Hau­ki­pu­taan urhei­lu­ken­tän tule­vai­suu­des­ta linjauksia

Hau­ki­pu­taan kes­kusur­hei­lu­ken­tän kun­nos­ta­mi­ses­ta ja ken­tän sijain­nis­ta teh­tiin val­tuus­tos­sa lin­jaa­va pää­tös, jos­kin askel­mer­kit tar­ken­tu­vat vas­ta jatkossa.

Val­tuus­to hyväk­syi yksi­mie­li­ses­ti Eve­lii­na Les­ke­län (kesk) maa­nan­tai-illan kokouk­ses­sa teke­män muu­tos­esi­tyk­sen, jos­ta ryh­mien puheen­joh­ta­jis­to oli ennal­ta neu­vo­tel­lut ja sana­muo­dois­ta oli pääs­ty kom­pro­mis­siin. Ensim­mäi­ses­sä talous­ar­vio­ko­kouk­ses­sa asias­ta teh­dyt muu­tos- ja pon­sie­si­tyk­set Les­ke­lä ja Esa Aal­to (vihr.) veti­vät pois.

Nyt teh­ty pää­tös mer­kit­see, että Kii­min­ki­joen ran­taa (urhei­lu­ken­tän aluet­ta) ryh­dy­tään kaa­voit­taa­maan asun­to­ra­ken­ta­mi­seen. Hau­ki­pu­taan urhei­lua­luei­ta kos­ke­vas­sa jat­ko­sel­vit­te­lys­sä rat­ke­aa kes­kusur­hei­lu­ken­tän paik­ka, onko se Tor­pan­mä­ki vai joku muu. Nykyi­sen ken­tän ja huol­to­ra­ken­nuk­sen kun­nos­ta­mi­nen täl­lä välin ei ole kui­ten­kaan pois­sul­jet­tu. Huol­to­ra­ken­nuk­sen kor­jaa­mi­seen talous­ar­vioon vara­tun mää­rä­ra­han koh­den­tu­mi­nen tar­ken­tuu teh­tä­vien sel­vi­tys­ten perusteella.

Avai­na­se­mas­sa tule­vien rat­kai­su­jen suh­teen on kau­pun­gin lii­kun­ta­pal­ve­lut ja vuo­den alus­ta aloit­ta­va uusi hyvinvointi‑, kult­tuu­ri- ja liikuntalautakunta.

Joni Meri­läi­nen (sd.) ja Kaa­ri­na Tor­ro (sd.) jät­ti­vät kokouk­sen päät­teek­si val­tuus­toa­loit­teen, että uuden lau­ta­kun­nan tulee heti kevään 2023 aika­na laa­tia laa­duk­kaat suun­ni­tel­mat huo­no­kun­tois­ten urhei­lu­ken­tän ja huol­to­ra­ken­nuk­sen kun­nos­ta­mi­ses­ta. Bud­je­tis­sa on näi­den kun­nos­ta­mi­seen varat­tu mää­rä­ra­hat, joil­la kent­tä sekä huol­to­ra­ken­nus tulee kun­nos­taa kunnolla.

Aloit­tees­sa tode­taan, että kes­kusur­hei­lu­ken­tän kaa­voi­tus asun­noil­le ja uuden pai­kan etsi­mi­nen urhei­lu­ken­täl­le on niin pit­kä pro­ses­si, ettei se pois­ta nykyi­sen urhei­lu­ken­tän ja huol­to­ra­ken­nuk­sen kunnostusta.

Val­tuus­to hyväk­syi vuo­den 2023 talous­ar­vion ja talous­suun­ni­tel­man tule­vil­le vuo­sil­le. Val­tuus­ton 1. talous­ar­vio­ko­kouk­ses­sa jätet­tiin 15 muu­tos­esi­tys­tä, mut­ta vain muu­ta­ma meni läpi äänes­tys­ten jälkeen.

Val­tuus­to hyväk­syi yksi­mie­li­ses­ti Olli Koho­sen (vas.) esi­tyk­sen Kier­rä­tys­kes­kuk­sen toi­min­nan jat­ka­mi­ses­ta. Sii­tä aiheu­tu­vat 460 000 kulut kate­taan kon­ser­ni­joh­ta­ja Ari Ala­tos­sa­van mukaan raha­va­ro­jen muutoksella.

Muut hyväk­sy­tyt esi­tyk­set oli­vat teks­ti­muu­tok­sia. Yksi­mie­li­ses­ti hyväk­syt­tiin Mau­no Mur­to­nie­men (vas.) esi­tys, että alku­vuo­den 2023 aika­na sel­vi­te­tään talou­del­li­set ja hen­ki­lös­tö­re­surs­sit oppi­lai­den tuki­toi­miin inkluusion toteuttamiseksi.

Suvi Hela­sen (kesk.) esi­tys meni läpi äänin18-49. Pää­tök­sen mukaan pal­ve­lu­verk­ko­sel­vi­tyk­ses­sä on huo­mioi­ta­va ulkoi­sen arvioin­nin jäl­keen tapah­tu­neet toi­min­taym­pä­ris­tön muu­tok­set ja kaa­voi­tus­ti­lan­ne eri alueil­la sekä teh­dään ennak­ko­vai­ku­tus­ten arvioinnit.

Juk­ka Huo­ta­rin (ps.) esi­tys­tä Mun Oulu ‑verk­ko­me­dian lak­kaut­ta­mi­ses­ta kan­nat­ti 26 val­tuu­tet­tua ja 41 vas­tus­ti, eli Mun Oulu jatkaa.

Oulun kau­pun­gin talous­ar­vio pie­ne­nee 1,5 mil­jar­dis­ta euros­ta noin 723 mil­joo­naan euroon hyvin­voin­tia­luei­den aloit­taes­sa 2023. Kau­pun­gin palk­ka­lis­toil­ta siir­tyy hen­ki­lös­töä noin 4000 Poh­teel­le. Kau­pun­gin vero­tu­lo­pro­sent­ti on ensi vuon­na 7,86 eikä veroi­hin tule korotuksia.

Uut­ta lai­naa ei ote­ta ensi vuon­na. Lai­naa per asu­kas on ensi vuon­na 2 800 euroa asu­kas­ta koh­ti. Inves­toin­tien kus­tan­nuk­set lähi­vuo­si­na ovat noin 200 mil­joo­nan euron luok­kaa vuodessa.

Jäse­net uuteen lautakuntaan

Vuo­den 2023 alus­ta aloit­ta­vaan uuden hyvinvointi‑, kult­tuu­ri- ja lii­kun­ta­lau­ta­kun­nan jäse­nik­si valit­tiin jäl­jel­lä ole­vak­si toi­mi­kau­dek­si: pj. Susa Vike­vä­kor­va (kesk.), vpj Susan­na Kis­ner (kesk.), Rau­no Hek­ka­la (vas.), Tai­ja Jyr­käs (vas.), Late­koe Law­son Hel­lu (vihr.), Anne­li Näp­pä (kesk.), Olli Heik­ki­lä (kesk.), Pek­ka Simo­nen (kok.), Päi­vi Hirs­so (kok.), Lyly Raja­la (kok.), Tui­ja Poh­jo­la (sd), Hen­ri Aava­vir­ta (ps.) ja Juha Rich­ter (ps.).

Tutus­tu Ran­ta­poh­jan tilaus­tar­jouk­siin täs­tä.