa van­haa navettamiljöötä.

– Olen jo pääs­syt tutus­tu­maan hau­ki­pu­taa­lai­siin asiak­kai­siin, jot­ka ovat ker­to­neet pai­kan his­to­rias­ta ja Hau­ki­pu­taas­ta. Myös minul­ta on kysel­ty pal­jon taus­tois­ta­ni ja Espan­jas­ta. Ket­kä tai­ta­vat, ovat tilan­neet juo­mia espan­jak­si, ker­toi hyvin suo­mea tai­ta­va Casanovas.

Keit­tiö­pääl­lik­kö­nä on aloit­ta­nut Res­tel-taus­taa omaa­va ja pit­kän ran­to­la­ko­ke­muk­sen omaa­va Vesa-Mat­ti Olli­la ja keit­tiös­sä kok­ki­na jat­kaa jo aiem­min pai­kan hyvään ruo­ka­tar­jon­taan vai­kut­ta­nut Niklas. Tar­joi­li­joi­na jat­ka­vat myös ennes­tään tutut alan ammat­ti­lai­set Eleo­noo­ra Kal­lio ja Tee­mu Purus­kai­nen.

Koko Wan­han Mes­ta­rin Nave­tan poruk­ka pur­suu intoa suun­ni­tel­les­saan pai­kan tule­vaa toi­min­taa. Jän­ni­tys­tä on ilmas­sa ja odo­tuk­set ovat kor­keal­la. Pai­kan asia­kas­mää­rä on myös lisään­ty­nyt viik­ko vii­kol­ta pai­kan avau­dut­tua maa­lis­kuun alussa.

Pai­kan idyl­li­nen mil­jöö on toi­mi­nut poh­ja­na sekä ruo­ka­lis­tan että juo­ma­va­li­koi­man suun­nit­te­lus­sa. Pubin puo­lel­la juo­ma­va­li­koi­ma on laa­jen­tu­nut, tar­jol­la on uusia hanao­lui­ta, eri­koi­so­lui­ta ja laa­ja drink­ki­va­li­koi­ma. Koko per­heen ruo­ka­ra­vin­to­lan ruo­ka­lis­taa uudis­te­taan kevään mit­taan, mut­ta siel­tä löy­tyy jat­kos­sa­kin pai­kan tava­ra­merk­ki ja suo­si­tuin annos Nave­tan pan­nu. Bur­ge­rei­ta on lis­tal­la myös, niis­tä tila­tuin on Rockaburger.Myös asiak­kai­den toi­vei­ta kuul­laan. Kevään myö­tä ruo­ka­lis­tal­le suun­ni­tel­laan otet­ta­van myös kevei­tä salaattiannoksia.

Ravin­to­la ja keit­tiö ovat avoin­na joka päi­vä ja aukio­loai­ko­ja on jat­ket­tu enti­seen ver­rat­tu­na. Myö­hem­pä­nä yöl­lä­kin on pubin puo­lel­la mah­dol­li­suus tila­ta pubi­ruo­kaa naposteluun.

Tule­vien tapah­tu­mien suh­teen on Wan­han Mes­ta­rin väel­lä rop­pa kau­pal­la suun­ni­tel­mia. Pubi­bin­go jat­kuu, suun­ni­tel­mis­sa on omia fes­ta­rei­ta, bän­die­siin­ty­mi­siä, tie­to­kil­pai­lu­ja ja tas­ting-tapah­tu­mia. Pubin puo­lel­le on tulos­sa iso scree­ni urhei­lu­kil­pai­lu­jen seu­raa­mis­ta var­ten ja kiso­ja voi seu­ra­ta myös tv:stä. Karao­kea on aina mah­dol­li­suus lau­laa. Ylä­ker­ras­sa ole­vaa kabi­net­tia voi edel­leen vuo­kra­ta kokoon­tu­mi­siin ja tilai­suuk­siin. Säi­den läm­pe­ne­mis­tä odo­te­taan innol­la, jot­ta teras­si­kausi voi­daan aloit­taa. Teras­si ava­taan vii­meis­tään vappuna.

• Wan­ha Mes­ta­ri Navet­ta on avoin­na maa­nan­tai­na ja tiis­tai­na kel­lo 14–23, kes­ki­vii­kos­ta lau­an­tai­hin 11–02 ja sun­nun­tai­na 12–21. Keit­tiö on avoin­na joka päi­vä kel­lo 20.30 asti ja per­jan­tai­na ja lau­an­tai­na kel­lo 21.30 saakka.